Videón látható az órákra szabott HarmonyOS

Videón látható az órákra szabott HarmonyOS

A Huawei néhány napja jelentette be a saját fejlesztésű operációs rendszerének a második főverzióját. Ez a mikrokernel alapú megoldás már nemcsak televíziókon, hanem okosórákon és járművekbe szánt fejegységek felületén is helytállhat. És nem is kellett arra sokáig várni, hogy akcióban láthassuk a HarmonyOS 2.0-t.

Nem egy kész okosórának a használata közben sikerült videóra rögzítenie, hogyan néz ki az okosórán a friss operációs rendszer, hanem egy fejlesztői eszközön, amit valószínűleg a szoftveres funkciók próbálgatására használnak. Egy kör alakú képernyőn lehet figyelemmel kísérni a HarmonyOS-t menet közben, és azt lehet látni, hogy elképesztő simasággal mozog minden helyzetben.

A Weibo közösségi oldalra felkerült videót a kutató és fejlesztő csapat vette fel. Azt lehet látni, hogy a grafikus felület nagyon szépen igazodik a kör alakú megjelenítőhöz, és kiválóan tudja kihasználni a rendelkezésére álló területet. A digitális számlapon például négy segédszámlap is kirajzolódik, de ha ez nem lenne elég, alul, felül és mindkét oldalon is vannak további információval szolgáló grafikonok.

Érdekesség, hogy például az SpO2 szintet is biztosan tudja majd mérni a HarmonyOS 2.0, mert ez külön ki van emelve. De nekünk most sokkal lényegesebb, hogy az átmenetek elképesztően simák a lapozgatás közben, és mindenre azonnal reagál az operációs rendszert az okosóra hardverével társítva. Azt persze pontosan nem lehet tudni, hogy milyen processzor mozgatta a tesztlapon a szoftvert, de akár az sem zárható ki, hogy a Kirin A1-ről van szó.

Felfelé és lefelé vagy oldalra is lehet majd a képernyőt lapozni, attól függően, hogy éppen mire van szüksége az embernek, melyik funkciót szeretné előhalászni. Támogatja majd az operációs rendszer egyebek mellett a mobilos hívások kezelését is, no, meg persze az üzenetek megnyitását. És a videó végéhez közeledve, a pulzus figyelésénél már szinte túlzásba vitt animációs sebességgel teszi látványossá a mérést a HarmonyOS 2.0.

A HarmonyOS egyelőre egészen szépen alakul, de a neheze még csak most fog jönni. A Huawei az év végén szeretné kiadni az okostelefonos változatnak a fejlesztői csomagját, hogy a programozók globálisan elkezdhessenek ismerkedni vele. És a vállalat még a mobiloknál sem szeretne megállni, a végső terve az, hogy még személyi számítógépeken is alkalmazhatóvá tegye a HarmonyOS-t.

2021-ben már több okostelefon is forgalomba kerülhet majd a HarmonyOS-sel a vállalat tervei szerint, ami akár jelentősebben is felkavarhatja majd a piacot. Viszont még mielőtt ennyire előre szaladnánk, a Huawei-nek most még egészen alapvető problémákat is meg kell oldani, mert egyelőre az sem biztos, hogy androidos okostelefonokat képesek lesznek gyártani a jövőben.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap