VIA alaplap négymagos CPU-val és sztereó 3D támogatással

A VIA legfrissebb Pico-ITX alaplapja igen jó tulajdonságokkal érkezik.

VIA alaplap négymagos CPU-val és sztereó 3D támogatással

A VIA EPIA-P910-es újdonsága, amely Pico-ITX formátum köré épül, az első olyan megoldás a vállalat kínálatában, amelyben már az új, VIA VX11H típusú MSP teljesít szolgálatot, méghozzá négymagos, QuadCore E sorozatú processzor társaságában.

A mindössze 10 x 7,2 centiméteres mérettel rendelkező alaplap a VX11H MSP jóvoltából a legmodernebb grafikai képességeket is biztosítani tudja a felhasználók számára, beleértve a DirectX 11-es és a sztereo 3D támogatást is. A VX11H MSP egy 2D/3D támogatást kínáló VIA Chrome 640-es grafikus processzor számára is helyet biztosít. A szóban forgó megoldás – a VX11H MSP – a legfrissebb, 5.0-s Chromotion 5.0-s videó feldolgozónak köszönhetően hardveres HD videó dekódolást is kínál, azaz H.264-es, MPEG-2-es, VC-1-es vagy WMV9-es videó lejátszása közben leveszi a processzor válláról az adott tartalom dekódolásával járó terhet. A Chromotion 5.0 számára az 1080p-s tartalmak kezelése sem jelent nehézséget.

A pici alaplapon található, 64-bites támogatással is ellátott VIA QuadCore E sorozatú négymagos processzor 1 GHz-es magórajelen ketyeg. Rendszermemóriából maximum 8 GB-nyi DDR3-1333 MHz-es DRAM kaphat helyet az alaplapon, méghozzá egyetlen So-DIMM memóriamodul formájában. Az adattárolókat két darab SATA 3 Gbps-os csatolófelület várja, a Gigabites Ethernet vezérlő szerepét pedig egy PCIe alapú VIA VT6130-as vezérlő tölti be. Az alaplapon találunk még egy VIA VT2021 típusú HD audió vezérlőt is.

A csatlakozók között egy mini-HDMI 1.4a videó kimenet, egy VGA port, egy Gigabites Ethernet csatlakozó és két USB 3.0-s port lapul. Rajtuk kívül az alaplap egy egycsatornás 18/24-bites LCDS tüskesort, háttérvilágítás-vezérlést, SPI flash csatlakozót, SATA tápcsatlakozót és processzorventilátor-csatlakozót is kínál. A sorban két I/O Extender is helyet kapott: az első KB/MS, LPC, GPIO és SM Bus csatlakozóval látja el a rendszert, míg a második vonalkimenetet és vonalbemenetet, mikrofon bemenetet, SPDIF kimenetet és két darab USB 3.0-s előlapi portot biztosít. USB 2.0-s portokból összesen hatot vehetünk igénybe. A sort két UART port és négy pár DIO port zárja.

A parányi alaplap a gyártó állítása szerint több területen is tökéletesen helytállhat, így bevethető logisztikával és flottamenedzsmenttel kapcsolatos feladatokra, de az egészségügyben, illetve egyéb szegmensekben is hatékonyan használható. A pici alaplap segítségével ultrakompakt, rendkívül alacsony fogyasztás mellett üzemelő, megfelelően ütőképes konfiguráció építhető.

A pici alaplap köré épülő rendszer Windows 7, Windows Embedded Standard 7, Windows XP Embedded, illetve Linux operációs rendszert futtathat.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward