Végül mégsem kerül Windows 10 a Chromebookokra

A Google leállítottaa Campfire projektet, így már nem számíthatunk dual-boot funkcióra.

Végül mégsem kerül Windows 10 a Chromebookokra

Tavaly augusztusban írtunk arról, hogy a Chrome OS alapú eszközök rövidesen dual-boot funkciót kaphatnak, hála az AltOS (Alternative Operating System) koncepciónak, így a Google operációs rendszere mellé Windows 10 is kerülhet, ha minden jól megy. Az új projekt a Campfire kódnevet kapta, akkoriban viszont nem lehetett tudni, hogy lesz-e belőle végül bármi, vagy sem.

Galéria megnyitása Az Android appok után hamarosan a Linux alkalmazások is futtathatóak lesznek Azóta eltelt néhány hónap, az utóbbi napokban pedig egy elég komoly változás történt: az AltOS kikerült a Chromium projektből, vagyis még azelőtt lezárta a Google, mielőtt kipróbálták volna, hogyan reagálnak a vásárlók az új fejlesztésre. Ez tehát azt jelenti, hogy most már biztosan nem érkezik dual-boot támogatás a Chrome OS alapú eszközökhöz, pedig a koncepció érdekesnek tűnt.

A Campfire segítségével egyébként minden bizonnyal az volt a Google célja, hogy sokoldalúbbá tegye a Chrome OS alapú rendszereket, ugyanis a Chrome OS-t sok kritika érte korábban amiatt, mert csak webes alkalmazásokat tud futtatni, normál asztali appokat nem, hiszen nem erre tervezték. Azóta viszont ezen a téren nagyon sok változás történt: először megérkezett az Android alapú alkalmazások támogatása, ami nagyban növelte a Chrome OS használhatóságát és sokoldalúságát, rövidesen pedig a Linux alkalmazások is futhatnak majd a Chrome OS alapú eszközökön, ami még vonzóbbá teheti őket. Az új funkció idén érkezik és az összes idei Chromebookhoz alapértelmezetten jár majd.

A Windows 10 támogatás elkaszálása mögött az is állhat, hogy a Chromebookok, illetve a Chrome OS alapú eszközök az egyszerű kezelhetőségre és a kényelmes használatra koncentrálnak, ebbe a képbe viszont nem illik bele az a kényelmetlen váltogatás, amit a dual-boot képvisel. És a Chrome OS fejlődésének köszönhetően most már amúgy sincs igazán szüksége a Google-nek arra, hogy a rivális operációs rendszer támogatásával szerezzen több rajongót a Chromebookoknak.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap