Végre megérkezett az Android 2.3-as kiadása

A Google végre elérhetővé tette a méltán népszerű mobil operációs rendszerének, az Androidnak a legfrissebb változatát, amely immáron a 2.3-as verziószámnál tart. A friss szoftver - ahogy az várható volt - rengeteg finomhangoláson esett át és ezzel egy időben számos új funkcióval is gazdagodott, amelynek köszönhetően az Android készülékek még ütőképesebbek lesznek. A Gingerbread kódnévre keresztelt kiadás a fejlesztők szerint mérföldekkel jobb választás lesz játékfejlesztéshez, mint elődje és ezt a különböző szoftverfejlesztő cégek valószínűleg ki is használják majd.

Végre megérkezett az Android 2.3-as kiadása

A Google végre elérhetővé tette a méltán népszerű mobil operációs rendszerének, az Androidnak a legfrissebb változatát, amely immáron a 2.3-as verziószámnál tart. A friss szoftver - ahogy az várható volt - rengeteg finomhangoláson esett át és ezzel egy időben számos új funkcióval is gazdagodott, amelynek köszönhetően - ha szabad így fogalmazni -  az Android készülékek még ütőképesebbek lesznek. A Gingerbread kódnévre keresztelt kiadás a fejlesztők szerint lényegesen jobb választás lesz játékfejlesztéshez, mint elődje és ezt a különböző szoftverfejlesztő cégek valószínűleg ki is használják majd. A játékfejlesztők munkáját segíti majd a platform optimalizált eseménykezelője, valamint az is, hogy a fejlesztők a rendszer több részéhez is natív hozzáférést kapnak. A natív kódból az alkalmazások hozzáférhetnek a beviteli- és szenzor eseményekhez, de az EGL/OpenGL ES és az Open SL ES technológiákból is profitálhat majd az adott játék. A precíz mozgásérzékelés megvalósításában néhány új szenzor (pl.: giroszkóp) támogatása nyújt majd segítséget. Az új fejlesztések a játékok irányítására is kedvezően hatnak, ugyanis a platform friss verziója az érintéseket és a billentyű lenyomásokat hatékonyabban, gyorsabban érzékeli, mint elődje.

A hatékonyabb "játék támogatás" mellett az új Android kiadás beépített VoIP támogatást is magában foglal, ezzel együtt hatékonyabb cut-and-paste (kivágás és beillesztés) funkciót,  valamint továbbfejlesztett letöltés kezelőt is tartalmaz, sőt, még beépített feladatkezelővel is ellátták a fejlesztők. Amennyiben az adott okostelefon rendelkezik előlapi kamerával, akkor azt könnyedén használhatjuk videó telefonálásra is, de a repertoárból az NFC (Near-Field Communication) támogatás és - ahogy azt fentebb már említettük - a giroszkóp támogatás sem hiányzik. A platform átalakított felhasználói kezelőfelülettel és átalakított képernyő-billentyűzettel érkezik, ez utóbbi még többérintéses támogatást is kínál.

 

Az új szoftver továbbfejlesztett eseménykezelővel, valamint VP8 és WebM támogatással is kedveskedik a felhasználóknak és a fejlesztőknek és emellett a hírek szerint az AAC és az AMR kódolást is támogatja. A platform legfrissebb kiadását népszerűsítő videó fentebb tekinthető meg, a fejlesztőknek szánt Android 2.3-as SDK pedig innen tölthető le. Az Android 2.3-as változatát frissítés formájában a Nexus One tulajok már könnyedén beszerezhetik.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward