Végre a WhatsApp is nyújt natív sötét módot

Végre a WhatsApp is nyújt natív sötét módot

A Google már az Android 10 operációs rendszerrel tavaly elindította a kiterjesztett sötét mód támogatását, ami azt jelenti, hogy nemcsak az Android grafikus felülete borul sötétbe a funkció aktiválásakor, hanem az applikációké is. A programokban a rendszer képes kényszerítetten sötét felületet használni, de a legjobb az, ha egy app alapból támogatja ezt.

A WhatsApp esetében egy ideje már tesztelés alatt állt a sötét mód, de egészen mostanáig ezt nem nyilvánította késznek a Facebook égisze alatt működő szolgáltatást. Most azonban kijött az a frissítés, amivel már az iOS és az Android operációs rendszerű készülékek számára is elérhetővé vált ez a funkció mindenféle megkötés nélkül.

Az iOS esetében valószínűleg már korábban elkészülhetett volna ez, de a WhatsApp mindig ügyel arra, hogy a platformokon hasonló lehetőségeket nyújtson, amennyiben lehetősége adódik rá, és éppen ezért kivárta, hogy az Android esetében is kiforrjon ez. Az iOS-nél az előzetes bétákban már tavaly megjelent a sötét mód, míg az Androidnál csak január óta lehetett kipróbálni.

A sötét felületet többféle módon lehet kivitelezni, a WhatsApp esetében nem teljesen fekete ez, hanem sokkal inkább nagyon sötét árnyalatú szürke. A felhasználók szempontjából ez pozitívum, hiszen így kisebb a kontraszt a sötét és a világos felületek között, a készülékek nézőpontjából viszont kevésbé ideális, mert kisebb mértékben alkalmas ez a sötét mód a fogyasztás csökkentésére – értelemszerűen az AMOLED kijelző eszközöknél. A szövegek a beszélgetésekben árnyaltabb zöld buborékokban fognak megjelenni a sötét háttéren.

Galéria megnyitása

A WhatsApp külön kiemelte most a sötét mód kapcsán, hogy sok időt tartott kutatással, hogy az ideális formában építse be ezt a funkciót az alkalmazásba. Kettő területre fektetett nagy hangsúlyt az optimális dizájn létrehozásakor a cég. Az egyik fontos szempont az olvashatóság volt, próbálták a tervezők a szem számára a lehető legkedvezőbb színösszeállítást megalkotni, ami közelít az iOS és az Android gyári színsémáihoz. A másik lényeges tényező pedig az az információk hierarchiája volt, hogy a figyelem könnyen a kijelzőre irányuljon, ehhez is a színek egyensúlyával kellett játszani.

Azoknál a felhasználóknál, akiknél az Android 10 vagy az iOS 13 operációs rendszer fut a mobilon, magától át tud majd váltani a rendszerrel együtt a sötét felületre a WhatsApp, az Android 9.0 és az alatt pedig manuálisan lehet ezt szabályozni a beállításokon belül a beszélgetések témájánál.

Az iOS esetében még azt is ki lehet emelni, hogy egy új kereső opció is megjelent a 2.20.303-as kiadásban. Ez lehetőséget nyújt az embereknek arra, hogy szűréseket állítsanak be a tartalmak küldője és típusa szerint. Ennek köszönhetően egyszerűbben elő lehet majd keríteni a korábbi dolgokat. A legfrissebb appok talán még nem mindenkinek érhetőek el, de hamarosan már az App Store-ból és a Play Áruházból is lehet majd a legfrissebb kiadást telepíteni. Érdemes ezeket a biztonságos forrásokat használni, de egyébként a vállalat hivatalos honlapjáról is beszerezhető az androidos app legújabb verziója.

WhatsApp: iOS | Android

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap