Shop menü

VÉGET ÉR AZ ELSŐ APPLE THUNDERBOLT DISPLAY ÉS AZ ELSŐ GENERÁCIÓS IPAD AIR TÁMOGATÁSA

A 2011-ben és 2013-ban bemutatott termékek forgalmazása 2016-ban ért véget, hét évvel később pedig a hivatalos szervizháttér is megszűnik.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Véget ér az első Apple Thunderbolt Display és az első generációs iPad Air támogatása

Az Apple újabb termékek támogatásának megszüntetéséről döntött, ami igazából nem egy túl nagy meglepetés, ugyanis mint az első generációs iPad Air, mind pedig az első Thunderbolt portos Thunderbolt Display elég régen mutatkozott be. A szóban forgó hardverek esetében a támogatás megszűnése lényegében azt jelenti, hogy ezeket a termékeket már nem javítják az Apple hivatalos szervizpartnerei, illetve az Apple Store-ok sem, illetve semmiféle szolgáltatást sem kínálnak hozzájuk, hiszen lényegében pályafutásuk végére értek.

Galéria megnyitása

A két termék közül a Thunderbolt Display jelent meg régebben, ez a 27 hüvelykes képátlójú, 1440p-s felbontású kijelző ugyanis 2011-ben debütált, méghozzá igen-igen jó felszereltséggel. Gyakorlatilag ez volt az első Apple monitor, ami rendelkezett Thunderbolt támogatással, de ezzel együtt egy 720p-s beépített webkamerát, három darab USB 2.0-s portot, egy FireWire portot, valamint egy Gigabites Ethernet portot is kapott.

Galéria megnyitása

A monitor akkoriban nem volt olcsó, hiszen 999 dollárba került, cserébe viszont sokat is adott. A Thunderbolt Display forgalmazása 5 esztendővel később, 2016 folyamán ért véget, utódjára pedig elég sokat kellett várni, ugyanis a Studio Display csak az elmúlt év folyamán mutatkozott be, méghozzá a Mac Studio névre keresztelt konfigurációval együtt.

Galéria megnyitása

Az Apple első generációs iPad Air táblagépe már 2013 folyamán jelent meg, forgalmazása azonban szintén 2016-ban ért véget. Ez a modell egy 9,7 hüvelykes képátlójú érintőkijelzővel került forgalomba, ami alatt egy A7-es sorozatú SoC egység teljesített szolgálatot. Az előző generációs iPad-hez képest az Air 20%-kal vékonyabb és 28%-kal könnyebb volt, valamint a kijelző körüli keretet is módosították, így az 43%-kal keskenyebb lett. A megjelenéskori listaár 499 dollár volt, ezért viszont csak a Wi-Fi támogatással ellátott modellt lehetett megkapni.

Galéria megnyitása

A fent említett két termék tehát a hivatalos szervizpartnereknél és az Apple-nél sem javítható már. Az Apple jellemzően akkor aggasztja rá az EOL (End of Life) táblát az egyes termékekre, ha a forgalmazás befejezése óta eltelt már hét esztendő. Mivel mindkét termék forgalmazása 2016-ban ért véget, várható volt, hogy támogatásuk is befejeződik – erre sor is került.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére