Vannak erős szövetségesei a Huawei-nek

Vannak erős szövetségesei a Huawei-nek

Bár egyre több olyan hírt lehet hallani, hogy a Huawei ellen fordulnak egyes országok, azért továbbra is vannak olyan helyek, ahol bizalommal alkalmazzák a vállalat eszközeit, és ezt mindenképpen fontos kiemelni. A napokban a kínai külügyminisztérium egyik illetékes szóvivője beszélt arról, hogy a vádak ellenére továbbra is sok erős szövetségese van a vállalatnak.

A Global Times hasábjain megjelent beszámoló alapján Lu Kang arról beszélt, hogy a Huawei-nek több mint 20 szerződött partnere van az 5G hálózatok kiépítésére és fejlesztésére, ez alapján pedig kijelenthető, hogy számos ország tartja megbízhatónak a vállalatot. A szakember minden szövetségest nem sorolt fel, de olyan feleket említett a Huawei partnerlistájáról, mint például Portugália, Franciaország és Németország. Ez pedig a külügyminisztérium szóvivője szerint éppen elegendő bizonyíték arra, hogy tényként lehessen kezelni a cég megbízhatóságát.

Galéria megnyitása

A Huawei az ügy kapcsán elmondta a lapnak, hogy nagyon komolyan veszi az 5G fejlesztését, és az elmúlt 5 évben csak ilyen jellegű kutatásokra nagyjából 600 millió dollárt költött el. Ráadásul a 2017-es pénzügyi kimutatása szerint egyetlen év alatt 575 millió dollárt invesztált az 5G technológiába. És érdekességképpen mindenképpen megemlítendő az is, hogy a Huawei az elsők között nyújtott minden komponenst végponttól végpontig terjedően az 5G égisze alatt (gondolunk itt a hálózati eszközökön túl a mobil hálózati modemre is).

Korábban az Egyesült Államok, Ausztrália, és Új-Zéland jelentette ki, hogy nem kívánja az új generációs hálózatok kiépítésében a Huawei segítségét kérni, és egyenesen megtiltották a szolgáltatóknak, hogy a kínaiak által szállított hálózati berendezéseket alkalmazzanak. Az USA pedig folyamatosan arra sarkall más országokat is, hogy csatlakozzanak hozzájuk a Huawei elleni „harcban”. Néhány napja már a japán kormány felől is arról lehetett hallani, hogy le fognak állni a Huawei által gyártott készülékek használatával, és ezzel együtt kerülni fogják a ZTE termékeit is. (A ZTE ellen egyébként szintén az Egyesült Államok volt az, aki elsőként fellépet.)

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap