USB 3.2-es vezérlők a Cypress műhelyéből, USB4 támogatással is

A két friss vezérlő igen kompakt kivitelben érkezik, később pedig USB4 támogatással is rendelkezhetnek, ha megkapják az ehhez szükséges firmware frissítést.

USB 3.2-es vezérlők a Cypress műhelyéből, USB4 támogatással is

A Cypress két új USB vezérlőt mutatott be, amelyek a következő generációs noteszgépek és asztali számítógépek fedélzetén kaphatnak helyet a nem is oly távoli jövőben. Az EZ-PD CCG6DF és EZ-PD CCG6SF típusjelzéssel ellátott vezérlők mindketten rendelkeznek USB 3.2-es támogatással, valamint az USB4-es szabvány támogatására is felkészítették őket, ám tényleges támogatást majd csak firmware frissítés keretén belül kaphatnak.

Galéria megnyitásaAz EZ-PD CCG6DF egy kétportos, míg az EZ-PD CCG6SF egy egyportos vezérlő, amelyek mindketten USB-C csatlakozókat szolgálnak ki, hiszen mind az USB 3.2-es, mind pedig az USB4-es szabvány erre a portra támaszkodik, visszamenőlegesen azonban az előző generációs eszközökkel is kompatibilisek. Az egyetlen chipből álló vezérlők az USB 3.2-es szabvány mellett a DisplayPort és a Power Delivery szabványt egyaránt támogatják, az adott rendszerhez pedig PCI Express sávokonn keresztül kapcsolódnak.

Mindkét vezérlő alapját egy 32-bites ARM Cortex-M0 processzor adja, amihez 64 KB-nyi eFlash is társul, így a vezérlők bármikor áteshetnek firmware frissítésen – akár azért, hogy új funkciókat támogassanak, akár azért, hogy korábbi hibák javítását helyezzék el rajtuk.

USB4 fronton érdekesség, hogy ugyan szerepel az USB4 támogatás mindkét terméknél, valamint az USB4-es logó is jelen van a termékek lapjain, ám valójában csak 20 Gbps-os adatátviteli sávszélességre lehetnek képesek, nem 40 Gbps-osra, ami az igazán komoly előrelépést képviseli az USB4 esetében. A 20 Gbps-os tempó egyébként az USB 3.2-es szabványhoz képest nem is előrelépés, hiszen az USB 3.2 Gen2x2 eszközök ezt alapból tudják.

Galéria megnyitása

A vezérlők támogatják a Power Delivery szabvány legmagasabb szintjét, azaz akár 100 W-os teljesítménnyel is tölthetőek a rájuk kapcsolódó eszközök, amennyiben erre az adott rendszer is fel van készítve. A chipek ezúttal integrált kapcsolód használnak a funkció biztosításához, ami előrelépés, hiszen segít a helyfoglalás csökkentésében, valamint plusz áramköri elemek alkalmazását sem követeli meg, amelyekre korábban szükség volt, így az előállítási költségek is kedvezőbbek lehetnek.

Az sajnos nem derült ki, hogy a vezérlőket milyen gyártástechnológiával készítik, az viszont nem titok, hogy mindkettő elérhető lesz 96 érintkezős BGA, illetve 48 érintkezős QFN tokozással, így többféle környezethez is alkalmazkodni tudnak. A Cypress a szóban forgó vezérlők mintapéldányait már gyártja, így ezek a nagyobb OEM partnerek számára már elérhetőek. A sorozatgyártás a tervek szerint az év harmadik negyedévében kezdődhet meg, vagyis a velük felszerelt eszközök legkorábban is csak az év végén kerülhetnek az üzletek polcaira.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap