Shop menü

ÚJRA ELÉRHETŐ MÁS BÖNGÉSZŐKBŐL A BING, ÉS MÁR KÉPEKET IS LEHET NEKI MUTOGATNI

Sötét móddal is szolgálni fog a generatív MI technológiát alkalmazó chatbot, amire biztosan sok felhasználó vágyik.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Újra elérhető más böngészőkből a Bing, és már képeket is lehet neki mutogatni

A Bing folyamatosan fejlődik, nincs olyan hét, hogy ne kapna legalább egy új funkciót, és most több érdekesség is terítékre került. Páldául most nincs az Edge böngészőhöz kötve a webes elérés, ami igazából már nem egy teljesen új dolog, mert korábban volt erre példa. Remélhetőleg már marad így, és a többi újításhoz is hozzászokhatnak a felhasználók.

A Microsoft úgy indította el az „új” Binget, hogy azt csak weben lehetett használni a chatbotot, és azon belül is kizárólag az Edge böngészőből volt megnyitható a szolgáltatás. Ezt a megkötést tavasszal a redmondi alakulat felszámolta, de valamilyen oknál fogva ez az állapot nem tartott túl hosszú ideig. Az elmúlt időszak megint úgy telt, hogy az Edge-re volt szükség a Bing chatbot eléréséhez, most viszont ez a helyzet ismét változott.

Friss információk szerint fokozatosan lehetővé teszi a Microsoft, hogy a Binget lehessen használni a Google Chrome és a Safari böngészőkből. Ezeket pedig követni fogják egyéb alternatív böngészők is. A cél egyértelműen az volt, hogy az Edge is kapjon egy nagy lökést a Bing chatbotnak köszönhetően, de mostanra valószínűleg csökkent a felhasználói tábor növekedési üteme, éppen ezért a vállalat inkább megszüntetheti az elérést korlátozó tényezőket. Azt azonban látni kell, hogy a Binget továbbra is azok tudják majd a legjobban kihasználni, akik az Edge alkalmazás mellett döntenek.

Galéria megnyitása

Jelen állás szerint az alternatív böngészők használata mellett még egy korlátozottabb állapotban van a Bing. Nem 4000 karakteres szövegeket lehet bevinni a beszélgetéseknél egy parancs formájában, hanem 2000 karakterben van meghatározva a limit. Ez még a legtöbb esetben nem lenne különösebben érdekes, de az egy témában váltható üzenetek száma is eléggé korlátozott egyelőre. A beszámolók szerint, aki már tudja Chromre-ból használni, az is csak 5 kört tud beszélgetni a chatbottal, nem többet, miközben az Edge alatt már 30 körig lehet menni. Az 5 üzenetes limit még a kezdeti helyzetet idézi.

A szolgáltatás „reklámozni” is fog. Feldobálja egy kicsit zavaró felugró ablakban időnként, hogy az Edge keretei között jobban használható a Bing, ami persze igaz is, mivel ott például az oldalsávon bármikor elő lehet csalogatni, és képes kontextuális kérdéseket is megválaszolni.

Galéria megnyitása

Már nemcsak szöveg, hanem kép is bevihető a Bing chatbot számára. A beviteli mező végén láthatóvá vált egy kicsi ikon, ami a kék hozzáadására szolgál majd, és lényegében bármit fel lehet ölteni, ezek mellé pedig még a szöveges prompt is csatolható. Így meg lehet kérni a rendszert például arra, hogy adjon leírást egy képről.

Galéria megnyitása

A szolgáltatás az arcokat minden esetben elmossa majd a felvételeken, ha olyan képet tölt fel az ember, amin vannak személyek, így senki nem lesz ezeken felismerhető. A képfeltöltés működni fog webes környezetben és a mobilos alkalmazásban is. Egy beszélgetésben kontextuális kérdéseket is fel lehet majd tenni a szolgáltatásnak, ahogy minden egyéb előzményt, úgy a képeket is „észben” fogja tartani, akkor is, ha az ember később tér vissza az adott csevegéshez.

Végezetül elindult a sötét mód is, de ez is fokozatosan nyer teret a platformon, most még nem elérhető mindenki számára. A jobb felső sarokban található szendvics menü gombját használva lehet majd elérni a sötét mód kapcsolóját, és beállítható lesz az is, hogy a rendszer alapértelmezett módban legyen, így amikor a rendszert sötét módra állítja a felhasználó, akkor a Bing chat felülete is követi majd a példáját.

Galéria megnyitása

A sötét mód sokak által vágyott funkció, így biztosan lesznek olyanok, akik az újítást meglátva örömmel nyúlnak majd az új opcióhoz.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére