Újabb Tiger Lake-U processzor, ezúttal 5 GHz-es boost órajellel

Amennyiben valós és hiteles az információ, akkor a Tiger Lake sorozat igen nagy gyorsulást hozhat.

Újabb Tiger Lake-U processzor, ezúttal 5 GHz-es boost órajellel

Az Intel következő generációs mobil processzorai, amelyek már a 10 nm-es csíkszélesség továbbfejlesztett változatát használhatják, várhatóan idén jelennek meg, méghozzá valamikor az év második felében. A rajttal kapcsolatban számos tipp érkezett már: egyes források az év közepére, míg mások szeptemberre várják az új processzorok megjelenésének időpontját – idővel úgyis kiderül, melyik áll közelebb az igazsághoz.

Most nem is ez a lényeg, hanem az, hogy a @_rogame már megint rábukkant egy Tiger Lake sorozatú processzorra, amely a kép alapján a Futuremark adatbázisában lapult. A jelenlegi kínálat csúcsán elhelyezkedő Core i7-1068NG7, amely az Ice Lake sorozat leggyorsabb tagja és jelenleg csak az Apple MacBook Pro konfigurációiban érhető el, egészen 4,1 GHz-ig tudja emelni a boost órajelét, ami igen szép eredmény, de nem is akkora csoda, hiszen 28 W-os TDP kerettel ellátott modellről van szó.

Az említett processzornál lesznek gyorsabbak a Tiger Lake sorozatban, ugyanis a szóban forgó modell, amely négy maggal és nyolc szállal rendelkezik, magórajel terén 2,3 GHz-et, míg maximális boost órajel terén 5 GHz-et tudjat magáénak, ami igen impresszívnek tűnik. A jelek szerint a második generációs 10 nm-es csíkszélesség, illetve a különböző optimalizációk hatására alaposan sikerült megemelni a boost órajelet, ami a teljesítményre is jótékony hatást gyakorol majd, már amennyiben az adott noteszgép hűtése is felnő a feladathoz.

A Tiger Lake sorozat egyébként órajelenként végrehajtható műveletek tekintetében is előrelépést képvisel, hiszen az Ice Lake család Golden Cove processzormagjai helyett már új, Willow Cove architektúra köré épülő processzormagokat vethet be. Ezzel együtt iGPU terén is igen komoly előrelépésre nyílik lehetőség, hála annak, hogy a Gen11-es architektúra köré épülő iGPU helyét egy Xe sorozatú, azaz Gen12 alapokon nyugvó megoldás veszi át.

A fentiek alapján tehát ígéretesnek tűnik a noteszgépeket célzó Tiger Lake fejlesztés, ám mint minden szivárgásnál, itt is érdemes egészséges gyanakvással tekinteni a fentiekre, ugyanis a végleges paraméterekre majd csak a hivatalos rajt alkalmával derülhet fény, addig semmit sem érdemes készpénznek venni, érdekességképpen azonban ezekkel az információkkal is érdemes foglalkozni.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap