Újabb hibákat generált a javított AMD lapkakészlet-driver

A 2.04.04.111-es verzió érkezéséről nemrégiben számoltunk be, ám úgy tűnik, ez a kiadás sem teljesen hibátlan, ugyanis néhány konfiguráción különféle problémákat okoz, amelyekre később érkezhet gyógyír.

Újabb hibákat generált a javított AMD lapkakészlet-driver

Az AMD egy hónappal ezelőtt kiadott egy lapkakészlet-drivert, amelyről nem sokkal később kiderült, különböző hibákat produkál telepítés közben. Április első felében érkezett meg az a verzió, amely már javítja a hibajelenségeket, ám azóta erről is kiderült, hogy nem teljesen tökéletes, ugyanis egyes konfigurációk esetében újabb hibák bukkantak fel, ahogy arról a ComputerBase fórumán is olvashatunk. Az egyelőre nem világos, mennyi felhasználót érintenek az új hibák, ám saját rendszerünkön nem tapasztaltunk semmiféle rendellenességet a legújabb driver telepítése után, így remélhetőleg nem túl széleskörű a dolog.

A beszámolók szerint az új telepítő nem mindig frissíti a GPIO drivert a legújabb verzióra, valamint néhányan azt is tapasztalták, hogy nőtt az adott AMD processzor fogyasztása, valamint a feszültségek sem a megszokott szinteken helyezkedtek el, ezzel együtt ritkán a telepített Windows operációs rendszerrel kapcsolatban is felmerültek hibák az új driver mellett, valamint a RYZEN Master app körül is felbukkantak hibák.

Galéria megnyitása

A ComputerBase munkatársai a panaszok láttán fel is vették a kapcsolatot az AMD driver-fejlesztéssel foglalkozó csapatával, így arra kérték mindazokat, akik a hibákat tapasztalták, juttassák el a naplófájlokat a ComputerBase cikk szerzőjének, aki anonim módon továbbítja azokat az AMD felé, hogy minél hamarabb kiderüljön, mi okozza a hibát. A hibák feltárásához az alábbi fájlokat használják:

  • %userprofile%\AMD_Chipset_IODrivers.Log
  • %userprofile%\Device_ID.log
  • c:\windows\inf\setupapi.dev
  • c:\windows\inf\setupapi.log
  • c:\windows\dpinst.log

A hibákat a jelek szerint a felhasználóknak csak egy igen kis csoportja tapasztalja, a többség esetében nincs semmi kirívó rendellenesség az új driver működésében. Aki mégis találkozott hibákkal, gond nélkül visszaállhat egy régebbi driver verzióra, amely mentes mind a 2.04.04.111-es, mind pedig az előtte kiadott 2.03.12.0657-es driver hibáitól. Remélhetőleg hamar megérkezik az új, immár hibamentes driver – ahogy erre sor kerül, arról természetesen beszámolunk majd. A lapkakészlet-driverek letöltéséhez ide kell ellátogatni.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap