Új tesztfolyamattal készülnek az Apple operációs rendszerei a jövőben

A vállalat szeretné megelőzni a problémákat, hogy az eddiginél is kevesebb hiba ronthassa el a felhasználói élményt.

Új tesztfolyamattal készülnek az Apple operációs rendszerei a jövőben

Az iOS 11 esetében nagyon rossz irányba indult el az Apple, sok volt az újítás, de rengetegen panaszkodtak hibákra, és megalapozottak voltak a beszámolók. Éppen ezért az iOS 12-t már a stabilitásra kiemelten ügyelve alkotta meg a vállalat. De teljesen az iOS 13 rajtja sem lett gondtalan, emiatt egy friss jelentés szerint újabb tesztelési folyamatokat vezet be az Apple a jövőben.

Galéria megnyitása

Az iOS, az iPadOS, a watchOS, a macOS és persze a tvOS is kicsit átgondoltabb ütemezésben jöhet létre már jövőre. Az Apple ugyan még az aktuális rendszereit foltozgatja látszólag, de a színfalak mögött ilyenkor már gőzerővel folyik a következő generációs megoldások előkészítése. Az iOS 12 esetében például annak idején januárban döntött úgy az Apple, hogy más irányba viszi el a fejlesztés, és akkor már bőven megvolt a tervezett újítások jelentős része.

Az iOS 13 esetében abból volt probléma, hogy a megszokott határidőkkel, felpörgetve ment az új verziók publikálása a béta fázistól kezdve, és nem lettek kellő alapossággal tesztelve a funkciók. Ezzel szemben a mostani információk szerint az iOS 14-től kezdve úgy fog menni az újítások bevezetése, hogy minden egészen addig tiltva lesz, amíg a belső fejlesztőcsapat nem végzett igazán alapos tesztelést, és hárított el minden hibát. Amikor a fejlesztők egyöntetűen jónak látják az újítást, csak akkor lesz az bekapcsolva. Ehhez új eszközöket vezet be az Apple a munkatársai számára, és több fejlesztőcsapatot hozhat létre.

Galéria megnyitása

A kiszivárgott információk szerint az Apple azt ígéri, hogy az iOS 14 már sokkal kellemesebb élményben részesítheti majd az embereket, élhetőbb lesz az egész rendszer az első pillanattól kezdve. Nem fog olyan funkciót kapni egy mindennapos használatra kiadott build, amit ne teszteltek volna végletekig a belső fejlesztők.

Az új stratégia állítólag az „Azul” kódnevet kapta, és az iOS 14 lesz az első, ahol ezt beveti az Apple, de az iPadOS, a watchOS, a tvOS és a macOS is részesülni fog belőle idővel. A cupertinóiak bíznak abban, hogy így nem kell lentebb adni a funkcionalitásban, és a stabilitás is új szintre fog érni.

Az Apple egyébként továbbra is nagyon gyorsan képes a frissítéseket terjeszteni. Az iOS 13 már több mint 55 százalékos szinten van az aktív iOS-es eszközök körében. Ez általában áldás, de a váratlan hibák megjelenésekor inkább probléma, hiszen elképesztő mennyiségű készüléknél jelentkezhetnek a hibák azonnal. És az iOS 13 esetében a szakértők szerint volt mit javítani a debütálást követően, ezért is tartunk már novemberben ott, hogy hamarosan megjelenhet az iOS 13.3, ami ugyan funkciót is hoz, de számos hibát is felszámol.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap