Új szintre emeli az adatbiztonságot a WD ArmorLock Security Platformja

A biztonságos külső SSD ráadásul versenyképes áron érkezik, ugyanis ezeket a szolgáltatásokat csak lényegesen drágábban érhetjük el a konkurensek kínálatában.

Új szintre emeli az adatbiztonságot a WD ArmorLock Security Platformja

A Western Digital egy új platformot hozott létre külső adattárolók számára, amely biztonságos adattitkosítást és jelszó-mentes felhasználó-azonosítást tesz lehetővé, akár biometrikus azonosító használatával is. Az új technológia az ArmorLock Security Platform részét képezi, az adattitkosítás 256-bites AES XTS eljárással történik, természetesen hardveresen.

A meghajtó beüzemelése egyszerűen, az adott okostelefon alkalmazás-áruházában található app segítségével, BLE kapcsolaton keresztül történik, de asztali platformokra is elérhető lesz, ugyancsak BLE kapcsolat használatával, valamint kábelen keresztül is.

Galéria megnyitása

Az adattárolón SweeT B kriptografikus algoritmus dolgozik, ami a WD fejlesztése és nyílt forráskóddal rendelkezik. A GitHubon megtalálható hozzá minden szükséges dokumentáció, a tesztelést segítő anyagok, valamint egy független biztonságtechnikai cég, a Trail of Bits auditja is. A titkosító kulcsokkal dolgozó adattároló beüzemelésekor az adott rendszeren egy visszaállítási kulcsot generál a szoftver, amiről mentés is készül.

Ez azért hasznos, mert ha a párosított mobileszközök mindegyikét ellopják, vagy mind elvesznek, az adatokhoz akkor is hozzá lehet majd férni. Az eszközhöz több mobiltelefon is hozzárendelhető, amelyeknél minden esetben egy, a mobilappból szármaszó publikus kulcs beírására lesz szükség az adminisztrátori konzolon keresztül, majd a hozzáféréseket menedzselni is lehet.

A mobileszközök esetében biometrikus felhasználó-azonosításra is lehetőség nyílik, így gyorsan és kényelmesen hozzá lehet férni az adatokhoz, ha szükséges. A meghajtó szükség esetén önformázásra, illetve biztonságos adattörlésre is képes – ezeket a funkciókat a mobilappból lehet elérni. Szükség esetén azt is megmutatja az app, hol használták legutóbb a külső adattárolót az adott okostelefon helyadatai alapján. A biztonsági funkciókat és a meghajtó elérését biztosító okostelefonos app, illetve PC-s app egyaránt sandbox környezetben fut a még nagyobb biztonság érdekében.

A Western Digital egy új terméket is bemutatott, ami már a fentebb említett technológiát használja. Ezt elsősorban stúdióknak, üzletembereknek, pénzügyi szakembereknek, ügyvédeknek, orvosoknak, kormányzati alkalmazottaknak, újságíróknak, rendszergazdáknak, illetve számos egyéb olyan területen dolgozó felhasználónak ajánlják, ahol fontos az adatok védelme és az is, hogy ezeket szükség esetén gyorsan el lehessen érni. Az app egyébként nem igényel felhő alapú kapcsolatot, valamint előfizetésre sincs szükség, mint egyes konkurens megoldásoknál.

Galéria megnyitása

Az első termék, ami ezt a platformot használja, a WD G-Technology Armor Lock Encrypted NVMe SSD nevet viseli. Ez a meghajtó 2 TB-os adattároló kapacitással és USB 3.2 Gen2 porttal rendelkezik, így 1000 MB/s-os maximális adatátviteli sebesség elérésére képes. Az adattárolót a PC-s vagy az okostelefonos appon keresztül lehet „kinyitni”, méghozzá arcfelismeréssel, ujjlenyomat-leolvasással, vagy az eszköz hozzáférési kódját használva.

A strapabíró ház belsejében egy WD Black SN750-es SSD kártya dolgozik, ami természetesen egyedi firmware-t kapott, plusz a hardveres adattitkosítást és a BLE kapcsolatot kezelő hardvernek is helyet ad a ház, ami egyébként IP67-es minősítéssel érkezik, akár 3 méterről történő leesést is kibír, valamint 454 kilogrammos törési ellenállással is büszkélkedik. Az új meghajtó 2 TB-os változata 600 dollárba kerül, azaz kifejezetten versenyképes ebben a szegmensben. FIPS támogatás nem jár hozzá, de igény esetén ezt is megkaphatja az eszköz, a WD szakemberei ugyanis nyitottak a téma iránt.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap