Új lehetőségekkel bővül a Wear OS a Google Assistant révén

A Google új fejlesztésekkel állt elő a Wear OS és az Assistant szolgáltatás kapcsolatában.

Új lehetőségekkel bővül a Wear OS a Google Assistant révén

A keresőóriás tavaly tette elérhetővé az Wear OS operációs rendszeren a Google Assistant szolgáltatást. Most pedig több olyan változást is bejelentett a vállalat, melyeknek köszönhetően még kényelmesebben és sokoldalúbban lehet majd az asszisztenst használni az okosórákkal.

A Google a Wear OS és az Assistant kombinálásával lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy akár menet közben is hangutasításokat adjanak az okostelefonjuknak, esetleg választ kapjanak bizonyos kérdéseikre. Így egy percig sem kell megállni például egy időjárási információ lekérdezéséhez, vagy ahhoz, hogy kiderüljön, hogy mi lett az esti meccs eredménye. A vállalat aktuális fejlesztései pedig hozzájárulnak majd ahhoz, hogy a Wear OS-t futtató órák tulajdonosai még többet tudjanak meg a csuklójukra szegezett eszköz és az Assistant révén.

Az egyik érdekesebb új lehetőség, hogy a Google Assistant már intelligens ajánlásokat is tenni fog azt követően, hogy a felhasználó kérdez tőle valamit. Ezek a javaslatok kontextuálisan generálódnak, szóval ahhoz kapcsolódnak majd valamilyen formán, amit eredendően kérdezett a készülék tulajdonosa. A Wear OS négy különböző ajánlást fog mutatni, az okosórák megjelenítőjén, amikkel tovább folytatható a „beszélgetés” a Google Assistanttal. A fenti példánál maradva, miután a felhasználó reggel megkérdezi, hogy milyen idő lesz ma, ki lehet választani, hogy mutassa a digitális asszisztens az estére várható előrejelzést, a következő napi időjárást, vagy akár a heti jóslást, illetve a Celsius és a Fahrenheit közötti váltásra is lehetőséget nyújt a rendszer.

Galéria megnyitása

Az Google Assistant a frissítést követően már beszélni is képes lesz az okosórákon keresztül. Eddig a Wear OS-nél a digitális asszisztens minden neki szegezett kérdésre írásban válaszolt a viselhető kiegészítők megjelenítőjén, ez azonban hamarosan megváltozik. A szolgáltatás képes lesz felolvasni az utasításokra, kérdésekre adott válaszait, ami sok esetben jól jöhet. Vezetés közben például nem célszerű az apró kijelzőkön megjelenő szövegeket bújni, futás közben pedig nagyon ki tudja zökkenteni az embert, ha az órája kijelzőjén kell olvasgatnia. A beszédfunkciót valószínűleg ki lehet majd kapcsolni, hiszen nem minden esetben praktikus, ha a felhasználó karórája megszólal. Előfordulhat, hogy a lekérdezett információ például személyes jellegű, nem biztos, hogy mondjuk a napirendjét szeretné megosztani a felhasználó a környezetével akár a munkahelyén, akár tömegközlekedés közben. A Google Assistant a karórába integrált hangszórót használja majd alapértelmezetten, de amennyiben csatlakozik a készülékhez Bluetooth-os fej- vagy fülhallgató, akkor azon kezd kommunikálni.

Galéria megnyitása

Végül az is kiderült, hogy az érkező új szoftverben már minden mobilról vagy lakásasszisztensről elérhető Akciót tudnak majd használni az emberek a Wear OS-t futtató okosórájukról is. Az Akciók szóval a Google Assistant különböző képességeit illeti a vállalat. Itt az egyszerű kérdések mellett olyan dolgokra is gondolhatunk, mint például az okosotthonban található eszközök távolról való vezérlése. Tehát a felhasználók az okosórájukon utasítást adhatnak majd arra, hogy a lakásban található légkondicionálók kezdjenek el hűteni, így egy meleg nyári napon már egy kellemes hőmérsékletű szobába léphet be az ember, mikor hazaér a munkából. A Google Assistant mostanra több mint 1 millió különböző Akciót „tanult meg”, és a képességeinek a száma folyamatosan növekedik.

Azt pontosan nem árulta el a Google, hogy mikor fog befutni az új szoftver, de állítólag nem kell sokáig várni rá – ha minden jól megy, már a következő napokban megkezdődhet a terjesztése. A vállalat fokozatosan fogja kiküldeni a felhasználók számára, ami azt jelenti, hogy pár napot, esetleg hetet igénybe vehet, hogy mindenkihez eljusson. Emellett pedig azt is elmondta a Google, hogy a fejlesztőkre további érdekességek várnak majd a Google I/O konferencián, ami a ma veszi kezdetét és május 10-ig tart.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward