Új, csuklóra tekeredő okosórával rukkolt elő a Nubia

Nubia Watch futurisztikus megjelenésével hívja fel magára a figyelmet, de a képességeire sem lehet panasz.

Új, csuklóra tekeredő okosórával rukkolt elő a Nubia

A ZTE irányítása alatt korábban láttunk már olyan okosórát, ami flexibilis megjelenítőt kapott, ilyen volt a Nubia Alpha, és ilyen hírünk alanya is. Most a Nubia Watch lényegében ugyanazt az alapot viszi tovább, amit az Alpha lerakott, csak átgondoltabb, letisztultabb köntösben, és jóval kedvezőbb áron.

Galéria megnyitása

A Nubia Alpha egy egészen drága okosóra volt, és egyben technológiai demonstrációként is szolgál a versenytársak és a felhasználók számára egyaránt. A Nubia Watch pedig már elérhetőbb, és bár kamera például már nincs benne, emiatt valószínűleg kevesen fognak búslakodni, mert nemcsak olcsóbb, de szebb is lett így az eszköz.

Az órán a 4,01 hüvelykes flexibilis AMOLED kijelzőre tapad majd az érdeklődők tekintete, ami 960 x 192 képpontos felbontással szolgál. Ez mostanra jól bevált, és a Visionox szállítja a Nubia számára.

Galéria megnyitása

Az eszközön futó rendszer a Nubia sajátja, direkt a különleges megjelenítőhöz van optimalizálva a szoftveres környezet. Természetesen a legtöbb okosórás funkció itt is biztosított lesz, átadja majd minden gond nélkül az értesítéseket, jelezni fog a hívásoknál, sok egészségügyi lehetőséget nyújt majd, és abszolút testre szabható majd az órafelülete. Telefonálásra önmagában is használható a készülék, ugyanis van benne eSIM is.

Az újdonság rendelkezik 4G LTE hálózati modemmel, és az okostelefonokhoz nem meglepő módon Bluetooth modul révén kapcsolódik. A Nubia Watch egyébként rendelkezik Wi-Fi-vel is, így az applikációk önállóan tudják bonyolítani a szükséges adatforgalmat. És akad még itt GPS vevő is, tehát a helymeghatározás sem okoz majd problémát az izgalmas külsejű viselhető kiegészítőnek.

Galéria megnyitása

A Snapdragon Wear 2100 található itt a színfalak mögött, ami sajnos modernek egyáltalán nem nevezhető, szóval ebből a szempontból éles a kontraszt a külső és a belső között. A rendszernek itt 1 GB-nyi memória biztosított, ami pedig a tárhelyet illeti, 8 GB-os kapacitással lehet számolni. Egyebek mellett fizetni is lehet a készülékkel, kiemelte ezt a Nubia, viszont ezt nem NFC-vel, nem QR kóddal tudja megoldani a készülék, szóval ez némi csalódottságra adhat okot.

Galéria megnyitása

Érdekesség, hogy az eszköz elvileg egy különálló szekcióval rendelkezik az egészségügyi funkciók folyamatos figyelésére. A beépített szenzorokkal a Nubia Watch valós időben tudja felügyelni a viselője életjeleit és sportolás közben a teljesítményére vonatkozó információkkal is szolgál.

Van az eszközben pulzusmérő egyebek mellett. Szolgál a kiegészítő alvásfigyeléssel és bizonyos mozgástípusokat beavatkozás nélkül is képes elkezdeni követni. És mivel zenelejátszásra is képes, így az edzések során az emberek szórakoztatásáról is képes gondoskodni a kütyü.

Galéria megnyitása

A tok és a szíj itt meglehetősen összetettre sikeredett. A Nubia Watch nagyon könnyű alumíniumötvözetet és 316L rozsdamentes acélt tartalmaz kerámia bevonattal, így nyújt kényelmes viseletet és kiváló tartósságot. A szíj lehet nappabőr (olasz marhából) vagy szilikon, ez már a felhasználói igényekről függ. Az egész tervezés bőrbarát szellemben történt, és a maximális kényelmességre törekedtek a szakemberek. Fekete, zöld és piros színben lehet majd hozzájutni a készülékhez.

Galéria megnyitása

14,2 milliméter vastag a karóra, ami nem kirívó, és 98 grammot nyom, ami szintén nem vészes, egy hagyományos acél óra ennél sokkal súlyosabb lehet. Az eszköz egy 420 milliamperórás kapacitású akkumulátornak ad otthont, és átlagos használat mellett 36 órán keresztül bírj. Nem ez lesz azoknak a jó megoldás, akik kitartó társat keresnek, de a Google és az Apple rendszereit futtató okosórák körében – sajnos – átlagosnak számít ez a teljesítmény.

A Nubia Watch 1800 jüanba fog kerülni, ami átszámítva 77 ezer forintnak felel meg. Olcsónak nevezni továbbra sem lehet, de igazából így már teljesen átlagos áron fut a Wear OS és watchOS rendszerű megoldások körében, miközben sci-fibe illő a megjelenése. A forgalmazása ennek az eszköznek augusztus 5-én veszi majd kezdetét Kínában, és idővel remélhetőleg Európába is eljut majd.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap