Tigristámadás az UNISOC-nál

Az UNISOC kínálata egészen korrekt új lapkákkal bővült egy teljesen új széria keretében, de vannak gyengéi a termékeknek.

Tigristámadás az UNISOC-nál

Az UNISOC (korábban Spreadtrum) egyre jobb rendszerchipekkel kezd előhozakodni, de egyelőre nem lehet azt kijelenteni, hogy a mobilgyártók körében is növekedne a népszerűsége. Csak elvétve lehet olyan készülékkel találkozni, amik valamilyen UNISOC fejlesztést hordoznak (pl. HTC Wildfire E). De a vállalat reményei szerint ez hamarosan meg fog változni, és a sikerhez a mostani újdonságok is hozzájárulhatnak majd.

A vállalat a Tiger szérián belül kettő megoldással rukkolt elő, az egyik a Tiger T618, a másik pedig a Tiger T710. Ezek a számozásuknak megfelelően viszonyulnak majd egymáshoz a teljesítményüket tekintve, szóval a T618 fog szerényebb tempót szállítani, a T710 pedig már egy pörgősebb egységnek ígérkezik. A lapkák már a processzort tekintve nagyon jól fognak szerepelni, és támogatják a gépi tanulás gyorsítását is, de azt sajnos nem lehet kijelenteni, hogy hibátlanok.

UNISOC Tiger T618

A Tiger T618 nyolcmagos felépítésű és kettő aszimmetrikus részre van osztva a CPU. Kettő 2 GHz-es Cortex-A75 feldolgozó egység munkálkodik majd a lehető legjobb tempó elérésén, és hat 1,8 GHz-es Cortex-A55 mag pedig elsősorban arra fog koncentrálni, hogy hatékony legyen a lapka működése. Az IGP-től nem érdemes túlzottan sokat várni; ezen a téren is ARM licencet használ az UNISOC, Mali-G52 található itt MP2-es kiszerelésben, szóval kettő egység dolgozik össze a lehető legjobb grafikus teljesítmény biztosítása érdekében. Azt nem lehet tudni, hogy milyen módon, de a Tiger T618 támogatja az Android Neural Network API-t, gyorsítja a gépi tanulási feladatokat.

Galéria megnyitása

Az UNISOC kiemelte, hogy a T618 már az ötödik generációs Image Engine Vivimagic komponenst is magában foglalja, és egy három magos képi jelfeldolgozó egységet is felvonultat. Támogatja a lapka a 48 megapixeles kameráknak a vezérlését, miközben a fotókon képes javítani is a továbbfejlesztett algoritmusokkal, mesterséges intelligenciát is használó eszközökkel. A többkamerás rendszereknél a különböző képességű kamerák között késlekedés nélkül tud váltani, és mindegyiket képes egyszerre vezérelni. Lehet úgy is fotózni, hogy megörökíti a készülék a normál, az ultra-széles látószögű és a zoom kamera képét is. Továbbá olyan megszokott funkciók is támogatottak, mint az MI automata mód és az arcfelismerés.

Galéria megnyitása

A kijelzők kezelésekor nem gond számára a nagyobb színtartományok maradéktalan megjelenítése, és az intelligens témafelismerést bevetve tudja javítani a képminőséget. És a kapcsolati lehetőségeket tekintve van integrált 4G LTE hálózati modem VoLTE támogatással, valamint ViLTE-vel is (Video over LTE). Egy sor rádiós mód támogatott, melyeknek köszönhetően globálisan be lehet majd vetni a Tiger T618-at a különböző okostelefonokban – esetleg más eszközökben. És természetesen a Dual SIM is támogatott, viszont csak Dual Standby módról esett szó, tehát itt már a szupport szintjén sem merülhet fel a DSDA üzem.

UNISOC Tiger T710

A Tiger T710 is nyolcmagos konfiguráció lett, és ebben már szimmetrikusak a klaszterek. A rendszerchipben a processzort négy Cortex-A75 és ugyanennyi Cortex-A55 processzormag alkotja. A teljesítményért felelős négyes 2 GHz-es órajel elérésére lesz képes, az energiahatékonyságra koncentráló megoldások pedig 1,8 GHz-ig skálázódhatnak. Az eddigi információk szerint a tervezők ennél a rendszerchipnél is megtartották a Mali-G52 MP2 integrált grafikus vezérlőt, ami eléggé vérszegény már egy ilyen CPU mellé, ez lehet a lapka leginkább sarkalatos pontja.

Galéria megnyitása

Az UNISOC kiemelte a Tiger T710 neve mellett, hogy ez már egy olyan rendszerchip, amiben a vállalatnál először egy innovatív heterogén módon működő, kétmagos felépítésű NPU található. Erről nem sokat árult el az UNISOC, de azt megtudhattuk, hogy egészen kiemelkedő a hatékonysága, 2,5 TOPS/W-ra képes, és szerencsére itt már több különböző technológia támogatott a feldolgozást tekintve. Jöhet az Android Neural Network API-n túl TensorFlow, TensorFlow Lite és akár Caffe is. Ez a lapka csak később fog bevetésre kerülni, éppen ezért most még nem is lehet róla minden részletet tudni.

Mindkét újdonság 12 nanométeres csíkszélességen készül, ennek megfelelően már a gyártás miatt is egészen korrekt energiahatékonyság jellemezheti majd őket. És részben a visszafogott IGP miatt is jó lehet a mérete, tehát kicsinek ígérkezik, így előre láthatólag olcsón tudja majd ezeket az egységeket szállítani az UNISOC.

Az UNISOC Tiger T618 és a Tiger T710 elsősorban megfizethető, elérhető okostelefonokba és egyéb termékbe kerülhet majd. Már amennyiben partnerre talál az egykori Spreadtrum ezeknek az értékesítésében. Először a Tiger T618 fog megjelenni, és ezt követi majd 2020-ban a Tiger T710. Arról nem esett szó, hogy lenne már konkrét eszköz, amibe ezek valamelyike kerülhet, viszont az a hír járja, hogy a Realme már érdeklődik. És mivel a Realme mobiljait szép példányszámban értékesítik, egy sikeresebb modell bevétele nagyon jól jöhetne az UNISOC számára.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap