Tetracell technológiás képérzékelőt mutatott be a Samsung

Az új szenzor a Slim szériába tartozik, ennek megfelelően nemcsak, hogy kiváló fényképeket tudnak majd készíteni azok a mobilok, amikbe ez kerül, hanem még rendkívül vékonyak is lehetnek.

Tetracell technológiás képérzékelőt mutatott be a Samsung

A Samsung egyre nagyobb figyelmet fordít a kameraszenzorok fejlesztésére, és ennek eredményeként köszönhetjük most a köreinkben az ISOCELL Slim 3P9 terméket is. Az újdonság azt a vonalat viszi tovább, amit a 2015-ben bemutatott S5K3P3 indított, tavaly pedig ide sorolt be a S5K3P8, amit a Samsung egyebek mellett a Galaxy C7 Pro és Samsung Galaxy C9 Pro mobilokban alkalmazott, de ezt kapta meg a Xiaomi Redmi Note 5A is.

Mivel egy Slim szériás kameramodulról beszélhetünk, azonnal tudni lehet, hogy a Samsung a tervezés során nagy hangsúlyt helyezett a kompakt kialakításra. Ennek megfelelően itt nem érdemes például nagyméretű szenzorra számítani, de ettől függetlenül is lesznek remek tulajdonságai. A dél-koreai alakulat a bejelentésében két nagyon fontos dolgot emelt ki az ISOCELL Slim 3P9 kapcsán: az egyik, hogy Plug & Play megoldásról van szó, a másik pedig, hogy támogatja a Tetracell technológiát.

A Plug & Play ebben az esetben azt jelenti, hogy a Samsung előre elvégzi a legfontosabb teszteket és az optimalizációs műveleteket, amit egyébként nem szokás az egyszerű kameraszenzorok esetében megtenni. A vállalat elmondása alapján, mindent egybe vetve, akár négy hónapot is meg lehet spórolni a fejlesztési időben, ha egy partner ennek a bevetése mellett dönt. És mivel napjainkban nagyon gyorsan pörög a piac, így ennek a kényelmi dolognak köszönhetően sok partner szemében azonnal érdekessé válhat a termék. No, de mégis mire képes az ISOCELL Slim 3P9?

Galéria megnyitása

Egy 16 megapixeles egységről beszélhetünk, ami 1 mikronos képpontmérettel dolgozik. Ebből következik, hogy a színfalak mögött rejtőző érzékelő 1/3,06 hüvelykes méretű. És itt jön képbe a Tetracell technológia, amit már fentebb említettünk. Ez egy olyan eljárást takar, ami manapság egyre sűrűbben kerül elő. Lányegében arról van szó, hogy a rendszer lehetővé teszi a szomszédos pixelek összefogását, és ezáltal jelentősen megnövekedik a pixelek mérete, az egység érzékenysége. A Tetracell technológiának hála jó fotókat lehet majd készíteni akár egészen rossz fényviszonyok mellett is. A négy képpont összefogását követően már 2 mikronosként működik az ISOCELL Slim 3P9, de persze azzal is számolni kell ilyenkor, hogy a natív felbontás 4 megapixelre csökken.

El kell még azt mondani az újdonság kapcsán, hogy támogatja a fáziseltérésen alapuló fókuszálást, és a megszokottnál kétszer több érzékelővel dolgozik, így ha nem is tudja majd azt a tempót és pontosságot biztosítani, mint a Dual-Pixel AF, jobban teljesít majd a PDAF támogatással dolgozó versenytársainál. A készülékgyártók alkalmazhatnak majd itt giroszenzoros képstabilizálást, ami főleg a videóknak a „kisimításakor” jöhet majd jól, kiváltképp olyan esetekben, amikor nincsen OIS – de persze az optikai stabilizálást is ki lehet segíteni a szoftveres eljárással a még jobb eredmény elérése érdekében.

A Samsung ISOCELL Slim 3P9 mostantól elérhető az érdeklődők számára. A Plug & Playnek köszönhetően elképzelhető, hogy már nem is kell sokáig várni az első olyan mobilra, amiben ez a kamera bevetésre kerül. Azt nem lehet tudni, hogy hol találkozhatunk majd vele először, de nem lenne meglepő, ha egy Galaxyban debütálna. Mivel ez egy szűkebb helyekre beépíthető modul, így jó eséllyel lesznek olyan mobilok, ahol a szelfikamera szerepében tűnhet fel.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward