Tesztasztalon a PCI-os TV-tunerek

Legfrissebb cikkünkben PCI csatolófelülettel rendelkező TV-tunereket teszteltünk. A kártyák bőven a 20.000 forintos határ alatt vannak, sőt némelyikük ára még a 10.000 forintos határt sem éri el, utóbbiak kizárólag analóg adások vételére alkalmasak, de rádió tunert azért még ők is tartalmaznak.

Tesztasztalon a PCI-os TV-tunerek

Bevezető - a versenyzők

Legfrissebb cikkünkben PCI csatolófelülettel rendelkező TV-tunereket teszteltünk. A kártyák bőven a 20.000 forintos határ alatt vannak, sőt némelyikük ára még a 10.000 forintos határt sem éri el, utóbbiak kizárólag analóg adások vételére alkalmasak, de rádió tunert azért még ők is tartalmaznak. A kártyák esetében főleg arra voltunk kíváncsiak, hogy az egyes egységek mellé milyen szoftverkörítést, milyen kép- és hangminőséget, illetve mennyire jó kezelhetőséget kapunk a pénzünkért.

Korábban már USB-s tv-tunereket és külsö VGA portra illeszkedő egységeket egyaránt megtekintettünk, ám eddig a PCI-os vonal, amit minden bizonnyal a legtöbben használnak, kimaradt.

A tesztben szereplő kártyák közül kettő rendelkezik DVB-T, azaz digitális földi adás vételét támogató technológiával, ám az új szabványnak kikiáltott eljárás kishazánkban jelenleg még nagyon gyerekcipőben jár. A DVB-T szolgáltatást csak Budapesten és néhány kilométeres körzetében, valamint az ország egyes, kisebb régióiban lehet fogni, tehát csak a kiváltságosok számára van lehetőség az új technológia élvezetére.

A DVB-T technológia a teszt készítésének helyén sajnos nem volt elérhető, hosszas próbálkozás ellenére sem sikerült vételhez jutnunk, így a tesztelés folyamán a DVB-T minőséget nem vizsgáltuk. Igazság szerint viszont nem lehet túl sok különbség a DVB-T adások minőségében a különböző versenyzők között, legalábbis korábbi USB-s tesztünkben ezt tapasztaltuk. Érdekesség, hogy a DVB-T műsorszolgáltatás esetében lehetőség van az ún. EPG, azaz digitális műsorújság használatára, amely tulajdonképpen olyan, mint egy on-line tv-újság, ami az éppen aktuális csatorna műsorlistájának leírását tartalmazza, illetve az egyes műsorokkal kapcsolatban némi informcáióval is szolgál.

Tesztünk versenyzői között különböző árfekvésű modellek találhatóak, ezek mindegyike rendelkezik FM-rádióval és az MSI, valamint az ASUS kivételével mindegyik támogatja a DVB-T szabványt. A termékek szoftverkörítés tekintetében is erősen különböznek, a következő pár oldal segítségével részletesen szemügyre vesszük az egységek hardveres- és szoftveres képességeit egyaránt.

A megmérettetéshez a már megszokott konfigurációnkat használtuk: a rendszer Gigabyte P35-DS3L alaplapra, 2 GB 800 MHz-es CL4-es Geil memóriára és egy Core 2 Duo E6850-es processzorra épült, a videokártya szerepét ezúttal egy mezei Inno3D 7600 GT töltötte be. A teszt során kábel tv-vel illetve egyszerű földi antennával egyaránt teszteltük a mezőnyt, de az FM vevő minőségét, valamint a szoftverkörítést is vizsgáltuk. A rövid bevezető után következzenek a versenyzők egyenként, részletesen.

MSI TV@nywhere Plus

Első versenyzőnk az MSI kínálatából érkezett. A kártya csomagolása ránézésre rendkívül tetszetős, ám a dobozon nem nagyon találunk plusz információt, ami a vásárlók szempontjából fontos lehetne, mindössze azt osztja meg velünk a gyártó, hogy a készülék képes MPEG 1/2/4 formátumban valós időben rögzíteni az adást, vagy a különböző bemeneteken jövő videót.

Az MSI TV@nywhere Plus dobozában minden szükséges kábelt és kelléket megtalálunk: a gyártó a termékhez mellékel Rádió antennát, valamint érzékelőt a távirányító jeleinek vételére, de jack kábelt, és S-Video-RCA kábeleket is rejt a csomag. Az MSI készülékének dobozában egy gyors üzembehelyezési útmutató is lapul, sajnos a leírás nem magyar. A gyártó távirányítót is mellékel a készülékhez, igaz, enélkül nem is lenne igazi a tévézés élménye. A távirányítóhoz természetesen egy pár AAA elem is jár, hogy azonnal tudjuk használni a rendszert.

A távirányító felépítése első ránézésre szokatlan: a csatornaváltó és a hangerő beállítására szolgáló gombok egyértelműek, ám a többi gombbal ne sötétbe kezdjünk el ismerkedni, mert meglepetések fognak érni. Összességében pár perces ismerkedés után már tökéletesen és rutinosan kezelhető az összes funkció. A távirányító fogása jó, a különböző gombok jól kézre esnek. A távirányító segítségével akár a PC kikapcsolására is lehetőség van, ugyanis az SPRO támogatás ezt lehetővé teszi.

A dobozban megtaláljuk magát a kártyát is, amely piros PCB-vel (nyomtatott áramkör) rendelkezik. Az MSI terméke 9-Bites, NTSC/PAL/SECAM szabvány támogatásával egyaránt rendelkező Philips chipet tartalmaz. A kártyán FM-antenna csatlakozó és S-Video csatlakozó, egy jack csatlakozó a távirányító vevőjéhez valamint a TV-antenna csatlakozója van jelen. Az FM rádió csatlakozója RCA formában található meg a kártyán, ehhez természetesen mellékel a gyártó egy átalakító adaptert, amelynek segítségével már a szabványos rádióantenna csatlakozó használatára is lehetőségünk van.

A gyártó által mellékelt telepítőlemezen megtaláljuk a drivereket, valamint a tévézéshez szükséges szoftver egyaránt. A bal oldali képen látható az alkalmazás főmenüje, itt válszthatjuk kis, hogy éppen mit szeretnénk csinálni: videót digitalizálni, zenét hallgatni, fényképeket nézegetni, rádiót hallgatni vagy akár tévét nézni. A szoftver első ránézésre furcsa kinézettel rendelkezik, de meg lehet vele barátkozni. A kezelhetőséggel nem volt semmi probléma, minden funkció könnyedén elérhető, az egyes menüpontok tökéletesen használhatóak. A csatornakeresés sem okozhat problémát, minden mozzanat egyértelmű. A szoftver segítségével használhatjuk a PIP (kép a képben) funkciót, a szoftver segítségével TimeShift módban is rögzíthetünk műsorokat. Ezekben a funkciókban manapság már nincs semmi szokatlan.

A fenti képen az MSI szoftverének FM része van jelen: a dizájn ebben az esetben is furcsa, de az alkalmazás ettől eltekintve könnyedén kezelhető. Az MSI szoftverének egyetlen hibája, hogy nem tud magyarul, ez pedig sokak számára gondot jelenthet.

A gyártó extraként mellékeli a Magix Goya Base névre hallgató szoftvert is, amelynek segítségével rengeteg mindent meg lehet oldani, legyen az képrögzítés, DVD-írás vagy akár zenehallgatás. Az alkalmazás rendkívül hasznos és jól átlátható, mindenképpen egy nagy pluszpont jár érte a gyártónak.

A hardver- és szoftver bemutatása után jöhet a tesztelés. A tuner képességeinek vizsgálatához egy set-top-box készüléket hívtunk segítségül, amely az egyik nagy magyar szolgáltató kínálatában van jelen. A tesztsorán különböző műsorok képét és hangját vizsgáltuk a versenyzőnél, valamint megnéztük azt is, hogy a kártya mennyire veszi igénybe a processzort tévé nézés, rádió hallgatás esetén vagy videó felvétel készítésekor.

A tuner képminőség tekintetében nem mondható rossznak, közelről kissé csikos képet produkál, de ezt csak közelről lehet látni. Gyorsabb mozgások esetén már nem ennyire egyértelmű a helyzet, ugyanis ekkor tapasztalható némi minőségromlás. Tévénézés közben átlagosan 5-6% körüli terhelést helyezett a tuner a processzor vállára, ám ez az érték felvétel esetén sem ugrott 15% fölé. Rádió hallgatásakor1-3%-os processzorterhelést tapasztalunk, míg rádióadás felvételekor 2-6%-os volt ez az érték. A hangminőség változó volt: FM adások esetén pici torzítás volt halható, de összességében nem volt baj a termék hangjával. Egyszerű földi antennával maximum az RTL-klub adását tudjuk fogni, a többi csatorna már csak szemcsés formában jön be, egy erősítős szobaantennával némileg változik a helyzet, ám a kép ekkor sem mondható tökéletesnek, így érdemes komolyabb tetőantennát vagy valamelyik szolgáltató rendszerét igénybe venni, neveket direkt nem írunk.

Az MSI tunerje összességében nem volt rossz, a készülékhez mellékelt szoftver dizájnja ugyan nem nyerte meg tetszésünket, de a kártya teljesítménye ezt elfeledtette velünk.

AverMedia AverTV Hvbrid+FM PCI

Második versenyzőnk az AverMedia kínálatából érkezett. Ennek a terméknek a doboza már jóval informatívabb: egyből tudjuk, hogy analóg és digitális TV vételére alkalmas készülékkel van dolgunk, amely FM rádió vételére is képes. A csomagolás első ránézésre bíztatónak tűnik.

A dobozban gyakorlatilag mindent megtalálunk, amire csak szükség lehet: a gyártó mellékel a termékhez magyar nyelvű leírást, valamint egy telepítő lemezt. A kellékek között jelen van az FM rádióantenna, a távirányító, valamint a távirányító IR vevője egyaránt. A kompozit csatlakozó használatához kapunk egy S-Videó átalakító adaptert is. A csomagban helyet kapott egy érdekes kiegészítő: a gyártó egy rövidebb takarólemezt is ad a kártya mellé, ennek főleg akkor vehetjük hasznát, ha HTPC konfigurációba kívánjuk beépíteni a kártyát. A csomagban jelen van még egy távirányító és a hozzá tartozó AAA elemek egyaránt.

Az AverMedia távirányítója már sokkal dizájnosabbnak és átláthatóbbnak mondható: aki kicsit is rutinos a távirányítók kezelésében, annak rögtön egyértelmű lesz minden funkció. A gombok jól kézre esnek, a távirányító fogása kifejezetten jó.

Az AverMedia kártyájának hátulján megtaláljuk a távirányító vevőjének jack csatlakozóját, valamint az FM antenna jack csatlakozóját, de jelen van mg egy audio csatlakozó, valamint az S-Videó bemenet és a TV-antenna csatlakozója. A kártya rendelkezik DVB-T támogatással is, tehát analóg és digitális TV-adások vételére egyaránt alkalmas.

A gyártó kétféle alkalmazást kínál a tv-tunerhez: az egyik egy egyszerűbb tévénéző és rádióhallgató alkalmazás, míg a másik egy média center jellegő, sokkal dozájnosabb és átláthatóbb szoftver.

Az AverTV 6-os program gyakorlatilag mindent tud, ami a zökkenőmentes tévézéshez és rádiózáshoz szükséges. Az alkalmazás kezelése ebben az esetben is egyszerű: a csatornakeresés után egyből megkezdhetjük a termék használatát. Lehetőségünk van TimeShift felvételre, időzített felvételre, képlopásra, Teketext böngészésére és még sok másra. Rádió esetében szintén elérünk minden funkciót, ami fontos lehet. Az AverMedia szoftvere összességében jól vizsgázott.

A gyártó még egy saját készítésű média center alkalmazást is ad a kártyához, ez gyakorlatilag az eddig már felsorolt funkciókat tudja, mindezt más, felhasználóbarát kinézettel. A szoftver jól átlátható, egyszerűen kezelhető, mégis hatékony: legyen szó TImesHift felvételről vagy akár időzített felvételről, a program minden esetben megbízhatóan végzi a feladatát.

A bemutatás után ismét a teszt következik, természetesen megint a más ismertetett módszer szerint próbáljuk megvizsgálni a kártya kép- és hangminőségét.

Az AverMedia egységének képével nem volt baj, ám néhol kissé szemcsés, máshol elmosódott volt a kép, de ezeket a jelenségeket csak ritkán vettük észre és csak sötétebb háttérnél. A kártya hangjának minősége mind tévé mind pedig rádió adás hallgatásakor jó volt, hanghibára, torzításra egyáltalán nem volt példa, kivéve néhány FM csatornát, amelyeknek a vétele gyengébb volt. Gyors mozgásoknál ennek a tunernek a képe is kissé szemcsésedett, illetve néha-néha elmosódott. A tuner média center használatakor tévénézés közben 5-6%-kal terhelte a processzort, rádió adás vételénél 1-4% volt ez az érték. A tv-ből történő felvétel esetén a processzor terhelése 11-15% körül helyezkedett el, rádióból történő felvétel esetén 5-7% volt ez az érték.

Az AverMedia tunerje szoftverkörítés tekintetében igazán jónak bizonyult, a kép- és hangminőség is rendben volt, csak néha-néha tapasztaltunk a minőségben kifogásolható jelenségeket, ám ezeknek mértéke elfogadható volt.

ASUS MyCinema-P7131

Tesztünk következő versenyzője az ASUS kínálatából érkezett. A termék doboza szép és informatív: segítségével egyből tudhatjuk, hogy FM-rádió, valamint analóg is digitális televízióadások vételére egyaránt alkalmas készülékkel van dolgunk. A doboz arról is árulkodik, hogy a tuner rendelkezik az ASUS Splendid névre hallgató képjavító eljárásának támogatásával is. Ez sem mellékes tény.

Az ASUS dobozában gazdagon találunk kiegészítőket: a gyártó egy felhasználói kézikönyvet, valamint egy Power Cinema 5-ös lemezt és egy driver lemezt is ad a termékhez. A kiegészítők között ebben az esetben is megtalálható a távirányító, a hozzá tartozó IR vevő és egy pár AAA elem. A kártya HTPC-ben is megállja a helyét, a könnyebb szerelés érdekében az ASUS egy rövidebb takarólemezt is ad a termékhez. A tv-tunerhez kapunk FM-rádió antennát, valamint S-Video sé Kompozit kábelt egyaránt. Ezzel a kiegészítők sorának végére is értünk.

Az ASUS távirányítója első ránézésre szokatlan: valahogy jobban kézre esne, ha a számozott gombok a felső részen kaptak volna helyet, míg a csatornaválasztó gombok pedig az alsón. A távirányító felépítése ettől eltekintve rendben van, az eszköz jól kézre esik, használata egyértelmű és rendkívül egyszerű.

Az ASUS tv-tunerje rendelkezik FM-antenna csatlakozóval és TV-antenna csatlakozóval, de megtaláljuk a kínálatban az IR vevő jack bemenetét és az S-Video bemenetet is. A kártya DVB-T támogatással bír, ennek köszönhetően analóg és digitális televízió adások vételére egyaránt alkalmas, emellett természetesen FM rádió vételére is képes.

A gyátó telepítőlemezén a PowerCinema Suite 1.0 található, amely egy teljes értékű, média center jellegű televízió néző alkalmazás. A szoftver rendkívül dizájnos, kezelése nagyon egyszerű, a menük jól átláthatóak. Külön pozitívum, hogy a szoftver Windows XP, Windows Vista és MCE támogatással egyaránt bír: a telepítés megkezdésekor választhatjuk ki a számunkra szükséges opciót.

 Az alkalmazás segítségével az összes szükséges funkciót elérjük: TV-t nézhetünk, rádiót hallgathatunk, CD-t hallgathatunk vagy akár képeket is nézegethetünk. Az alkalmazás segítségével a műsorokból természetesen fel is vehetünk. A szoftverek között gyakorlatilag ez az egyetlen alkalmazás található, amely képes a tv-tuner kezelésére, a program szerencsére minden multimédiás igényt kielégít. Televízió esetében használhatjuk a PIP (kép a képben) módot, a felvételt időzíthetjük, illetve alkalmazhatjuk a TimeShift eljárást is. Természetesen teletext böngészésére is van lehetőség.

A telepítő lemezen egy különleges alkalmazás is helyet kapott, amelynek segítségével a gépünkből otthoni biztonsági rendszert varázsolhatunk. Hátránya a programnak, hogy egy külső eszköz szükséges hozzá, am lehet videokamera vagy digitális fényképezőgép is, amelyet S-video vagy kompozit bemeneten keresztül kell csatlakoztatni.

Az alkalmazás a beállított terület megfigyelésére képes, ötletes, de erre a célra talán érdemesebb egy webkamerás rendszert használni.

Az ASUS termékének rövid bemutatása után ismét a tesztelésé a főszerep: a már megszokott módszerek alapján vizsgáljuk a kép- és hangminőséget.

A tesztelés során tapasztalt képminőséggel semmi gond nem volt: teljesen átlagos képet produkált az ASUS tunerje. Egyes esetekben - például sötétebb kép - láthatóak a csíkok és szemcsék a képen, ezeknek a mértékét a Splendid technológiának köszönhetően valamelyest kordában tarthatjuk. A képen a részletek gyorsabb jelenetek esetén néha-néha elmosódtak, ám ezt csak akkor lehetett észrevenni, ha teljes képernyős módban, közelről néztük a monitort. A kártya hangminőségével szintén nem volt gond, az FM vevő kissé érzékeny, így egy-egy sercegést lehetett hallani rádió hallgatás közben, ám ettől eltekintve nem volt baj a hangminőséggel sem.

A tv-tuner televízió nézés közben 3-6%-os processzorterhelést produkált, felvételkor ez az érték 16-19% magasságig kúszott fel. Rádió hallgatás közben 1-4%-os terhelést figyeltünk meg, felvételkor ez az érték 4-7%-ot képviselt. A videófelvétel a négy kártya közül ennél volt a legmegterhelőbb a processzor számára.

Az ASUS terméke összességében jól vizsgázott, a Splendid motor támogatása külön jó pontnak számított a tesztben.

Leadtek WinFast DTV2000 H

Végül, de nem utolsó sorban következzen a Leadtek terméke. A WinFast DTV2000 H tetszetős csomagolásban érkezett meg hozzánk, a készülék dobozán csak a legfontosabb információkat találjuk meg, de ez is több, mint a semmi. A Leadtek terméke analóg és digitális televízió adások vételére egyaránt alkalmas, de FM-rádió adásokkal is könnyedén megbirkózik.

A gyártó bőségesen mellékelt alkalmazásokat a tunerhez: a kínálatban jelen van a Ulead Video Studio 9SE, ami nem más, mint egy könnyedén használható videó szerkesztő program. A programok között megtaláljuk a Cool3 D DVD Movie Factoryt is, amelynek segítségével felvételeinkből már-már profi DVD-t is varázsolhatunk. A gyártó gondolt a PSP és az iPod tulajdonosokra is: a csomagban külön konverter program is helyet kapott, amelynek segítségével a videókat psp vagy ipod által olvasható formátumba konvertálhatjuk. A kellékek között a driver lemez és némi leírás is jelen van.

A Leadtek tuner kártyájához kapunk FM antennát, valamint S-Videó kábelt egyaránt, de a csomagban audió kábelt, távirányítót, IR vevőt és egy pár AAA elemet is fellelhetünk, egyszóval a körítésre nem lehet egy rossz szavunk sem.

A Leadtek kártyáján analóg tv-antenna bemenetet és kábel tv antenna bemenetet egyaránt találunk, ezeken kívül helyet kapott rajta az FM antenna bemenet, valamint az IR bemenet és az S-Videó bemenet is. A kártya első ránézésre is komolynak tűnik, hamarosan meglátjuk, hogy képminőség és hang tekintetében tényleg az-e.

Első lépésként meg kell adnunk, hogy milyen forrásból szeretnénk tévézni, majd ezután el kell végeznünk a csatornakeresést akár televízióról, akár rádióról van szó. Az egész folyamat nem tart tovább pár percnél, minden mozzanat egyértelmű, így szinte gyerekjáték a beüzemelés.

A tv-tuner szoftver tetszetős kinézettel bír: az alkalmazás egyszerűen kezelhető, pár perc alatt rájöhetünk, hogy melyik gomb mit takar, ezután már zökkenőmentesen használhatjuk az alkalmazást. A menü teljesen magyar, így a különböző beállítások elvégzése rendkívül egyszerű. A szoftver segítségével rögzíthetünk különböző forrásokból, televízió adás esetében lehetőségünk van az időzített felvételre és a TimeShift mód alkalmazására egyaránt. Ez az alkalmazás is támogatja a PiP (kép a képben) funkciót, emellett segítségével a teletext böngészésére is van lehetőség.

A program menüje, ahogy az feljebb látszik, jól átlátható, minden szükséges funkciót megtalálunk, egy idő után ezeket akár billentyűkombináció segítségével is előhívhatjuk.

A Leadtek szoftvere összességében tetszetős és könnyedén használható, nekünk tetszett. A mezőnyben talán ez a legjobban átlátható és legjobban átgondolt kezelőfelülettel ellátott alkalmazás.

Miután megismerkedtünk a hardverrel és a szoftverrel, ismét a tesztelésé a főszerep.

A Leadtek tunerjének szép képe volt, mindent egybevéve talán a mezőny legszebb képét produkálta. Gyors mozgáskor ennek a tunernek is elmosódik egy kissé a képe, de ezt a fent látható kép némileg eltúlozza: tévénézés közben ennyire azért nem feltűnő a dolog. A kártya hangminőségére egyetlen panaszunk sem volt, talán az FM-rádió érzékenységét tehtejük szóvá: egyes rádió állomások esetében hosszas próbálkozás után sem sikerült sercegés-mentes hangot kapni, akárhogy állítottuk az antennát.

A Leadtek kártyája 5%-kal terhelte a processzort televíziónézés közben, felvételkor 24%-os terheléssel dolgozott a rendszer, így ez a kártya terhelte meg legjobban a processzort a mezőnyben. Rádióhallgatáskor 2-3%-os processzorterhelést tapasztaltunk, rádióból történő felvétel esetén 5-9% között volt ez az érték. A Leadtek kártyája ugyan processzorigényesebb, mint a többi termék, de cserébe szebb képet és jobb hangminőséget is produkál, mint a másik három versenyző. Egyszerű antenna használata mellett csak a két nagyobb TV-adót sikerült normális minőségben fogni, egyszóval ehhez a tunerhez is ajánlott a kábel/műholdas tv vagy végszükség esetén a normálisabb erősítős szobaantenna használata.

A Leadtek tunerje szoftverkörítés tekintetében abszolút győztes, de hangminőség és képminőség tekintetében is ez volt a legjobb a mezőnyben.

Végeredmény: a kártyák értékelése

[bold]Leadtek WinFast DTV200-H

[/bold]

A Leadtek terméke volt a mezőny legdrágább tagja, de cserébe ettől a kártyától kaptuk a legjobb kép- és hangminőséget, valamint a leggazdagabb szoftverkörítést egyaránt. A termék képe a másik három versenyzőjénél szebb volt, a hang is teltebbnek és zajmentesebbnek bizonyult. Szoftverek tekintetében minden extrát megkapunk, amire csak szükségünk lehet: a DVD-szerkesztéssel, a videó vágással és a felvételek iPod-ra, valamint PSP-re való konvertálásával nem adódhat problémánk a sok programnak köszönhetően. A Leadtek tunerje 12800 forintos árával nem olcsó ugyan, de a magasabb árért cserébe magasabb minőségű szolgáltatást kapunk. Ez a kártya lett tesztünk győztese, természetesen a tuner ajánlott vételnek számít.

[bold]ASUS MyCinema-P7131

[/bold]

Az ASUS terméke szoftverek tekintetében már szerényebbnek mondható, de a termék kép- és hangminősége elfogadható. A képnél néha-néha felfigyeltünk egy-két kisebb csíkra, illetve szemcsére, valamint a gyorsabb mozgások hatására nagyobb elmosódást is produkál a kártya, mint a Leadtek terméke, ám ennek ellenére nem mondható rossznak az ASUS készüléke. A hangminőség FM adás esetén nem mindig volt tökéletes, egyes csatornákat ugyanis csak kis sercegéssel voltképes venni a tuner. A kártya a maga 7500-8000 forint közötti árával versenyképes, ebben a kategóriába mindenképpen ajánlott vétel, ám ha ennél több pénz is rendelkezésre áll tuner vásárlásához, akkor inkább a Leadtek kártyáját válasszuk a négy versenyző közül.

[bold]AverMedia AverTV Hybrid+FM PCI

[/bold]

Az AverMedia terméke meglepetést okozott, ugyanis a termék esetében rosszabb kép- és hangminőséget vártunk. A tuner TV-adások esetén szép képet produkált, persze sötétebb színárnyalatoknál észrevehető volt a kismértékű csíkozás, de ezt csak közelről lehetett látni. FM rádió esetében ennél a terméknél is fennállt a sercegés, azaz egyes csatornákat nem volt hajlandó normális minőségben fogni, de ettől eltekintve a hangminőségre nem volt panasz. A termék 12600 forintos árával jó vételnek számít, de ennél a terméknél is fennáll a tény: egy picivel több pénzért nyugodtan választhatjuk a Leadtek tunerjét, amely mindössze 200 Ft körüli plusz kiadást jelent, de gazdagabb szofverkörítést és jobb minőséget kínál.

[bold]MSI TV@nywhere Plus

[/bold]

Végül, de nem utolsó sorban, következzen az MSI terméke. A tuner képével nagyjából meg voltunk elégedve, néha kisebb csíkokat és szemcséket azért felfedeztünk a képen, de ettől eltekintve jónak mondható képminőséget produkált a tuner. A hang esetében sem volt probléma, de a tuner hangja érezhetően gyengébb volt az AverMedia vagy Leadtek termékek minőségénél. FM rádió esetében itt sem volt zökkenőmentes a kisebb csatornák vétele, néha-néha sercegésre lehettünk figyelmesek. A tuner a maga 8500 forint körüli árával nem mondható rossznak, ha ebben a kategóriában gondolkodunk, akkor inkább az ASUS-t válasszuk, ha még több pénzt szánunk tuner vásárlásra, akkor viszont az AverMedia vagy a Leadtek terméke a jó választás, legalábbis a cikk szereplői közül. Az MSI tunerje ajánlott vétel címet most sajnos nem kap.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward