Terry Pratchett részt vett egy Oblivion-mod fejlesztésében

Az eddig sem volt titok, hogy a Korongvilág atyja szerette a videojátékokat, de kevesen tudják, hogy élete alkonyán egy Oblivion-mod fejlesztésében is részt vett.

Terry Pratchett részt vett egy Oblivion-mod fejlesztésében

Érdekes, egyben megható cikket közölt a Eurogamer. Mint az köztudott, a 2015-ben elhunyt Terry Pratchett lelkes videojátékos volt. Megannyi más cím mellett az Obliviont is kifejezetten szerette, és rendszeresen kipróbált hobbiból tető alá hozott kiegészítőket. A kedvence a jelek szerint egy Emma néven futó alkotó műve, a Vilja volt: ezt feltelepítve egy, a megannyi veszélyt és érdekességet rejtő világ titkai iránt érdeklődő, cserfes nord alkimistával kalandozhatunk.

Pratchett olyannyira el volt ragadtatva a bájos és okos segítőtárstól, hogy egy hálás hangvételű üzenetben köszönte meg Emmának, hogy szabadideje jelentős részét mások szórakoztatására fordítja. A modder kezdetben hitte is, meg nem is, hogy a Korongvilág atyja a rajongói közé tartozik, ám ettől függetlenül válaszolt neki, és kisvártatva azon kapta magát, hogy Pratchett egyfajta kreatív konzulensként aktívan közreműködik a bővítmény továbbfejlesztésében. A férfi több tárgyat is elnevezett, és mert az elméjét lassan felőrlő Alzheimer-kór miatt sajnos egyre gyakrabban megesett, hogy eltévedt a kazamatákban, a program egy, az eltévedt játékosokat kisegítő opcióval is bővült. Barátságuk mélységét jól érzékelteti, hogy mivel a harminckilencedik Korongvilág-regény, a goblinok körül forgó Snuff munkálatai közben az írót egyre jobban érdekelni kezdték a kis zöld bestiák, Emma zokszó nélkül készített neki egy, az agresszív szörnyetegeket lecsillapító amulettet.

Együttműködésük tehát igen szoros volt – így nem csoda, hogy nagyrabecsülése jeléül Pratchett meghívta Emmát, és Charles-ként ismert segítőtársát a modból kisebb-nagyobb elemeket egyfajta belsős poénként átemelő Snuff megjelenését ünneplő partira.

A teljes történet ide kattintva olvasható el.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap