Shop menü

TELJESEN ÚJ ALKALMAZÁSSAL TÉRNEK VISSZA AZ INSTAGRAM ALKOTÓI

Az Artifact nevű appra úgy hivatkoznak, mint a TikTok szöveges megfelelőjére, hírekkel, enyhe Google Reader beütéssel.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Teljesen új alkalmazással térnek vissza az Instagram alkotói

Az Instagramot megalapító Mike Krieger és Kevin Systrom az évek során nem távolodott el egymástól, attól függetlenül, hogy az Instagramot már évekkel ezelőtt hátra hagyták. A szakemberek a közös munkával sem hagytak fel, ami eléggé ritka azért ebben az ágazatban, és most a páros megint egy új alkalmazással állt elő.

Bemutatkozott az Artifact, ami egy testreszabható hírfolyam lesz több érdekes funkcióval, megbízható forrásokra támaszkodva.

Az új szoftverről úgy beszélnek, mint a TikTok szöveges alapú változatáról, vagy a Google Reader modern köntösbe öltöztetett másáról, és részben a Twitter riválisát látják benne. Mivel a mikroblogra sokan járna azért, hogy a híreket kövessék, az Artifact pedig éppen ebben lesz a legjobb. Mindenkinek az érdeklődésének megfelelő, legfontosabb híreket próbálja majd mutatni.

Az Artifact egy olyan információs központ szeretne lenni, ami pillanatok alatt adja át az embereknek a legérdekesebb események hírét a nagyvilágból. A rohanó életben az embereknek egyre kevesebb ideje jut a napi tájékozódásra, és az új applikáció ebben segíthet. A program elindítását követően megjelenő folyamban a legnépszerűbb híroldalakról, megbízható hírforrásokból és kiemelten népszerű blogokból lesznek friss és érdekes hírek, cikkek kiemelve.

Galéria megnyitása

A fejlesztők eléggé erősteljesen próbáltak arra rámenni, hogy a mai népszerű közösségi platformokhoz hasonló legyen az Artifact. Ennek köszönhetően az emberek gyorsabban kiismerhetik, hamarabb megbarátkozhatnak vele, és eleve egy jobb benyomást kelt egy olyan felület, ami már ismerős, mint egy teljesen új. Ezért van az, hogy az app az indulást követően az algoritmus által rendezett For You felülettel jön majd be, pont, mint az Instagram vagy a Twitter.

Lényeges része az Artifactnek, hogy gépi tanulást használva, teljesen önállóan tudja majd azt felismerni, hogy mi érdekli az embereket, és ezeket a tartalmakat fogja elsődlegesen kiemelni. Systrom elmondta, hogy korábban szkeptikus volt az algoritmus által rendezett tartalmakat illetően, de idővel felismerte, hogy hiába szoktak ez ellen tiltakozni az emberek, igazából egy jó ajánló tényleg hasznosabb tud lenni, mint például az időrend használata.

Kiemelték a fejlesztők, hogy az Artifact célja a lehető legmagasabb minőségű tartalmak biztosítása. Éppen ezért itt eleve meg lesznek a hiteles, megbízható és kiváló minőséget biztosító források, és ezeknek a kínálatából fogja a program kiemelni azokat a dolgokat, amik a felhasználó számára legérdekesebbek lehetnek. Külön rendszer szolgál majd arra, hogy a félrevezető információkat, álhíreket eltávolítsa a rendszer.

Galéria megnyitása

Érdekessége az Artifactnek, hogy nem elsősorban a kattintások és a hozzászólások alapján választja ki azt, hogy mi lesz kiemelt hír, hanem azt veszi figyelemebe, hogy az olvasók menny időt szentelnek rá. Ezzel nagyon jól ki tudják szűrni a kattintásvadász híreket, amiket az emberek a megnyitást követően hamar átugranak. Abból indulnak ki, hogy amit több percig olvasnak a felhasználók, azok valóban érdekes hírek lehetnek.

Jelenleg csak egy hétfős csapat dolgozik az Artifacten, és más korábbi Instagramtól kilépett szakember is van a csapatban. Hamarosan lehetőséget adnak majd a befektetőknek arra, hogy beszálljanak a támogatók közé, és így bevételhez juthat a platform.

Egyelőre privát bétatesztelés alatt áll az Artifact, és fokozatosan nyitjáka majd meg a szélesebb közönség számára. Tesztelőnek jelentkezni mobiltelefon szám megadásával lehet.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére