Teljesen eltörölte a túlórát a Dead by Daylight fejlesztője

És ettől mindenkinek jobb lett a cégnél, sikeresebbek, mint valaha.

Teljesen eltörölte a túlórát a Dead by Daylight fejlesztője

Miután sorra számolunk be a nagy stúdiókról és kiadókról, ahol rengeteg túlórát és a megjelenéshez közelítve (vagy éppen folyamatosan, lásd Fortnite) brutális crunch-ot várnak el a munkavállalóktól, jó végre írni egy olyan esetről is, ahol ez a probléma megszűnt.

A Dead by Daylight fejlesztőjéről, a Behaviour nevű stúdióról van szó, melynek vezetője, Rémi Racine egy blogposztban fejtette ki, hogy miként számolt le a crunch-csal. Elmondása szerint akkor lett elege az egészből, amikor közel 20 évvel ezelőtt bement az irodába, és rendszeresen lerobbant munkatársakat látott, akik megint átdolgozták az éjszakát.

Elmondása szerint nem akart olyan céges kultúrát, amire rámegy az emberek egészsége és magánélete, úgyhogy elindította a változást, ami nem volt egyszerű és rövid folyamat, de végül megérte. Míg eleeinte Racine is úgy gondolta, hogy a túlóra és a crunch egy szükséges rossz ahhoz, hogy teljesíteni tudja a megrendelők és a játékosok elvárásait, azonban kiderült, hogy ez lehetséges anélkül is, hogy közben rámennének az alkalmazottak.

Racine elmondta, hogy károm kérdést tett fel magának:

  • Tud-e egy alkalmazott 8 órában olyan produktív lenni, mintha kétszer ennyit lenne az irodában?
  • Eltörölhető a crunch jóval hatékonyabb munkafolyamatok kialakításával?
  • Elnökként vajon ő a felelős a munkavállalói jólétéért?

Szerinte a válasz mindhárom kérdésre az, hogy "igen". 

Azzal kezdte, hogy megtiltotta az alkalmazottaknak, hogy az irodában aludjanak. A csapatok olyan sokáig dolgozhattak, ameddig csak akartak, de haza kellett menniük aludni. Ezt követően arról igyekezett lebeszélni őket, hogy hétvégén is dolgozzanak, még akkor is, ha ezen határidők múltak. Végül pedig olyan menedzsereket vett fel, akik hasonlóan gondolkoztak erről az egészről, mint ő.

Racine szerint a megoldás, hogy a 8 órás munkaidőben nagyon intenzíven dolgoznak, mindent alaposan megterveznek, és hatékonyan osztják el az erőforrásokat. A lényeg, hogy a 8 óra minden perce hasznosan teljen, ami egyáltalán nem jellemző más fejlesztőcsapatokra.

A stúdió vezetője elmondta, hogy mindennek az lett a végeredménye, hogy 2018-ban a ledolgozott munkaórák mindössze 0,25%-a volt túlóára, ami kevesebb, mintha egy új alkalmazottat felvettek volna napi 8 órára. Eközben 2018-ban összesen 100 frissítést készítettek a Dead by Daylighthoz, 15 új játék elkészítésében működtek közre, és több mint 20 millió játékost szereztek világszerte.

Racine elmondta, hogy mióta megszüntette a crunch-ot, soha nem bukott el egyetlen megállapodást vagy ügyfelet sem, nem késett le határidőket, nem lépték túl a költségvetést, és folyamatosan növekedtek.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap