Talpig Fegyverben – A full kreténen túl

Miles szerencsétlen kis életét trollkodással dobja fel, de őt is megtrollkodják és pisztolyokkal a kezeiben ébred, a nap pedig épp csak elkezdődött!

Talpig Fegyverben – A full kreténen túl

60 %
{{ average }} %
  • !!!
Szerzői értékelés
Szerző
60
%
Olvasói értékelés
Olvasó
Olvasói értékelés
{{ average }}
%
{{ average }}
%

Abból is ki lehetne indulni, hogy két fegyverrel lőni a világ egyik legnagyobb hülyesége, ha éles helyzetre gondolunk. A visszarúgás kiküszöbölése, a pontos célzás önmagában szinte lehetetlen, és akkor még nem is beszéltünk arról, hogy újra is kellene tölteni a fegyver duót. Videojátékokban nagyon változatos animációkat láthatunk arra, hogy a főhős hogyan is oldja meg mindezt, de még a RDR2-ben is lehetőségünk van két pisztollyal osztani az igazság(talanság)ot. De honnan ered a Guns Akimbo (a Talpig fegyverben eredeti címe), vagyis a két fegyver szimultán használata?

Galéria megnyitása

Már az egylövetű fegyverek idejében is rájöttek, hogy nagy előnyt jelent, ha valaki több pisztolyt is visz magával egy csatában. A legendák szerint a híres kalóz Feketeszakáll 6 fegyvernél alább sosem adta. Ha lépünk egy nagyot, akkor a 60-70-es évek western és akciófilmjeihez jutunk, amik a fókuszt jórészt a tűzerőre valamint a hullák és a lövöldözések mennyiségére helyezték. Az 1969-ben forgatott Butch Cassidy és a Sundance Kölyök két főszereplője 2-2 lőfegyverrel jelenik meg a filmvásznon, ahogy az 1976-os A törvényenkívüli Josey Wales-ben Clint Eastwood is alkalmazza a duplázást, bár tegyük hozzá, felváltva lő a két fegyverrel. Az első videojáték, ahol az akimbo feltűnik a Nintendo 1979-es Sherrif nevű játéka, de jó példa lehet a 91-es Sunset Riders is. Ezek után pedig a lista szinte végtelen és meg is érkezünk a Talpig Fegyverbenhez.

Daniel Radcliffe elég sokáig küzdött, hogy levethesse magáról a Harry Potter címkét és azt a koncepciót, hogy volt egy jó sorozata a varázslós filmekkel és ezentúl csakis arról lesz híres, hogy ott játszott. Úgy tűnik, mintha szinte minden műfajban ki akarná próbálni magát, és furcsa vagy szokatlan koncepciójú filmszerepeket sem veti meg. A fekete ruhás nő, a Szarvak, az Öld meg kedveseid vagy Az ember, aki mindent tudott nehezen húzható rá egy kaptafára és ebben a listában a Talpig fegyverben is megállja a helyét.

Galéria megnyitása

Sokaknak ismerős lehet Miles (Daniel Radcliffe) figurája. Programozóként egy olyan agyzsibbasztó játékon dolgozik, aminek célja, hogy minél több embert húzzon be. Hősünk pacifista és főnöke terrorban tartja, ezért a felgyülemlett feszültségét, valamint agresszió ellenes világnézetét hol is élhetné ki jobban, mint netes trollként.

Itt a film már fel akar csillantani egy cyberbullying ellenes véleményt, de az egész alkotás jellegét nézve nem a filozófia és a moralizálgatás lesz az erőssége.

Miles elköveti azt a hibát, hogy a népszerű, gyilkosságok streamelésével és vérengzéssel hatalmas rajongói bázist magáénak tudó Skizm nevű műsort kezdi ekézni és olyanokba köt bele, akikbe nem kellett volna. Ki gondolta volna, hogy az online keménykedésnek következményei is lesznek? Hősünkre rárúgják az ajtót és két méretes pisztolyt fúrnak rá a kezeire aztán indulhat a móka. Persze ez a szomorú apróság már a reggeli felkelést, a wc-re menést és a felöltözést is nagymértékben megnehezíti, a nap hátralevő akadályairól nem is beszélve.

Galéria megnyitása

A Skizm szervezői ugyanis azt találták ki büntetésként, hogy a műsor eddig elpusztíthatatlannak tartott tömeggyilkos sztárját, Nixet (Samara Weaving) egy nyápic, vega, pacifista programozóval öletik meg. Innentől teljes lesz a káosz és a trash filmek legjobb tulajdonságait magába olvasztva 90 percnyi ámokfutás kezdődik. A Crank, a Haláli hullák hajnala és a Scott Pilgrim turmixot azonban sajnos nem sikerült olyan jól adagolni, hogy teljes mértékben élvezhető legyen. Vagyis inkább ízlés kérdése.

Galéria megnyitása

Akcióban, pörgésben nincsen hiány, Radcliffe játéka is rendben van, de a humor és a vagányság néhol izzadtságszagúra, erőltetettre sikerült, arról pedig sajna csakis a film kitalálója tehet, hogy akkora bakugrások vannak a történetszál és a körülmények összefüggéseiben, hogy az ember csak kapkodja a fejét. Nix történetét belengetik, de végül nem kapjuk meg. Szóba kerül, hogy a rendőrség mit tesz ezzel azegésszel de ez is elsikkad. A rohanás, a zene, a tempó és az akció azonban elrángatja a filmet a végéig és az alsógatyás, fürdőköpenyes, szörnytappancs-mamuszos Miles is rájön, a trollok teszik tönkre a világot. Meg a jónak tűnő, de rosszul megvalósított filmek is kicsit.

Összefoglalás

Talpig Fegyverben – A full kreténen túl

Talpig Fegyverben – A full kreténen túl

Talpig Fegyverben – A full kreténen túl
Szerzői értékelés
60
%
Akció, pörgés és lüktető zene egy olyan világban, ahol az egy személyre jutó ólom mennyisége sokszorosára növekszik, ha egy szerencsétlen lúzere gyilkosok egész hadát szabadítjuk rá.
A trash filmek minden bája benne van, agyatlan rohanás másfél órán át...
...de aki az összefüggő, értelmes történeteket, vagy a mondanivalót keresi az ne itt tegye.
{{ totalLabel }}
%
{{ userRateLabel }}

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap