Szállingóznak az információk a Google Pixel 4 és a Pixel 4 XL kapcsán

Körvonalazódik a mobilok specifikációja, és már tudjuk, milyen kódnévre hallgatnak.

Szállingóznak az információk a Google Pixel 4 és a Pixel 4 XL kapcsán

A Google idén több referencia okostelefonnal rukkolhat elő, mint a korábbi években. A vállalat eddig kettő felsőkategóriás okostelefont leplezet le, mióta a Pixel széria fut, 2019-ben viszont ez annyiban megváltozhat, hogy már középkategóriás gépezetekkel is számolni lehet. A Pixel 3a és a Pixel 3a XL a következő hónapokban futhat be, az év második felében pedig jöhet a Pixel 3 és Pixel 3 XL párost leváltozó Pixel 4 és Pixel 4 XL.

A Pixel 4 szériával kapcsolatban a napokban több fronton is elkezdtek szállingózni az információk, és ezeket szedtük most csokorba. A Google Kereső alkalmazásnak a legújabb béta kiadásának a forráskódjában megjelent a Pixel 4 és a Pixel 4 XL bejegyzés is, és ezek mellett pedig az okostelefonok kódneve is lelepleződött. Elvileg a Pixel 4 a „Coral” névre hallgat a vállalat berkeiben, a Pixel 4 XL-re pedig „Flame” néven hivatkozhatnak a fejlesztők. (Érdekesség, hogy eddig a Google mindig olyan kódneveket adott a referencia mobiloknak, amik valamilyen tengeri, óceáni kötődésűek, de a „Flame” megtörheti ezt a sort, ha csak nem a flame angelfish-re (lángvörös császárhal) céloz az elnevezés.)

A kódnevek fontosak lehetnek azért, mert a fejlesztés alatt álló eszközökkel kapcsolatos információk, korai tesztek mellett ezek szerepelhetnek. A Coral nevét máris össze tudjuk kötni egy korábban napvilágot látott Geekbench méréssel, amiből nem az a fontos, hogy milyen eredményt produkált az eszköz, hanem hogy milyen hardveres jellemvonásokkal rendelkezik. A bejegyzésből kiderült, hogy a szóban forgó okostelefonban 6 GB-nyi rendszermemória volt, ami rögtön érdekes azért, mert eddig a Pixelek legfeljebb 4 GB RAM-ot vonultattak fel. Úgy fest, hogy a Google már érzi, hogy kénytelen növelni a rendszermemóriát, ha nem akar nagyon lemaradni a konkurensektől, hiszen manapság már a 8 GB-ot meghaladó RAM sem példátlan. A Google a felsőkategóriás Pixeleket mindig az aktuális Qualcomm csúcslapkával szereli fel, így nem meglepő, hogy az adatok alapján ezúttal sem lesz ez másként, a Pixel 4 és a Pixel 4 XL a Snapdragon 855 mobilplatformot vonultathatja fel. És ezáltal a teljesítményre valószínűleg nem lesz panasza a jövendőbeli tulajdonosoknak. A Geekbench még arról is árulkodott, hogy már az Android Q rendszer futott a megmérettetésen részt vett szerkezeten, szóval a „Coral” a fejlesztés alatt álló operációs rendszernek az előzetes kiadását használja. Persze ezen nem lehet meglepődni, mert ezzel együtt fog bemutatkozni.

 

Galéria megnyitása

Néhány vázlat is napvilágot látott már azzal kapcsolatban, hogy milyen lehet az új Pixel (ezek alapján készült egy lelkes amatőrnek köszönhetően a borítón látható render). A korai rajzokból kiindulva a szerkezet hasonló dizájnt fog kapni, mint az eddigi Pixelek, szóval a hátlapon két különböző anyag, felület találkozik majd. És a kijelző pedig olyan lehet, mint a Galaxy S10+ esetében, hogy a kijelzőbe bele lesz vágva a képalkotó helye, és kettő egység fogy egy „fészekbe” kerülni szorosan egymás mellé. A Pixel 4 és a Pixel 4 XL frontja valószínűleg eltérően néz majd ki, mint eddig szinte mindig, és a Pixel 4 XL kaphat kijelzőbe ágyazott dupla frontkamerát. És borítékolható, hogy a képátló minden esetben nagyobb lesz, mint az aktuális generációnál. Ami érdekes még a vázlatokon, hogy a hátlapon is duálkamera figyelhető meg, pedig eddig ezt a felállás elkerülte a keresőóriás. Kíváncsian várjuk, hogy milyen funkciót fog nyújtani az extra kamera, amit az elsődleges képalkotó mellett bevet Pixelen a vállalat.

A Google a Pixel 4 és a Pixel 4 XL okostelefonokat nagy valószínűséggel októberben mutathatja be, de ezt most még nagyon nehéz pontosan megmondani. Az eszközök érkezése minden bizonnyal függ attól is, hogy a fejlesztésük milyen ütemben megy, de azt is figyelembe fogja venni a vállalat, hogy a konkurensek eszközei mikor érkeznek.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap