Stalker: Anomaly - erre a Stalkerre vártunk?

A rajongók által készített játékot már nem méltó egyszerű modnak hívni.

Stalker: Anomaly - erre a Stalkerre vártunk?

Miről is van szó? A Stalker: Anomaly egy rajongói összefogásból készülő játék, ami a Stalker: Call Of Pripyat alapjaira épül, és nagyon hosszú ideje készül. Mostanra azonban eljutott egy olyan szintre, amikor már nem méltó egyszerűen modnak hívni, ennél sokkal többről van szó.

A Stalker: Anomaly az X-Ray Engine egy szabad forráskódú változatára épül, amit a közösség folyamatosan fejleszt és políroz. A játékban megtalálható mindhárom hívatalos rész összes területe, kibővítve teljesen új helyszínekkel, így a bejárható tér hatalmas és változatos.

Persze, a Stalker: Anomaly nem egy új dolog, egy ideje már elérhető, azonban most jelent meg az 1.5-ös verzió, amivel kapcsolatban már elmondható, hogy gyakorlatileg egy teljesértékű játékot kapunk ingyen, ami ráadásul polírozottabb, kifinomultabb, stabilabb és szebb, mint az eredeti, ráadásul jobban is néz ki. Ráadásul az 1.5-ös változattal már tartalmilag is elképesztően jól teljesít.

Találunk a játékban egy mély és átgondolt kraftolási és karbantartási rendszert, bekerült a Metro-játékok inspirált gázmaszk-rendszer, és megújult a felhasználói felület is, ami sokkal barátibb, átgondoltabb.

A játék tele van procedurálisan generált küldetésekkel, de teljesíthetünk missziókat a különböző frakcióknak, illetve belevetődhetünk egy a négy fő történeti szálba is, melyeken keresztül megismerhetjük a különböző frakciókat, akik irányítani szeretnék a Zónát.

De itt még messze nincs vége, a Stalker: Anomaly ugyanis más játékmódokat is kínál. Az egyik a Warfare, ahol kikerül a képből a történet, ennek okán pedig nincs szükség arra, hogy a játék életben tartsa a sztorihoz szükséges NPC-ket. Ennek eredményeként tényleg totális háború zajlik minden és mindenki között a Zónában. Még arra is van lehetőségünk, hogy az egyik frakció vezetőjévé váljunk, és RTS-stílusban vezényeljük a csapatainkat a Zónában.

A másik mód Azazel névre hallgat, aminek a lényege, hogy ha meghalunk, akkor egy másik, véletlenszerű NPC bőrébe kerülünk valahol a pályán. Még a saját holttestünket is megtalálhatjuk, és levadászhatjuk azt, aki esetleg lootolta szegény hullánkat. Mintha a Dark Soulst és a Stalkert keresztezték volna.

Meg kell azonban jegyezni, hogy a Stalker: Anomaly jóval keményebb és könyörtelenebb, mint az alapjáték, és sokkal nagyobb hangsúlyt helyez a szimulációra és a túlélésre - kell enni, inni, aludni is például.

A játék egyben, mindenféle egyéb kötöttség nélkül ingyenesen letölthető a ModDB oldaláról, és 19,1GB-ot fog elrabolni a merevlemezünkből.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap