Sci-fibe illő okosórát mutatott be a Nubia

A cég nem okostelefonba építette a hajlékon kijelzőt, hanem egy viselhető eszközbe.

Sci-fibe illő okosórát mutatott be a Nubia

A ZTE fiókcsapata már korábban beharangozta az Alpha (α) névre hallgató készülék érkezését, így nem okozott túl nagy meglepetést az, hogy a Mobil Világkongresszuson a kamerák kereszttüzébe került. Egy igazán különleges szerkezettel ismerkedhetünk meg az alábbiakban, és az is kiderül, hogy mennyibe fog ez kerülni.

A Nubia Alpha esetében a legérdekesebb minden kétséget kizáróan az a megjelenítő, ami egészen keskeny, de nagyon széles, így követi a felhasználó csuklójának a vonalát. A vállalat egy 4 hüvelykes panelt használt fel, amihez foghatóval még korábban nem találkozhattunk okosórában. Ez a megjelenítő OLED technológiás és 36:9-es a képaránya, szóval nemcsak a flexibilis mivolta miatt mutat különlegesen. Ezt az egységet a Visionox közreműködésével fejlesztette a Nubia, és 960 x 192 képpontos a felbontása, szóval ilyen téren sem érheti kritika. A különleges kijelzőn kirajzolódó képek megválasztásakor nagy szabadságot fognak élvezni a tulajdonosok, akár még a csuklón körbe futó szöveget is be lehet majd ide tenni az inaktív időszakokra, ezzel garantáltan fel tudja majd hívni magára a környezete figyelmét a Nubia Alpha.

Galéria megnyitása

A termék a Qualcomm Snapdragon Wear 2100 rendszerchipet vonultatja fel 1 GB-nyi rendszermemóriával és 8 gigás adattárolóval, amiből szabad lesz annyi, hogy azt mondta a vállalat, elegendő legalább 1000 dal tárolására (szóval kb. a fele). A kapcsolati képességeket tekintve két kivitel jön, lesz egy olyan, amiben csak Bluetooth és Wi-Fi van, de egy beágyazott SIM-es konfigurációval is számolni kell, ami 4G LTE támogatásról fog gondoskodni, és mindig képes lesz online kapcsolatot létesíteni. Rendelkezik a szerkezet mikrofonnal és beépített hangszóróval, sőt mi több, van itt még egy 5 megapixeles kamera is F/2.2-es optikával, ami lehetőséget nyújt majd akár videohívások bonyolítására is azon túl, hogy lehet vele fotókat és videókat rögzíteni.

Galéria megnyitása

A Nubia Alpha egy egyedi operációs rendszerrel a fedélzetén futott be, így tudta megoldani a cég, hogy a saját igényeihez igazítsa a szoftveres környezetet. A rendszert lehet gombokkal, érintéssel és még a levegőben tett gesztusokkal (Air Interaction Mechanics) is irányítani, erre is került a készülékbe egy szenzor. Az okosóra minden alapvető fitneszfunkciót magában foglal, egész nap tudja a viselője minden lépését, mozzanatát követni, és szükség esetén elemezni. Rendelkezik az Alpha egyebek mellett pulzusmérővel is, aminek a sportolók kifejezetten örülhetnek. Lehet a szerkezeten zenét hallgatni, és az ilyen esetekre csatlakoztatható hozzá Bluetooth-os hangszóró vagy fülhallgató. És támogatja az AliPay szolgáltatást is, amin keresztül fizetések is lebonyolíthatóak vele. Az előre telepített appokból nincs hiány az Alphán, még akár navigációt is ki lehet rá tenni, ha éppen arra van szükség – gyalogosoknak tökéletes lehet egy olyan helyen, ahol korábban még nem jártak.

A szerkezet rozsdamentes acélból készült tokkal van ellátva, tehát az anyaghasználata is kiemelkedően jó. Ráadásul még azoknak is kínál egy konfigurációt a Nubia, akiknek esetleg ez sem elég nívós, ugyanis érkezik a 18 karátos arannyal futtatott változat. Itt természetesen fel sem merülhet a szíj cseréje, viszont aki testre szeretné szabni az eszközt, az sem lehet teljesen csalódott, a kijelzőre ugyanis nagyon sok grafika lesz kirakható használaton kívüli állapotban. A terméket úgy tervezte meg a Nubia, hogy valóban kompromisszummentesen lehessen hordani, ezért a vízállóságról is kellő mértékben gondoskodott. A fizikai méretekről nem esett szó, de az biztos, hogy a hölgyek számára már túl nagy, a 42 milliméteres Apple Watch-tól is robosztusabb – és ennyi fém mellett minden bizonnyal nehezebb is. Mint a legtöbb okosórának, sajnos a Nubia Alphának is gyengéje lesz az üzemideje, pedig egy 500 milliamperes teleppel lett felszerelve. A vállalat elmondása alapján 2 napos futási teljesítményre kell számítani normál használatban – szóval sok nyomkodás mellett valószínűleg minden este érdemes lesz töltőre csatlakoztatni.

Galéria megnyitása

A Nubia szakemberei a készülék mellé kínálni fognak egy teljesen vezeték nélküli fülhallgatót is, ami lényegében ugyanazt a formátumot követi, mint az eddigi ilyen eszközök. Adott egy hordozásra szolgáló tok, amiben biztonságosan lehet majd tárolni a fülbe illeszkedő hangkeltőket, és tölteni is ezen a tokon keresztül kell majd a terméket. Az üzemidejét ennek a kiegészítőnek nem ismertette a cég, de az kiderült, hogy mint a legtöbb ilyen fülhallgatónak, ennek is van extra akkumulátor a tokjába integrálva, így az alkalmas lesz az üzemidő meghosszabbítására is. A teljesen vezeték nélküli fülhallgatót jelen állás szerint csak az új okosóra mellé lehet majd kérni, és vele együtt érkezik 100 eurós áron.

A Nubia Alpha immáron egészen biztos, hogy nem marad a fiókban, hanem kereskedelmi forgalomban megvásárolható lesz. Ráadásul annyira talán nem is húzóst az ára figyelembe véve azt, hogy az összehajtogatható okostelefonok 2000 dollár környékén indulnak. A hálózati modemet nélkülöző Alpha 450 euróba fog kerülni, a beágyazott SIM-es kivitelért 550 eurót kell majd leszurkolni, az arany variáns pedig 650 eurót fog kóstálni. Először Kínában kerül majd a boltokba a szerkezet, ott tavasztól lehet hozzájutni, míg Európában a harmadik negyedévben lehet vele számolni, az Egyesült Államokat pedig az év végéhez közeledve éri majd el.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap