Samsung: Ilyen lesz a One UI második kiadása

A One UI 2 továbbra is az egyszerűségre koncentrál, és így lesz nagyszerű a Samsung szerint.

Samsung: Ilyen lesz a One UI második kiadása

A Samsung az Android 9.0 érkezésével cserélte le a korábban használt grafikus felhasználói felületét, „élménycsomagját” a One UI-ra, ami az eddigiek alapján nagyon bejött neki. A tesztelők és a mobiltulajdonosok egyaránt nagyon elismerően nyilatkoznak erről, és ennek fényében nem meglepő, hogy a vállalat ezt viszi tovább az Android 10 érkezésével is. A Galaxy termékcsalád csúcsmodelljei hamarosan frissülni fognak, és már nagyjából tudjuk, hogy mit fog ezen a fronton hozni a One UI 2.

A One UI alapvetően azt helyezte a középpontban, hogy minél egyszerűbb legyen az eszközök használata, akár egyetlen kézzel is. Letisztultság, lényeges információk kiemelése és átgondolt ergonómia jellemezte a grafikus felhasználói felületet, ennek jegyében lépett tovább a One UI 2 esetében is. A gyári alkalmazásoknál a képernyő lenti területe lesz az, ahova általában az interaktív elemek kerülni fognak, hogy méginkább elérhető legyen minden. És a gyakran használt programok esetében meg lesz könnyítve az elérés, hogy minden lényeges dolog azonnal hozzáférhető legyen.

Galéria megnyitása

Annak érdekében, hogy a fontos tartalmak nagyobb részt kapjanak a képernyőn, a felugró értesítések kisebb helyre lehetnek itt összezsúfolva. Alapesetben nagy értesítéseket fog mutatni a mobil, de ezt a beállításokban át lehet majd váltani a kompaktabbra. Az aktív hívásértesítő olyan lesz kicsiben, hogy egy érintéssel ki lehet bontani, ha extra funkciókat szeretne elérni az ember, és nem elég a fogadás/elutasítás gomb. Beállítástól függően kisebb lesz például a hangerőt vezérlő sáv is, hogy ne rondítson bele annyira a jelenetekbe például filmnézés közben.

Galéria megnyitása

A One UI már eleve úgy jelent meg korábban, hogy volt benne sötét mód, de akkor még nem állt mögött az Android operációs rendszer gyári szolgáltatása. Ez megváltozik az Android 10 érkezésével, ami már rendszerszintű sötét módot vonultat fel, és a Samsung ezt ötvözi a One UI 2 esetében a saját megoldásával. Az új sötét mód egy egészen komplex megoldás lesz már, ami kiválóan optimalizált, és ha kell, akkor a szemet, ha kell, akkor pedig az akkumulátort kíméli a tőle telhető leghatározottabb módon.

Galéria megnyitása

Érdekes kis apróság, de nagyon vidám dolog, hogy beállítható lesz a One UI 2-től kezdve dinamikus lezárt képernyő, ez minden feloldás alkalmával másképet fog mutatni, módosít a megjelenésen. Az ikonok pedig rövid animációkkal dobhatják fel az okostelefonok (táblagépek) szoftverének a megjelenését. És egy szűk réteg számára olyan speciális funkciókat is kínál az új felület, amivel segíthetnek majd a gépek látás- vagy hallássérülteknek. Ezen a téren a Galaxy Buds fejhallgatót is be tudja vonni a rendszer.

A digitális jólétet segítő fejlesztések az utóbbi időben egyre jobban elszaporodnak a mobilok operációs rendszerében, és a One UI ilyen téren is jeleskedni fog. Az Android minden funkcióját felhasználja ez, és még sajátokkal is kiegészíti, ezáltal az emberek még hatékonyabban tudják majd menedzselni a különböző mobilhasználati tevékenységeiket. A Samsung célja az a One UI esetében, hogy az embereket azáltal is segítse a kevesebb mobilhasználat irányába elmozdulni, hogy egyszerűsíti a használatot, és több valóban értékes információt próbál átadni menet közben.

Galéria megnyitása

A Samsung itt már nagyobb hangsúlyt helyez a hajtogatható masinákhoz alkalmazkodni képes felületre is, például már osztott billentyűzet lesz, ami megkönnyítheti a gépelést a Galaxy Fold nagy belső paneljén. Az ilyen szerkezetek esetében a szoftveren nagy a nyomás, hiszen jó esetben ez rengeteget tesz hozzá a felhasználói élményhez. És a dél-koreai alakulat az elmúlt hónapokban egyértelművé tette, hogy komolyan veszi a hajtogatós eszközök fejlesztését, jövőre mát akár 6 millió ilyen Galaxy modellt értékesítene.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap