Ryse - most akkor kell nyomkodni vagy nem?

Azonnal bejárta az internetet a saját magát megoldó QTE-szekvenciákat felvonultató Ryse. De mi a helyzet valójában a Microsoft egyik legnagyobb exkluzív címével? 

Ryse - most akkor kell nyomkodni vagy nem?

Amikor először bemutatták a Microsoft E3-as konferenciáján, a legtöbben csak szörnyülködtünk. Az első pár pillanatban nagyon tetszetős és hangulatos Ryse abban a pillanatban veszítette el minden varázsát, hogy főhősünk először állt le harcolni a szembejövő katonával. A már hat éve sem menő QTE-fesztivál aztán további magyarázkodásra is okot adott a Cryteknek.

Először is, kiderült, hogy a QTE-szekvenciák gyakorlatilag befejezik önmagukat, még akkor is, ha a játékos nem nyom semmit. Mikor újságírók szembesítették a fejlesztőket ezzel a furcsasággal, ők egyszerűen azzal magyarázták a dolgot, hogy "nem akarják, hogy a játék nehéz és frusztráló legyen a játékosok számára."

Ezt követően módosították a dolgot arra, hogy azt szeretnék, hogy "az új játékosok fantasztikusan látványos kivégzéseket hajthassanak végre, néhány egyszerű kombinációval, és a játékrendszer mélységei csak akkor kerülnek felszínre, ha pontosan időzítjük a QTE-nyomkodást."

Azonban még ez sem volt elég. A Crytek most előjött azzal, hogy az E3-as demóban látott kivégzések körülbelül 20-30 mozdulatot használtak, míg a végleges játékban több, mint 100 ilyen lesz. Ráadásul ott lesz a legnehezebb fokozat, ahol a felhasználói felület teljesen eltűnik, és a megfelelő gomb lenyomására felhívó ikon sem jelenik meg. "A játékosoknak meg kell jegyezniük, és gondosan leolvasniuk Marius testének mozgását, hogy eldöntsék, melyik gombot is kell lenyomni." - mondta Mark Serrels a Crytektől.

Végül azzal zárta az úriember az egész történetet, hogy a Crytek alig várja, hogy a harcrendszer újabb "mélységeivel" ismertesse meg a játékosokat az elkövetkezendő időszakban.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward