Rondábbá teszi egy patch a GTA V-öt

A GTA V 1.08-as számú frissítése jelentősen lebutítja a jelenlegi konzolgeneráción futó játékok grafikáját. Az elvileg megoldást hozó 1.09 sem mentes a problémáktól.

Rondábbá teszi egy patch a GTA V-öt

Míg a legtöbb patch jellemzően javítja a játékélményt, és ezért ajánlott őket minél előbb feltelepíteni, a GTA V 1.08-as frissítése úgy néz ki, hogy kivétel a közel általános érvényű szabály alól, mert igencsak durván lebutítja a program amúgy kiváló grafikáját. A változás a jelek szerint a PS4-re és Xbox One-ra megjelent variánsokat érinti.

A vásárlók a játék grafikájának romlása miatt érzett jogos haragját csak tovább tüzelte, hogy meglehetősen sokáig semmiféle hivatalos közlemény nem látott napvilágot a Rockstar részéről arról, hogy mikor is tervezik kijavítani a hibát, és hogy egyáltalán hogyan is fordulhatott elő ez a nem mindennapi baki. Ráadásul jó ideig a közönségszolgálatuk sem reagált a nekik küldött levelekre.

A nem mindennapi felháborodást látva azonban végül ha lassan is, de megmozdultak a PR részleg fogaskerekei, és a cég egy szűkszavú közleménybentudatta, hogy programozóik tisztában vannak a hibával, és gőzerővel dolgoznak annak megoldásán. Ennek eredménye lett az 1.09-es patch, ami állítólag megoldja a gondokat, de ahogy az a videó elején látható üzenetben is olvasható, bőven akad még javítanivaló.

Nem ez az első alkalom, hogy a sorozat rajongói egy patch miatt kénytelenek bosszankodni. Tavaly általános felhördülést keltett, hogy a GTA: San Andreas Steamről letölthető verziója jelentős, és igen negatív változásokon esett át egy frissítés után. Azon túl, hogy tizenhét, lejárt licencű dal egyszerűen eltűnt a játékból, a jobb minőségű grafikát nyújtó beállításokat is hiába keresték a játékosok, valamint a mentéseiknek is búcsút inthettek.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward