Rendkívül lapos hangprojektort alkotott az LG sok extrával

A GX szériás egység kifejezetten az egyik különleges OLED sorozatához passzol majd a cég palettáján.

Rendkívül lapos hangprojektort alkotott az LG sok extrával

Az LG kínálata nagyon széles a hangprojektorok szempontjából (is). Az ilyen eszközökkel a vállalatnak komoly tapasztalata van, és bizony a GX hangprojektor esetében ebből mutatott is valamit. Az újdonság a falra szereléshez lett optimalizálva a tervezés során, és a neve arra utal, hogy a GX sorozatú televíziók mellé lesz ideális választás.

Az LG már korábban bemutatta a GX Gallery OLED tévécsaládot, és a GX hangprojektort most emellé szánja. A GX televízióknak egyedi jellegzetessége, hogy azon túl, hogy nagyon vékony a dizájnjuk, direktben a falra való, festmény-szerű rögzítéshez lettek tervezve. Ezekhez az LG nem is mellékel gyárilag hagyományos állványt, hanem fali konzollal kerülnek a készülékek értékesítésre.

Galéria megnyitása

Ezért van az, hogy a GX hangprojektort is a falra való felszereléshez tervezte az LG gárdája. Persze az ilyen kiegészítőknél egyébként nem ritka az, hogy az esetleges felszereléshez szükséges konzolok bele vannak építve az eszközbe, hogy bútorra téve és falra akasztva is ugyanúgy lehessen őket használni.

Galéria megnyitása

A GX viszont szó szerint felsimul a falra, hasonlóan a GX Gallery televízióhoz, ezáltal rendkívül esztétikusan mutat a páros együtt. Mindössze 3,25 centiméterre emelkedik ki a fal síkjából, miközben 144,6 centi széles, és 15 centiméter magas. Éppen a 65 hüvelykes GX OLED tévé mellé méretezte az LG.

420 wattos valós teljesítménnyel rendelkezik a szerkezet, és több hangszóró található benne különböző módon irányítva, így tudja elérni a kompakt méretből a térhangzást. A mérnököknek kemény feladat volt ennyire lapos hangprojektort tervezni, de sikeresen vették az akadályokat. A 3.1.2 hangzást nyújtó szerkezet egyebek mellett az LG AI Sound Pro technológiát is megkapta, ami azt jelenti, hogy automatikusan képes lesz igazodni a hang alapú tartalmakhoz a beállítások szintjén, hogy mindig a lehető legjobb minőségben tudjon megszólalni.

Galéria megnyitása

Az LG GX hangprojektor támogatja a Dolby Atmos és a DTS:X formátumokat egyaránt, hogy bármilyen forrással találkozzon, megfelelő térélményt legyen képes biztosítani a felhasználók számára. Akik a GX OLED televíziók előtt ülve így már minden szempontból kifogástalan élményben részesülhetnek. A Dolby Vision (HDR) 4K Ultra HD tartalmak a Dolby Atmosszal együtt mozis hatást nyújthatnak a vásárlók otthonában.

A készülék rendelkezik Hi-Res Audio minősítéssel, és 24 bites, 96 kHz-es tartalmak megszólaltatására képes. Bluetooth kapcsolattal vagy HDMI-eARC révén lehet majd használni a készüléket, itt az optikai opcióról más nem is esett szó. Ennek az lehet az oka, hogy igazából a modern filmek alatt megszólaló Dolby Atmos és egyéb többcsatornás hangok már olyan sávszélességet igényelnek, ami az optikai csatlakozás mellett a korábbi szabvánnyal már nem oldható meg, csak a HDMI-n, és ott is kizárólag az eARC-kal, ami a HDMI 2.1 mellett biztosított.

Galéria megnyitása

A telepítése egyszerű lesz a rendszernek, mivel a mélynyomó vezeték nélkül csatlakozik a központi elemhez. Ez már eléggé megszokott dolog az ilyen felállásoknál, és mindenképpen örömteli az elhelyezhetőség szempontjából. Így a hangszórókat tartalmazó egység gond nélkül feltehető a televízió alá, miközben a mélynyomó a szobában az akusztikailag legalkalmasabb helyre kerülhet.

Az LG GX hangprojektor a következő hónapban kerül majd a boltokba, és globálisan elérhető lesz, Európát is beleértve. A készülék 1000 euróba, vagyis kb. 350 ezer forintba fog kerülni, szóval mélyen a zsebébe kell nyúlnia a vásárlónak. Ez igazából egy más csak a kisebb tétel a GX Gallery OLED televízió mellett, hiszen ennek a legkisebb, 55 colos kivitele is több mint 700 ezer forintért cserébe vehető birtokba.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap