Problémás az iPhone 12-höz készült MagSafe kiegészítők egy része

A töltő képes nyomot hagyni a drága bőrtokon, a pénztárca pedig sok helyzetben hajlamos leesni.

Problémás az iPhone 12-höz készült MagSafe kiegészítők egy része

Az új iPhone generációnak az egyik nagy újítása a MagSafe technológia támogatása, ami eredendően nem az Apple fejlesztése. A MagSafe révén mágnesesen lehet különböző kiegészítőket használni az okostelefonokkal, szóval lényegében kicsit olyan ez, mintha moduláris extrázhatóságról beszélnénk.

Az Apple nagyon sok olyan kiegészítőt fog kínálni az okostelefonokhoz, amik a MagSafe rögzítési mechanizmust használják ki. Viszont, mint sok más technológiai újításnak, ennek is vannak árnyoldalai. És egyelőre eléggé sok dologra kell ügyelnie a felhasználóknak, ha a MagSafe kihasználására hajtanak, de szeretnék magukat megkímélni a kellemetlenségektől.

A vállalat több olyan tokot is létrehozott, amibe bele van építve a MagSafe mágneses rögzítési lehetőség. De a tokok igazából nem túl érdekesek. Sokkal izgalmasabb az, hogy a vállalat egy bőrből készült tárcát is kínál a MagSafe technológiával, ami egyetlen mozdulattal feltapasztható a hátlapra.

Galéria megnyitása

A MagSafe bőrtárca kicsit furcsán mutat az okostelefon hátlapján, de ha ezen túllépünk, akár még jó is lehetne azoknak a számára, akik igazából csak az alapvető kártyáikat (személyi igazolvány, stb…) tartják maguknál, nem szeretnek egy nagy pénztárcával bajlódni. Igen ám, de jelen állás szerint ebbe a tárcába csak olyan kártyákat érdemes tenni, amikért nem gond, ha elvesznek, ugyanis túl könnyen elengednek a mágnesek a hátlapon. és ezt tényleg semmi más nem tartja a készüléken a MagSafe mellett.

Galéria megnyitása

A beszámolók szerint nagyjából minden zsebre rakás vagy elővétel alkalmával lecsúszhat a MagSafe bőrtárca az iPhone 12-ről. Különösképpen igaz ez olyankor, ha az ember passzosabb, szűkebb nadrágot hord. Ez a kiegészítő itthon 24 ezer forintba kerül, és még azt is felrótták neki az első tesztelők, hogy nagyon megtaposva sem lehet négy szimpla kártyánál többet belecsúsztatni.

A MagSafe vezeték nélküli töltő kapcsán pedig arra lett figyelmes egy felhasználó, hogy az tartós foltot hagyott a mobiltelefonra „akasztott” bőr toknak a hátán. És már azt is tudjuk, hogy ez nagyjából normális, az Apple külön felhívja arra a figyelmet, hogy ilyen előfordulhat, ha tokkal használják a 15 wattos vezeték nélküli gyorstöltésre alkalmas eszközt.

Galéria megnyitása

Az Apple támogatói dokumentuma egyéb érdekes információkat is közöl a MagSafe megoldások kapcsán. Például fontos, hogy a MagSafe Charger és a mobil közé nem szabad olyan kártyáknak kerülnie, amik mágnescsíkot vagy RFID chipet tartalmaznak, mert azoknál fennáll a sérülés lehetősége. Ilyen ma már egy szimpla személyi igazolvány is, de külön említi az Apple a bankkártyákat, beléptető kártyákat, de még a különleges kulcstartókat is.

Állítólag a MagSafe gyorstöltés során annak a lehetősége is fennáll, hogy az akkumulátor túlmelegedik, és ilyenkor a szoftver limitálhatja a töltést 80 százalék felett. Az pedig magától értetődő, hogy a MagSafe és a Lightning kábeles töltés együtt nem mehet, ilyenkor a kábeles energiaátvitel kerül az előtérbe a vezeték nélküli kapcsolódással szemben.

Végül fontos, hogy a MagSafe töltőnek a tisztításakor körültekintően kell eljárni. Le kell csatlakoztatni az áramról minden esetben a szerkezetet, és nem szabad olyan vegyszereket alkalmazni, amelyek hidrogén peroxidot tartalmaznak, ami meglehetősen sok tisztító alkalmatosságra igaz. A legjobb, ha csak szöszmentes ronggyal törli át a szilikonos részeket az ember.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap