Philips Brilliance 439P9H – Két monitor helyett

A Brilliance 439P9H nagyon sokat kínál, rendkívül jó tulajdonságokkal rendelkezik, így jó vételnek tűnik. Vajon vannak gyengeségei? Cikkünkben erre (is) keressük a választ.

Philips Brilliance 439P9H – Két monitor helyett

95 %
{{ average }} %
  • A Philips legújabb ultra szélesvásznú megjelenítője nagyobb testvére nyomdokait követve lépett piacra, természetesen igazán remek felszereltséggel, de ehhez mérten nem is lesz olcsó.
Szerzői értékelés
Szerző
95
%
Olvasói értékelés
Olvasó
Olvasói értékelés
{{ average }}
%
{{ average }}
%

Előszó

A Super UltraWide monitorok lényegében az elmúlt 1-1,5 év folyamán kezdték meghódítani a piacot, és a jelek szerint elég sokan értik is, miről szól az eredeti koncepció, ugyanis sorra érkeznek az újabbnál újabb 32:10-es és 32:9-es képaránnyal rendelkező megoldások. Ezeknél a monitoroknál egy rendkívül széles kijelzőt kapunk (innen ered az super ultrawide kifejezés), ami általában két kisebb képátlójú, normál képaránnyal rendelkező monitor képterét egyesíti, így jelentősen javítja a produktivitást, a kijelzők között pedig nincs zavaró káva, ami megtöri a képteret.

A Super UltraWide monitorok egyre több gyártó kínálatában hódítanak teret maguknak, hiszen egyebek mellett az ASUS, a Dell, az LG, illetve a Philips is rendelkezik ilyen modellekkel, amelyek esetenként akár ívelt kijelzőt is használhatnak. A szuper ultraszéles kijelző esetében érdemes szem előtt tartani, hogy kellően széles asztal kell neki, ám ha kétmonitoros megjelenítő rendszerünket váltjuk le egy efféle megoldásra, akkor jó eséllyel nem az asztal lesz a gyenge keresztmetszet. A gyártói oldalt persze így is érdemes minden esetben felkeresni a szélességgel kapcsolatos adatok miatt, hogy ne érjen minket meglepetés.

Super UltraWide monitor Philips módra

Ezúttal a Philips különleges, 43 hüvelykes képátlóval rendelkező megoldását, a Brilliance sorozatot erősítő 439P9H modellt láttuk vendégül egy teszt erejéig, amely 100 Hz-es maximális képfrissítési rátájával, beépített USB-C dokkolójával, felugró webkamerájával, illetve ívelt kijelzőjével nem tekinthető egy mindennapi monitornak.

Galéria megnyitása

Az újdonság egy hatalmas dobozban érkezett, ami kívülről is kapott néhány hajlított karton merevítést, ezek rögzítéséről pedig műanyag szalagok gondoskodtak. A doboz 1150 milliméter hosszú, 525 milliméter széles és 350 milliméter magas – ezt érdemes szem előtt tartani, hiszen nem minden csomagtartóba fog beférni, ha magunk szeretnénk gondoskodni a szállításról. Maga a pakk egyébként 20 kilogramm.

Galéria megnyitása

A dobozt ráadásul nem is mindegy, hogyan bontjuk fel: a hátoldal felől kell felvágni a ragasztást, erre utasít a csomagoláson lévő tájékoztató is, ugyanis a kijelző a felső oldal felé néz a dobozon belül. A monitor kiemelése nem könnyű feladat. A felső tálcán lévő állvány és tartozékok nem jelentenek problémát, de a fejjel lefelé lévő monitoron nincs igazán fogás, így kell egy kicsit birkózni, mire sikerül kiemelni.

Galéria megnyitása

A tartozékok között a szokásos dokumentációt találjuk, amiben egy kalibrációról szóló jegyzőkönyv is lapul. A sort egy tápkábel, egy USB-C->USB-A kábel, egy HDMI kábel, valamint egy DisplayPort kábel zárja, vagyis minden jelen van a csomagban, amire a termék gyors beüzemeléséhez szükség lehet. A dokumentációt rejtő kis visszazárható tasakban találjuk az állvány rögzítéséhez használható csavarokat, amelyekből négyet kapunk.

Apró csavarhúzót nem rejt a pakk, pedig sok esetben segítség lehetne, ha éppen nincs kéznél megfelelő szerszám – bár az is igaz, hogy a kereszthornyos csavarhúzó a legtöbb háztartásban az alapfelszereltség része, de nem mindben. Az összeszerelést segíti, hogy az állvány felső lapján kialakított két fül rögtön beleakaszkodik a monitor házába, valamint a süllyesztett ház-kialakítás is segíti a furatokra történő pozícionálást. Az állvány a kijelző döntését (-5/+10 fok), elforgatását (+/- 20 fok), illetve magasságának állítását (0-130 mm) teszi lehetővé, viszont portré mód nincs, ami a kijelző méretéből fakadóan nem is túl nagy meglepetés.

Galéria megnyitása
Porszem maradhatott az objektíven, azért látható kisebb folt a kijelzőn
Galéria megnyitása
Itt is ugyanaz a helyzet

A Brilliance 439P9H dizájn terén egy letisztult, átlagfelhasználói és üzleti igényeknek egyaránt megfelelő megoldás, amely rendkívül jó felszereltséggel érkezik. A káva kellően vékony, igaz, a néhány milliméteres műanyag kereten felül egy további néhány milliméteres keret is jelen van a kijelző körül, így a tényleges kávaméret csak bekapcsolt állapotban látszik megfelelően. De ez amúgy sem lényeges, hiszen efféle monstrumokból kevesen építenek több kijelzőből álló megjelenítő rendszert.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

A kezelőszervek a jobb alsó sarok alsó éle mentén helyezkednek el. Használatunk nagyon egyszerű és a gombok is jól kézre esnek, igaz, némi ismerkedésre azért szükség lesz a magabiztos menühasználat előtt. A káva felső részén egy előugró webkamerát alakítottak ki, amely két darab infra szenzort is kapott, így Windows Hello támogatást is kapunk, ami arcfelismerésen alapuló felhasználó-azonosítást tesz lehetővé. A 2 megapixeles webkamera LED alapú visszajelzővel, valamint beépített mikrofonnal is rendelkezik.

Galéria megnyitása

A monitor egyik fő különlegessége az USB-C dokkoló, amihez még KVM Swhitch is jár, vagyis két csatlakozó konfigurációt egyetlen billentyűzet és egér segítségével lehet vezérelni, természetesen felváltva, a megfelelő menügomb megnyomásával, ami óriási segítség lehet több esetben is. Ehhez a funkcióhoz a PbP, vagyis a kép a kép mellett szolgáltatás is jól jön, hiszen ezzel osztott kijelzős módban láthatjuk a két PC képét. Ez nagyban javítja a produktivitást. Maga az USB-C dokkoló egyébként GbE portot, négy darab USB 3.0 Type-A portot, valamint két darab USB-C gazdaportot tartalmaz, amelyek az adott PC-hez történő csatlakozáshoz kellenek.

Ezeken felül két darab DisplayPort 1.4-es, valamint egy HDMI 2.0b videó bemenet is rendelkezésre áll, sőt, még a két USB-C port is használható videójel-átvitelre a DisplayPort Alternate Mode funkciót támogató eszközök esetében. Utóbbi portok még a noteszgép akkumulátorát is képesek tölteni, méghozzá 90 W-os maximális teljesítménnyel. A sort egy 3,5 milliméteres Jack Audió kimenet zárja, ami a fejhallgatót fogadja.

Galéria megnyitása

A Brilliance 439P9H lelkét egy hajlított VA panel adja, amelynél a klasszikus 1800R görbületet alkalmazta a gyártó. Az 1,07 milliárd színárnyalat megjelenítésére képes panel betekintési szögei természetesen 178 fokosak, a maximális fényerősség pedig eléri a 450 cd/m2-es szintet is. A VA panelre jellemzően 3000:1 tipikus kontrasztaránnyal gazdálkodhatunk, a válaszidő pedig 4 ezredmásodperces GtG értéket képvisel, ami átlagfelhasználásra és átlagos játékosok számára elegendő, profi játékra azonban kevésnek tűnik, de nem is utóbbi területet veszi célba az újdonság.

Jó hír viszont, hogy a 100 Hz-es maximális képfrissítési rátával dolgozó monitor még VESA Adptive-Sync támogatást is kapott, ami a 48 és 100 Hz közötti tartományon belül működik. A 3840 x 1200 pixeles natív felbontást elnézve ez a tartomány az esetek többségében pont elegendő is lesz.

Galéria megnyitása

A kijelző színhűségére jellemző, hogy az sRGB színteret 123%-ban, az Adobe RGB színteret 91%-ban, a DCI-P3 színteret pedig 95%-ban képes lefedni, vagyis akár színhűséget igénylő feladatokra is alkalmas a termék, igaz, nem professzionális szintű felhasználásra. A magas maximális fényerősség és a fentebb említett színhűség jóvoltából a VESA DisplayHDR szabványának 400-as szintjét is teljesíti a monitor, ami belépőszintű HDR tartalomfogyasztást tesz lehetővé. Szemeink védelméről a LowBlue üzemmód, illetve a villódzásmentes háttérvilágítás gondoskodik.

Az OSD

A monitor egy nagyon jól kezelhető, kellően részletes OSD-t kapott, amelyen keresztül minden szükséges beállítást elérhetünk. A színhőmérséklet és kontraszt mellett természetesen állítható a Gamma értéke, a fényerősség, valamint RGB slidert is kapunk. Többféle preset is rendelkezésre áll a különböző feladatokhoz, mint például játékhoz, olvasáshoz, filmnézéshez, illetve egyebekhez is, sőt, még Eco Mode is rendelkezésre áll, ami a maximális fényerősség csökkentésével próbál spórolni.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

Kalibrálás és színhűség

A Philips Brilliance esetében szokás szerint készítettünk egy mérést a gyári állapotról, ám mivel most HDR mód is rendelkezésre állt, így ezt is lemértük gyári állapotban. Később az SDR mód esetében a szokásos paraméterek mellett elvégeztük a kalibrálást (Gamma 2.2; 6500K; 120 cd/m2), a HDR mód esetében azonban már nem volt mód sem a színhőmérséklet, sem a gamma, sem a fényerősség módosítására, ugyanis a teljes HDR mód aktiválásával ezek a menüpontok elérhetetlenné váltak.

A HDR módon mind a monitor menüjében, mind pedig a Windows megfelelő paneljén engedélyeztük – utóbbi esetben minden funkció aktív volt. Egyébként az sRGB színtér esetében csak 100%-os lefedettséget állapított meg a Spyder Elite 5 szoftver, míg az Adobe RGB lefedettség esetében 89%-os értéket jelzett vissza – a gyári értékek szerint sorrendben 123%-os és 91%-os lefedettséget tud a panel. A tipikus kontrasztarány esetében 3188:1 értéket mértünk.

Galéria megnyitása

Ahogy az a fentiekből is látszik, már gyárilag sem volt rossz a színhűség, a kalibrálás után azonban további javulást sikerült elérni, méghozzá elég komoly mértékben. Összességében elégedettek voltunk az eredménnyel, igaz, a tapasztalatok alapján nincs kizárva, hogy szoftvert és eszközt fogunk váltani a közeljövőben, hogy még pontosabbak lehessenek a mérések.

Homogenitás

Kíváncsiak voltunk arra is, mennyire egységes a háttérvilágítás, illetve a színmegjelenítés a kijelző különböző pontjain. Ehhez elvégeztük a szokásos méréseket, amelyek mindenre fényt derítenek. Érdekességképpen nem csak kalibrált állapotban, hanem kalibrálás előtt is megmértük a kijelző egyes módjait (HDR/SDR), hogy látszódjon, miként változik a helyzet a fényerősség növelésével, illetve csökkentésével. Gyárilag 60-as fényerősség van érvényben, ami kalibrálás után 11-esre mérséklődik – így értük el a 121 cd/m2-es értéket –, míg HDR módban végig maximális fényerősséggel dolgozik a panel. Ezzel együtt egy fényképet is készítettünk, amelyen látszik, mennyire egyenletes a háttérvilágítás.

Galéria megnyitása
Háttérvilágítás bevilágítás teszt
Galéria megnyitása
Color Luminance

A fenti értékek alapján SDR módban Delta E<3 érték látszik az egyes mérési pontoknál, vagyis a színmegjelenítés 0 és 3 közötti eltérést mutat a teljes kijelzőn, ami nem kevés éppen, de csapnivalónak sem mondható. HDR módban már rosszabbnak tűnik a helyzet, ám itt már a kijelző közepe mutat nagyobb eltérést. A háttérvilágítás esetében szemre eléggé egységesnek tűnik a kép, viszont a kijelzőt bal felülről nézve a jobb alsó sarokban látható némi deviancia normál üzemmódban.

Betekintési szögek

Az ívelt panel miatt a széles betekintési szögek csak korlátozottan élvezhetőek, ugyanis tökéletes vizuális élmény ennél a típusnál jellemzően csak szemből élvezhető, oldalról azonban már kezd kicsit elmozdulni a kontraszt, valamint a színek mosottsága is kezd feltűnni, még ha nem is olyan túlzó mértékben, ahogy azt az alábbi képen látszik.

Galéria megnyitása

A monitor összességében minden szögből remekül látható, ám túl széles szögekből nem érdemes nézni pont a fentiek miatt. Az ívelt panel egyébként új szintre emeli a tartalomfogyasztást, ugyanis valósággal "beszippantja" nézőjét, ami elsőre furcsa is lehet, ha sík panellel szerelt monitort használtunk eddig. Érdemes kellő távolságból nézni a panelt, hiszen túl közel ülve nem csak a szemünket ronthatjuk, hanem még a fejünket is sűrűn forgathatjuk, annyira nehéz közelről belátni az egész kijelzőt.

Hangzás

A gyári hangszórók a monitor két szélén, lefelé nézve foglalnak helyet, terhelhetőségük egyenként 5 W, ami már arra enged következtetni, hogy általános tartalomfogyasztásra is bevethetőek, ha a szükség úgy hozza. A hangszórók valóban jobban szólnak, mint az átlag monitorokban helyet foglaló 1-2 W-os hangkeltők, amelyek inkább csak a középmagas és közép tartomány megszólaltatására képesek. Itt már teltebb, testesebb a hangzás, már amennyire ebben a kategóriában lehet ilyesmiről beszélni, a középtartomány azonban túlságosan soknak tűnik, amennyiben zene is megszólal a hangszórókon. Ezzel nem igazán lehet mit kezdeni, zenehallgatásra továbbra is külön hangfalszettet érdemes használni, illetve a fejhallgatóval is beljebb vagyunk, összességében viszont nem rossz a 2 x 5 W-os hangszórószett, amennyiben helyén kezeljük. Beszéddel tarkított videók, filmek, illetve YouTube videók fogyasztásához elég ez az audió szett is.

HDR mód

A HDR módot egyrészt a monitoron keresztül, másrészt a Windows 10 operációs rendszeren belül is engedélyezni kell, ha teljes körű HDR támogatásra vágyunk. A Windows 10 esetében ehhez el kell látogatnunk a Gépházba, majd a Kijelző menüpontot választva a Windows HD Color beállításai opcióra kell kattintani, az előugró ablakban pedig engedélyezni kell a HDR támogatást.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

A HDR támogatás aktiválásához előfeltétel, hogy legalább 1803-as kiadású Windows 10 fusson az adott PC-n, valamint a kijelzőnek is kell rendelkeznie HDR támogatással. Kijelző frontján feltétel még a DisplayPort 1.4 vagy a HDMI 2.0-s videó kimenet megléte is. Ha ez megvan, akkor a videokártya esetében is teljesülnie kell néhány feltételnek. Például a védett HDR tartalmak lejátszásához szükség lesz PlayReady 3.0 támogatásra, vagyis legalább GeForce 10-es, vagy Radeon RX 400-as sorozatú videokártyában kell gondolkodnunk, Intel fronton pedig legalább UHD Graphics 600-as vagy újabb iGPU szükséges a processzor esetében. A különböző tartalmak lejátszásához szükség lehet még HEVC vagy VP9 kodekre is, ezeket szintén telepíteni kell. És arról is gondoskodni kell, hogy a dGPU/iGPU illesztőprogramja a lehető legfrissebb legyen.

Használat közben szerzett tapasztalatok

A Philips terméke viszonylag sokáig vendégeskedett nálunk, így volt alkalom használni, illetve a tapasztalatgyűjtésre is jutott idő. Összességében az első bekapcsolás után kisebb, de enyhe fejfájást okozott a monitor, miután egy 21,5 hüvelykes sík képernyős kijelzőkből álló megjelenítő rendszerről váltottunk rá (az 2 db kijelzőt helyettesített), de a szokatlan látványvilághoz 30-40 perc alatt hozzá lehetett szokni, utána pedig természetessé vált az óriási képtér és az íves kivitel is.

Munka szempontjából kiváló egy ilyen monitor, ugyanis a KVM Switch jóvoltából két eszközt vezérelhetünk vele egyetlen billentyűzettel és egyetlen egérrel, a két eszköz képét pedig egyszerre is nézhetjük a PbP mód jóvoltából, ami az OSD menün keresztül aktiválható. Filmnézésre és képszerkesztésre egyaránt kiváló a monitor – sok olyan árnyalatkülönbség is megjelent rajta, amit a régi jól bevált Dell kijelzőnkön nem lehetett látni, igaz, utóbbi nem is ebben a ligában versenyez, már ami a színhűséget illeti. A webböngésző ablakokból kettőt gond nélkül egymás mellé lehet tenni minden különösebb kompromisszum nélkül, de ha keskenyebb ablak is megfelel, akkor három böngészőablak is helyet kaphat egymás mellett a kijelzőn - egy nagy középen, kettő karcsú a kijelző két szélén.

A LowBlue üzemmód este valóban hasznos, hiszen a káros kékfény-hullámhosszok szűrésével segít abban, hogy könnyebben aludjunk, ugyanis kevésbé borítja fel a monitor a biológiai órát és a melatonin-termelést. A mód bekapcsolásával a színek természetesen kevésbé lesznek élethűek, de ennyi kompromisszum talán belefér. Hasznosságához viszont nem férhet kétség, igaz, az első használat alkalmával elég furcsa lesz a vizuális élmény.

-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.displayName }}
  • {{ product.description }}
Értékelés ({{ product.ratingCount }})
csak b2b
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.displayName }}

Volt viszont egy kellemetlenség is, ami kissé beárnyékolta a használatot, ez pedig nem más, mint a YouTube: teljes képernyős módban a kijelző oldalsó 20-20%-án fekete csík jelent meg, és sehogy sem sikerült szuper ultraszéles képarányban megjeleníteni a tartalmakat. Kis informálódást követően kiderült, erre is van megoldás: Chrome alatt be kell szerezni az Ultra Wide bővítményt, ami itt található, majd a telepítése és a Chrome újraindítása után a teljes képernyős YouTube vagy egyéb webes videóknál meg kell nyomni a CTRL+ ALT + C billentyűkombinációt, így egyből eltűnnek az oldalsó fekete sávok. Hasonló bővítmény FireFox mellé is készült, ez az Ultrawidify nevet viseli és itt található.

Az állvány használat közben kellő rugalmasságot biztosított a kijelző számára, tökéletesen testre lehetett szabni a megjelenítő pozícióját, így az maradéktalanul passzolt az üléspozícióhoz is. A döntés és a magasságállítás lehetőségének mértéke abszolút megfelelt. Az állvány kellően stabilan tartotta a kijelzőt, még akkor is csak minimálisan mozdult be a monitor, ha a két széle felől próbáltuk egy kicsit felfelé vagy lefelé megmozdítani. Igény esetén persze VESA 100-as flexibilis fali kart, illetve fali konzolt is lehet használni a termékhez.

Fogyasztás

Arra is kíváncsiak voltunk, milyen átlagfogyasztásra lehet számítani a különböző üzemmódokban, így természetesen ezeket is lemértük. A monitor rendelkezik fizikai kapcsolóval is, ami akkor jöhet jól, ha hosszabb időre magára hagyjuk, ugyanis ekkor ténylegesen nullára csökkenthető a fogyasztása. A mérések során az alábbi eredmények születtek:

Galéria megnyitása

Ahogy az a fenti eredményeken is látszik, a maximális fényerősség és a HDR mód esetén nagyjából azonos fogyasztást mértünk. Ennél lényegesen kevesebbet kér a monitor gyári beállítások mellett, SDR módban, amikor a fényerősség 60-as szinten, azaz 60%-on áll. Az ECO mód a fényerősség csökkentésével ér el némi fogyasztáscsökkenést, ám a kalibrált állapot, ahol 120 cd/m2-es fényerősséget céloztunk meg, még ennél is kisebb fogyasztást produkál, miközben a vizuális élmény nem szenved csorbát. Készenléti állapotban 4,4 W körüli értéket mértünk, ami az áramtalanító kapcsolóval nullára csökkenthető.

Verdikt

A Brilliance 439P9H összességében egy nagyon jól felszerelt, kellemes monitor, amely igen komoly mértékben növeli a produktivitást. Színhűsége rendben volt, csak úgy, ahogy betekintési szögei is, valamint a HDR mód is tetszett, igaz, utóbbit helyén kell kezelni, hiszen normál HDR élményhez nagyobb maximális fényerősség kell, hogy kontrasztosabb lehessen a kép. Az USB-C dokkoló különösen USB-C portos noteszgépek mellé jöhet jól, amelyeknél az akkumulátortöltést is megoldhatjuk ugyanazon a porton keresztül, de klasszikus asztali számítógépeknél is jó szolgálatot tehet a funkció.

Csak úgy, ahogy a KVM Switch is, amellyel két PC-t vezérelhetünk egy billentyűzet-egér párossal. Az óriási képátló és az ívelt kivitel sokat segít abban, hogy elmélyedjünk az aktuális tartalmakban, míg a VESA Adaptive-Sync támogatás a folyékony képi megjelenítésben nyújt segítő jobbot. Ehhez egyelőre Radeon sorozatú videokártyára van szükség, ugyanis ez a monitor még nem rendelkezik G-Sync Compatible tanúsítvánnyal. Hogy megkapja-e? Ez csak később derül ki.

Galéria megnyitása

A mérések alapján egy kicsit nagy a szórás színpontosság terén a panel teljes felületén, valamint a háttérvilágítás sem teljesen egységes, de ez bocsánatos bűn, hiszen nem professzionális célra szánt monitorról van szó. A termék így is alkalmas videószerkesztésre és képszerkesztésre, csak szem előtt kell tartani gyengeségeit. A mikrofonnal ellátott beépített webkamera szintén nagy pozitívum, az ugyanis mindig kéznél van, míg használaton kívül könnyedén ki lehet kapcsolni – és a Windows Hello támogatás is sokak számára jelenthet piros pontot.

A Philips újdonságát nagyon nehéz szívvel adtuk vissza, ugyanis ez a monitor kiváltotta a "kéne" érzést, annyira jó használni a mindennapokban. Ebben szerepe van az óriási, remekül felosztható képtérnek, a remek testreszabhatóságnak, az ívelt kijelzőnek, és a kiváló felszereltségnek is.

Sajnos a felsoroltaknak ára van, ugyanis a Briliance 439P9H jelenleg némi apró híján 300 000 forintba kerül, ami azért nem kevés. Viszont, ha szem előtt tartjuk azt is, hogy simán kivált egymagában egy kétmonitoros rendszert, USB-C portos noteszgép mellé használható dokkolóként és az akkumulátort is tölti, valamint a Windows Hello támogatásban rejlő előnyöket is kihasználhatjuk a beépített webkamera jóvoltából, és még belépőszintű HDR támogatást is kínál, akkor már sokkal emészthetőbb ez az összeg. Üzleti és irodai felhasználásra ugyancsak kiválóan alkalmas lehet a monitor, hála az USB-C dokkolónak, illetve a remek általános felszereltségnek – ezen a területen valószínűleg nagyobb népszerűségre is tehet szert, de ezt majd az idő eldönti.

Összefoglalás

Philips Brilliance 439P9H – Két monitor helyett

Philips Brilliance 439P9H – Két monitor helyett

Philips Brilliance 439P9H – Két monitor helyett
Szerzői értékelés
95
%
A Philips Brilliance 439P9H egy rendkívül jól felszerelt monitor, ami összességében jól vizsgázott a tesztek során, noha tökéletesnek azért nem neveznénk. Kiváló választás lehet modern notebook mellé, de akár két PC-vel dolgozó felhasználók is sokat profitálhatnak belőle. Modern irodában ugyancsak helyet kaphat a termék, ahol nagyon jól ki lehet használni az USB-C dokkoló, illetve a KVM Switch adta előnyöket.
Belépő szintű HDR támogatás, óriási képátló, USB-C dokkoló, beépített 2 megapixeles webkamera, Adaptive-Sync támogatás, újszerű felhasználói élmény az ívelt kijelző miatt. Sokaknak könnyebbséget jelenthet, hogy egy csomó tartozék, amit általában külső periféria formájában érhető el a piacon, itt egy csomagban érkezik, ezért pedig sokan hajlandóak némi felárat fizetni.
A színpontosság nem az igazi, de ebben a kategóriában ez talán nem olyan nagy baj. A homogenitás szintén nem teljesen tökéletes. A legnagyobb baj mégsem az, amit felsoroltunk, hanem a 300 000 forint körüli ár, ami a magyar átlagbérek ismeretében borsosnak tűnik, de azért elég sok mindent kapunk érte cserébe. Sajnos el kell fogadni: ultra szélesvásznú monitorhoz szélesre nyíló tárcára van szükség, ha ekkora képátlóra és ilyen kiváló felszereltségre vágyunk.
{{ totalLabel }}
%
{{ userRateLabel }}

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap