Phenom II X6 tuning, X4 9xxT mag-aktiválás

Az AMD hatmagos Phenom processzorai hamarosan hivatalosan is megjelennek, ezzel együtt az új, Phenom II X4 9xxT processzorok is érkezőben vannak, amelyek a hibás hatmagos lapkák köré épülnek, így két letiltott maggal rendelkeznek, amiket engedélyezhetünk, és kis szerencsével használhatunk is. A módszer lutri, mivel az AMD az instabilan működő hatmagos egységek hibás magjának vagy magjainak letiltásával készíti a Phenom II X4 9xxT modelleket. Most az alábbi sorokon keresztül egy sikeres processzormag aktiválásáról, és egy igen brutális Phenom II X6 T1095 Black Edition tuningról számolunk be.

Phenom II X6 tuning, X4 9xxT mag-aktiválás

Az AMD hatmagos Phenom processzorai hamarosan hivatalosan is megjelennek, és ezzel együtt az új, Phenom II X4 9xxT processzorok is érkezőben vannak, amelyek a hibás hatmagos lapkák köré épülnek, így két letiltott maggal rendelkeznek, amiket engedélyezhetünk, és kis szerencsével használhatunk is. A módszer lutri, mivel az AMD az instabilan működő hatmagos egységek hibás magjának vagy magjainak letiltásával készíti a Phenom II X4 9xxT modelleket. Most az alábbi sorokon keresztül egy sikeres processzormag aktiválásáról, és egy igen brutális Phenom II X6 T1095 Black Edition tuningról számolunk be.

[bold]

Szorzózár-mentes processzor + folyékony nitrogén: nagyon komoly tuning lehetőségek![/bold]

Egy külföldi tuningmester volt olyan szerencsés, hogy hozzájutott az AMD hamarosan megjelenő Phenom II X6 T1095-ös processzorához, amely alap esetben 3,2GHz-en ketyeg és Black Edition modell lévén szorzózár-mentes kivitelben érkezik. Luca – így hívják a tuning „elkövetőjét” – egy ASRock 890GX alaplapot, 1 GB-nyi Kingston memóriát és némi folyékony nitrogént használt a siker érdekében, így 242,02 MHz-es buszsebesség, 26x-os szorzó és igen félelmetes, 1,928V-os feszültség alkalmazása mellett végül közel 6,3 GHz-es órajelig jutott (6292,46 MHz). Az eseményről készült egy hitelesített CPU-Z kép is, amelyben hol 1090T, hol pedig 1095T elnevezéssel szerepel a processzor. Így vagy úgy, az eredmény igencsak figyelemre méltó!

Négymagos Phenom II-ből hatmagos? Igen, ha Zosma lapkára épül.

Korábban már beszámoltunk róla, hogy az AMD Zosma lapkára épülő négymagos Phenom II-es processzorok piacra dobására készül, amelyek tulajdonképpen a hatmagos Thuban lapkát rejtik, de a hatból két processzormagot letilt majd a gyártó. A Phenom II X4 960T és Phenom II X4 940T modellek lesznek az első Zosma alapú processzorok, amelyeknél a hírek szerint tényleg lehetséges a két letiltott mag engedélyezése. Az új processzorok régi négymagos társaikhoz képest még abban is különböznek, hogy megkapják a Phenom II X6 modelleknél megismert Turbo Core technológia támogatását is, így a 3,3 GHz-es és 3 GHz-es alap órajeleik 500 MHz-cel magasabbak lehetnek majd, ha a terhelés ezt indokolja és nem terhelünk kettőnél több magot.

A tesztelőkhöz időközben már megérkeztek a Phenom IIX4 960T és 940T processzorok, amelyeknél a beszámolók szerint lehetséges a két letiltott CPU mag engedélyezése: AMD 890GX-es alaplapok használatával már több esetben sikerült a négymagos processzorból hatmagosat varázsolni, de egyelőre konkrét bizonyítékkal nem szolgáltak a források. A hír bíztató, de mindenképpen szerencse kérdése az, hogy sikerül-e a négymagos processzorunkból stabilan üzemelő hatmagosat varázsolni, hiszen legtöbbször hibás magok vannak letiltva. Ugyanígy szerencse volt korábban az is, hogy a Phenom II X3 vagy X2 processzorokból sikerül-e négymagos egységet kreálni a magok engedélyezésével.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward