Összehozta a Google a Térképet és a Fordítót

A Térkép felületére integrált Google Fordító sokak számára lehet majd hasznos.

Összehozta a Google a Térképet és a Fordítót

Amikor valaki egy számára ismeretlen országba utazik bármilyen céllal, legyen az üzleti út vagy nyaralás, két dologra szinte biztosan szüksége lesz. Az egyik a térkép, a másik pedig a szótár. A Google szerencsére felismert azt, hogy ezek sokszor együtt szükségesek, és lépéseket tett annak érdekében, hogy erre is megoldást kínáljon.

A Google Térkép az elmúlt években folyamatosan olyan fejlesztésekkel gyarapodott, amiknek köszönhetően egy utazás minden korábbinál problémamentesebb, élvezetesebb lehet. Képes a rendszer mindenhol elnavigálni a felhasználókat, miközben mutatja a környező érdekes pontokat, és ezekhez értékeléseket is társít, ami mankóként szolgálhat például egy étterem kiválasztásakor. A Fordító pedig képes már arra, hogy lefordítsa automatikusan az ismeretlen nyelven írt értékeléseket is.

Galéria megnyitása

És már folyamatosan képes arra is a Térkép, hogy például az utcaneveknek a fordítását megmutassa az emberek számára. Ez igazán jól jöhet például olyan területeken, mint mondjuk Kína, ahol az írásjelek szinte ellehetetlenítik még az olvasást is. Valamint azt is meg tudja tenni a rendszer, hogy felolvassa az ismeretlen nyelvű helyneveket, címeket. Ez pedig akkor jöhet nagyon jól, ha például taxival szeretne közlekedni az ember, vagy esetleg a tömegközlekedés használatához kérne némi segítséget. A Fordító többnyire helyes kiejtéssel tudja majd felolvasni azt a címet, ahova szeretne eljutni a mobil tulajdonosa.

A Google Térkép a Fordító révén tehát már képes felolvasni is a különböző nyelvű címeket, ami sokaknak jelenthet komoly segítséget. És a beágyazott fordító megnyitását követően csak egy érintéssel át lehet ugrani a Google Fordító alkalmazásba, ahol pedig további szövegeket lehet lefordítani és felolvastatni a rendszerrel. Ha pedig hosszabb beszélgetésbe bonyolódik a felhasználó, akkor a tolmács opció is bevethető már.

Galéria megnyitása

A vállalat azt is megoldotta, hogy még a fordítások során használni kívánt nyelvpárokat se kelljen manuálisan megválasztani. Azt már hosszú ideje tudja az applikáció, hogy az operációs rendszer alapértelmezett nyelvére álljon be, arról próbáljon fordítani, és azt pedig a tartózkodási helyre vonatkozó információból, valamint a térképen szereplő adatokból fogja megállapítani, hogy milyen nyelvre kell fordítania.

A Google Térkép és a Fordító összeszövődésének eredménye az Android és az iOS esetében is biztosított lesz, ebben a hónapban fog fokozatosan megjelenni a felhasználóknál az újítás. Kezdetben 50 nyelvnél lehet a támogatással számolni, és ez fokozatosan bővülni fog a vállalat tervei szerint.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap