Óraszíjat okosított fel a Sony, és ez a klasszikus órák rajongóinak szól

A Sony Wena 3 sok jó lehetőséget nyújt, miközben az embernek nem kell letennie arról, hogy hagyományos órát viseljen.

Óraszíjat okosított fel a Sony, és ez a klasszikus órák rajongóinak szól

Nem először tervezett a Sony olyan viselhető kiegészítőt, ami gyakorlatilag egy hagyományos órának a szíján oldja meg a fitneszkarperec integrációját. A Wena névre hallgató eszköz már a harmadik generációjánál jár, és ennek megfelelően sok tapasztalattal készíthette el a japán tervezőgárda.

A Sony Wena 3 egy olyan eszköz, amivel egy teljesen egyszerű karórának a szíját lehet leváltani, és gondoskodik egy sor funkcióról, amiket csak okosórák, de minimum viselhető kiegészítők tudnak. Persze ma már elképesztően sokféle okosórából is lehet válogatni, akkor mi szükség lehet erre? Nos, egy ilyen termék tökéletes választás lehet azoknak, akik valamilyen oknál fogva nem akarják feladni a klasszikus órájukat, de igényt tartanak a modern funkciókra. A Wena 3 révén az ember a vitorlázás közben tudja viselni a Rolex Yacht-Master II óráját, miközben a pulzusát is tudja mérni.

Galéria megnyitása
Ebben az esetben az óra az, ami nem része a csomagnak, csak bemutató célt szolgál

A szerkezet lényegében ott helyezkedik el, hogy normál esetben a szimpla csatnak a helye van a karórák esetében. A Wena 3 egy széles, OLED technológiás, monokróm kijelzőt kapott, ami több sorban tudja a legfontosabb információkat megjeleníteni. Érintésérzékeny a felülete a kiegészítőnek, és képes az értesítéseket megjeleníteni, valamint jelzi a bejövő hívásokat is. Rendelkezik visszaszámláló funkcióval és az ébresztési lehetőséget is támogatja.

Galéria megnyitása

Vannak mozgási szenzorok a különleges eszközben, és rendelkezik egyebek mellett még pulzusmérővel is – ahogy arra fentebb már utaltunk. Fontos, hogy a Sony az „okosszíjnál” még a véroxigén szintet is képes lesz megmérni, valamint ki tudja számolni a VO2 max értéket. Ennek köszönhetően a hobbisportolók is jó hasznát tudják már venni. Megállapíthatja a stressznek a szintjét a Wena 3, és képes nyugtatási gyakorlatokra tanácsokat adni.

Galéria megnyitása

Szó esett az újdonságnál az Amazon Alexa támogatásról is, tehát elvileg még hangutasításokat is lehet ezen a készüléken keresztül adni a kapcsolódó okostelefon számára. Ez sok esetben jöhet nagyon jól a felhasználóknak. A szerkezet biztosan rendelkezik Bluetooth modullal, és fel lett vértezve NFC chippel is. Biztosan lesz lehetőség a csuklóból fizetésre is, viszont elvileg a hozzá kapcsolódó rendszer egyelőre csak Japánban használható ki.

Rozsdamentes acélból van a Wena 3 (316L) és lesz belőle natúr, valamint fekete bevonatos is. Arról nem esett szó, hogy milyen szélességű szíjon fog lógni a termék, de elképzelhető, hogy ezt a vásárló választhatja majd ki a leggyakoribb méretek közül. A szíj minden esetre lehet majd fém, bőr és gumi is, attól függően, hogy az órához és a felhasználó ízléséhez mi passzol jobban. A Sony még azt is elmondta, hogy antiallergén anyagokat használt a tervezés során.

Galéria megnyitása

5 ATM víznyomást is képes lesz a Wena 3 elviselni, ami nagyon jó hír, szinte biztosan eleve vízálló karórára fog kerülni, így ez nem gátolja majd a használhatóságos – kivéve, ha valaki búvárkodni szeretne vele. Egyedi csatlakozón lehet csíptethető eszközzel tölteni a kiegészítőt, és az üzemideje elvileg egy hét körül alakul, ami már elfogadható lehet a legtöbb érdeklődő számára.

A Sony Wena 3 egy remek ötletből kidolgozott megoldás lett, ami tényleg jól is mutat, viszont a termék nagyon drágára sikeredett. Gumis szíjon 70 ezer forintot kell érte kifizetni, bőrrel ellátva 93 ezer forintba kerülhet, fémmel pedig már 101 ezer forintot fog kóstálni. A termék valószínűleg elérhető lesz majd Európában, kezdetben viszont csak Japánban lehet majd hozzájutni.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap