Optimalizációkat és hibajavításokat hozott a GeForce 466.11-es driver

Nem kevesebb, mint hat új G-Sync kijelző támogatásával bővült a kínálat, amelyek között 2021-es LG OLED televíziók is szép számmal sorakoznak.

Optimalizációkat és hibajavításokat hozott a GeForce 466.11-es driver

Az Nvidia fejlesztőcsapata egy új GeForce driverrel rukkolt elő, ami ezúttal a 466.11-es verziószámot viseli. A WHQL aláírással és Game Ready minősítéssel egyaránt ellátott szoftvercsomag ezúttal a Mortal Shell és a Valorant című alkotásokhoz kínál újításokat: előbbihez opitmalizációk érkeztek, valamint a Ray-Tracing és a DLSS funkciók támogatása is biztosított mostantól; utóbbihoz pedig Nvidia Reflex támogatást kapnak a játékosok a legutóbbi patch telepítésével, amit ez a driver aktivál.

Jó hír, hogy az OBS nevű streamer és felvevő szoftver mostantól rendelkezik Nvidia Broadcast integrációval, vagyis élvezhetővé vált alatta a mesterséges intelligencián alapuló háttérzajszűrő funkció. Ennek működéséről a hivatalos weboldal ad bővebb tájékoztatást. A GeForce Experience esetében kifejezetten fontos megemlíteni, hogy a 3.22-es verziótól kedve végre végleges változatban érkezik az egy kattintással aktiválható GPU tuning funkció. Ennek keretén belül automatikusan emeli a GPU órajelét a rendszer, az emelést követően pedig stressz-tesztnek is aláveti a rendszert. Ezzel együtt a rendszer-teljesítményről képet adó OSD funkció is végleges formát öltött – ezen keresztül egyebek mellett ellenőrizhetjük a GPU hőfokát, órajelét, valamint az aktuális memória-fogyasztás mértékét is.

Galéria megnyitása

Fontos változás, hogy az új driver jóvoltából bővült a G-Sync támogatással ellátott televíziók és monitorok köre, ugyanis bekerültek a repertoárba az LG 2021-es OLED és IPS televíziói, valamint az MSI MAG301RF típusjelzéssel ellátott megjelenítőjét is támogatja a driver, ahogy az a fenti táblázatból kiderül.

Hibajavítások terén most nem olyan gazdag a felsorolás, mint korábban, ugyanis ezúttal mindössze négy korábbi problémára kínál gyógyírt a friss kiadás, ezekről az alábbi felsorolás ad képet:

  1. (Supreme Commander/Supreme Commander 2): A játék alacsony FPS mellett futott (3231218/3230880)
  2. (Adobe Camera RAW 12.x): A RAW fájlok esetenként feketén jelentek meg Adobe Lightroom alatt (3266883/200717265)
  3. (VR): A Microsoft Flight Simulator 2020 VR esetenként akadozhatott, ha inaktív volt a Hardware-Accelerated GPU Scheduling funkció. (3246674)
  4. Egyes kijelzők esetenként hibás színszinteket jeleníthettek meg, miután a boot folyamat lezajlott és elindult a Windows (3285148/3287063)

A kijavított hibákon felül sajnos még mindig bőven vannak olyan bugok, amelyek majd csak valamikor később, egy újabb driver verzió érkezésekor tűnhetnek el – ezekről az alábbi listában tájékozódhatunk:

  1. (World of Warcraft: Shadowlands): Véletlenszerű villódzás jelentkezhet a játék bizonyos helyszínein (3206341)
  2. (Batman Arkham Knight): A játék összeomlik, ha a Turbulence Smoke effekt aktív (3202250)
  3. (Steam VR game): Ha bármilyen GPU monitorozó szoftver fut a háttérben, akadozás és magas késleltetés tapasztalható a játékban (3152190)
  4. (Prepar3D): Az alkalmazás indítás után összeomlik és kilép az asztalra (3285067)
  5. (YouTube): A videó lejátszása akadozik, miközben lefelé görgetünk a YouTube lapon (3129705)
  6. (Notebook): Egyes Pascal videokártyával és magas képfrissítési rátájú kijelzővel szerelt notebookok véletlenszerűen 60 Hz-es képfrissítési rátára állnak vissza játék közben (3009452)

A GeForce 466.11-es drivercsomag tartalmazza az nView 201.66-as, a HD Audio driver 1.3.38.40-es, az Nvidia PhysX rendszerszoftver 9.19.0218-as, illetve a GeForce Experience segédprogram 3.22.0.32-es kiadását. Ezeken kívül az Nvidia Control Panel DCH kiadása is a kínálat részét képezi (8.1.960.0). Videokártyák terén a mobil GeForce 830M és az asztali GeForce GT630-as sorozattól felfelé minden újabb modell támogatott, beleértve a GeForce RTX 3070-es, 3080-as és a GeForce RTX 3090-es újdonságokat is, plusz a GeForce RTX 3060 Ti, a GeForce RTX 3060 és a GeForce RTX 30 Laptop GPU sorozat mellé is passzol a csomag. A noteszgépek esetében előfordulhat, hogy az adott rendszerre nem települ a GeForce, ilyenkor a notebook gyártójától kell beszerezni az új kiadást. A friss driver letöltéséhez ide kell ellátogatni, a hozzá tartozó dokumentáció pedig itt olvasható.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap