OCZ és Gigabyte netbookok a CeBIT-en

A hannoveri CeBIT-kiállításon az OCZ és a Gigabyte kicsit megkésve, de előrukkolt saját netbookjaival.

OCZ és Gigabyte netbookok a CeBIT-en

A hannoveri CeBIT-kiállításon az OCZ és a Gigabyte kicsit megkésve, de előrukkolt saját netbookjaival.

Az OCZ új terméke a Neutrino nevet kapta. Ez az OCZ DIY (Do-It-Yourself - Csináld magad!) programja alatt érhető el, ami azt jelenti hogy a felhasználók saját maguk választhatják ki a netbookba kerülő összetevőket, és a vásárlás után a garancia elvesztése nélkül cserélhetik ki azokat. Mivel a processzort és az alaplapot nem lehet kiszedni, ezért ez a lehetőség csak a memóriára és a merevlemezre alkalmazható.

A specifikációjában az OCZ Neutrino nem különbözik a többi netbooktól. Egy 1,6 GHz-es Intel Atom N270 kapott benne helyet ami mellé akár 2 GB memóriát is választhatunk. Háttértárak tekintetében maradhatunk a hagyományos merevlemezeknél, és ez esetben egy 250 GB-os HDD a maximum, vagy választhatjuk az OCZ 250 GB-os SSD-meghajtóját. A (vélhetően) 10-hüvelykes netbook képernyőjének maximális felbontása 1024 x 600 pixel, operációs rendszernek pedig  Windows XP-t vagy Ubuntu Linux-ot választhatunk majd. Megjelenés pár hónap múlva.

A Gigabyte - ahogy azt már korábban sejteni lehetett - rögtön három irányba indult el a netbook-vonalon. Készített egy könnyű változatot, a ThinNote-t, egy érintőképernyőset, a TouchNote-t és a BookTop-ot, ami különleges dokkolójával hívja fel magára a figyelmet. A ThinNote-kategóriába tartozó termékek N270-es Atommal és 945GSE lapkakészlettel fognak piacra kerülni 484 dollár körül áron. Érdekessége a ThinNote laptopoknak, hogy még a 60-80 GB-os merevlemezekkel is csupán 890 grammot nyomnak. Az érintőképernyős TouchNote szintén az N270-re és 945GSE-re épül és mácriusban fog piacra kerülni 514 dolláros áron. Az utolsó a sorban a BookTop, ezt kezdetben az Atom N270-nel és 945GSE lapkakészlettel fogják szállítani de a későbbiekben a processzort N280-ra, a lapkakészletet pedig GN40-re fogják lecserélni. Ára 484-514 dollár körül várható.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward