Nvidia: így működik a G-Sync támogatás 4K alatt

Az Nvidia egy módosított ASUS PQ321Q monitort használt a 4K-s G-Sync bemutatóhoz.

Nvidia: így működik a G-Sync támogatás 4K alatt

Az Nvidia az idei CES-en egyebek mellett egy egyedi, G-Sync támogatással ellátott 4K-s monitort is bemutatott, ami igen érdekesnek tűnt. A szóban forgó monitort az ASUS készítette, igaz, G-Sync támogatás nélkül, az Nvidia szakemberei pedig G-Sync támogatással is felvértezték, így meg lehetett tekinteni, hogyan működik az ütőképes eljárás, ha a "megszokott" 1080p helyett 4K felbontással jelenik meg a tartalom.

A demó egy módosított ASUS PQ321Q monitoron futott, amely egy G-Sync modult rejtett. A megjelenítő egy igazi gamer PC-hez kapcsolódott, amiben nem egy, hanem rögtön két darab, egyenként 6 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memóriával gazdálkodó GeForce GTX Titan videokártya lapult, természetesen kétutas SLI módba kapcsolva. Az asztalon egy másik monitor is jelen volt, ami egy másik, hasonló felszereltségű konfigurációhoz kapcsolódott, ám ez a monitor G-Sync támogatást már nem kínált, így remekül össze lehetett hasonlítani, milyen vizuális élményt kapunk 4K-s felbontás alkalmazásakor G-Sync támogatással, illetve nélküle. Természetesen a mérleg nyelve a G-Sync támogatással ellátott rendszer felé billent, amely zökkenőmentes, folyékonyan megjelenítést produkált, szemben G-Sync nélküli társával.

A bemutatóról a Legit Reviews munkatársai egy videót is készítettek, ami az alábbiakban tekinthető meg, bár a kamera és a kijelző (amin megnézzük) fix fps száma miatt messze nem olyan, mint élőben.

A jelenlegi információk alapján az ASUS PQ321Q tulajdonosok számára rossz hír lehet, hogy ehhez a monitorhoz sem az ASUS, sem az Nvidia nem tervezi G-Sync Kit piacra dobását.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward