Notch új játéka: 0x10c

Az Elite és a Firefly ihlették Notch új űrkereskedős játékát, a 0x10c-t. Számítástechnikusok előnyben.

Notch új játéka: 0x10c

A Minecraft alkotója, Markus "Notch" Persson végre nevet adott új űrkereskedős sandbox darabjának, melyet a klasszikus Elite játék és a Firefly sorozat ihletett. A játék a rejtélyes 0x10c névre fog hallgatni.  "A valódi névben a c feljebb van, mint a többi karakter. Azt még nem árulom el, hogy kell kiejteni. Ez egy rejtvény." - írta az alkotó Twitteren. A címet már levédték, és a honlapon is elkezdtek megjelenni az információk a fejlesztés korai szakaszában lévő játékról, amelyben a következőkkel találkozhatunk:

[list type="unordered"]

[*]Keményvonalas sci-fi

[*]Sok-sok mérnökösködés

[*]Működő számítógépes rendszer

[*]Űrcsaták játékosok és a gép ellen

[*]Elhagyatott, kincsekkel teli űrhajók

[*]Szigetelőszalag!

[*]Folyamatos leszállás a bolygókra az űrből

[*]Fejlett gazdasági rendszer

[*]Véletlenszerű találkozások

[*]Bányászat, kereskedelem, rablás

[*]Szóló és multi mód összekötve a multiverzumon keresztül

[/list]

A honlapon a sztoriról is megtudhatunk pár dolgot:  "Egy párhuzamos univerzumban, amelyben sohasem ért véget az űrverseny az űrutazás roppant népszerűségre tett szert a cégek és a milliomosok körében. 1988-ban vadonatúj hibernálórendszer került forgalomba, amely kompatibilis volt a 16 bites számítógépekkel. Sajnos big endiant használt, míg a DCPU-16 specifikációk little endiant követeltek meg, ami súlyos bugot eredményezett a meghajtókban, így a beprogramozott 0x0000 0000 0000 0001 évnyi alvás 0x0001 0000 0000 0000 évig tartott. Időszámításunk szerint 281 474 976 712 644-et írunk, és az első elveszett emberek most kezdenek ébredezni, az univerzum a kihalás szélén áll, a távoli galaxisok eltűntek a távolban, nem születnek új csillagok és masszív fekete lyukak dominálják a galaxist."

A játékmenetről a következőkre derült fény: minden hajónak lesz egy generátora, amely fix teljesítményt nyújt. Minden, amit erre rákötünk energiát fogyaszt. Egy álcázómező pl. majdnem a teljes energiát igénybe veszi, ezért ha használni akarjuk, kénytelenek leszünk takarékoskodni, lekapcsolni a számítógépeket, takarékra venni a világítást. A játékban szereplő számítógépek teljesen működőképes emulált 16 bites procik lesznek, amelyek segítségével az egész hajót irányíthatjuk, vagy minijátékokat játszhatunk, amíg a bányászműveletek befejezésére várunk.

A Minecrafthoz hasonlóan hamar ki fognak kerülni a korai verziók, és az alkotók a játékosok segítségével fogják megformálni és alakítani a játékot. Az árral kapcsolatban még nem döntöttek, a multiplayer valószínűleg havidíjas lesz, mivel akkor is emulálni fogják a fizikát és a számítógépeket, amikor senki sincs bejelentkezve. A szóló játéknak valószínűleg nem lesz ilyen díja.

 

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward