Nemcsak szép, de remek képességekkel is szolgál a Vivo Watch

A Vivo első okosórája nagyon jól sikerült, és még az Amazfit termékeivel is felveheti a versenyt.

Nemcsak szép, de remek képességekkel is szolgál a Vivo Watch

A BBK Electronics alá tartozó márkák az utóbbi időben nagyon sok energiát fektetnek a viselhető kiegészítők fejlesztésére, és most például a Vivo első okosórája került a terítékre. Ez a termék az egyszerű Vivo Watch névre hallgat, és első ránézésre aligha mondaná meg róla bárki, hogy ez a Vivo első próbálkozása.

Kettő méretben tárta a világ elé az okosóráját a Vivo, és a szokásos felállás lesz itt, vagyis a kisebbet szánja a márka a hölgyeknek, a nagyobbat pedig az uraknak. Egy 42 és egy 46 milliméteres okosórával állunk szemben, az egyik 1,1, a másik pedig 1,39 hüvelykes megjelenítőt kapott. Az eszközök AMOLED kijelőz használnak kör alakban, 390 x 390 és 454 x 454 pixeles felbontásokkal. Itt lehet használni folyamatosan aktív kijelző módot is, ha éppen arra van szüksége az embernek. A szoftveres környezet az összes általános funkcióval el lett látva, átadja az értékesítéseket, a bejövő hívásokat jelzi, az üzenetek elolvashatóak, és így tovább.

Galéria megnyitása

Gondoltak a sportolókra a fejlesztők, és egy sor különböző mozgási szenzorral és egyéb érzékelőkkel vértezték fel az okosórát. Van itt egy nagy pontosságú optikai pulzusmérő is, ami képes a véroxigén szint megállapítására is. Akad légnyomásmérő, magasságmérő és még fényérzékelő is, persze ez már a kijelző fényerejének a hangolására szolgál leginkább. 11 professzionális sportmóddal bír a Vivo Watch, és a hozzá kapcsolódó szoftverben több tucat egyéb mozgásformát is lehet rögzíteni.

Galéria megnyitása

Kettő chip dolgozik az okosórában, és ezek össze fognak dolgozni. Ezt a felállást már számos hasonló eszközben láthattuk. Itt az elsődleges feladatokat végrehajtó rendszerchip az ST jelöléssel lett illetve, az alacsony fogyasztással rendelkező társprocesszor pedig az Apollo névre hallgat. A szerkezet 2 GB-nyi helyi tárhelyet kapott, ami arra szolgál, hogy néhány órányi zenét mindenhova magával tudjon vinni az ember, és ezeket képes önállóan lejátszani az okosóra.

Galéria megnyitása

A Vivo Watch Bluetooth 5 modult kapott Low-Energy kiterjesztéssel, hogy minél alacsonyabb fogyasztás mellett tudjon megoldani adatkommunikációs feladatokat. Kapott a termék NFC chipet is, ennek köszönhetően a felhasználó képes lehet fizetni az eszközt használva. Magában megoldja a készülék a folyamatos nyomkövetést is, ha arra van szükség, ugyanis szolgál GPS vevővel, ami a GLONASS, BeiDou és Galileo támogatásnak sincs híján.

Galéria megnyitása

Kiváló minőségű eszközökről beszélhetünk, hiszen a tervezők rozsdamentes acéllal és kerámiával dolgoztak a tokozás megalkotásakor. A kisebb modell fekete tokkal és narancssárga bőr szíjjal vagy barna tokkal és barna bőr szíjjal, a nagyobb pedig teljesen feketében vagy ezüst tok-barna bőr kombinációval lesz megvásárolható. Természetesen a szíjat másodpercek alatt lehet cserélni, és könnyedén feltehető az órákra bármilyen szabványos pánt.

Galéria megnyitása

Kiemelendő a Vivo Watch neve mellett, hogy 50 méteres (5 ATM) vízállósággal büszkélkedik, ami persze nem jelenti azt, hogy lehet vele búvárkodni, de úszni és más könnyebb vízi sportokat bátran elkezdhet úgy az ember, hogy nem veszi le az órát. A Vivo Watch hölgyeknek tervezett megoldása 42 x 42 x 9,7 milliméteres tokkal rendelkezik, míg a férfiasabb megoldás már 46 x 46 x 10,6 milliméteres lett. Ami a tömegüket illeti, a szíjak nélkül 35,6, illetve 46,8 grammot nyomnak – ez teljesen általános adatnak számít.

Galéria megnyitása

Az üzemidőt tekintve eléggé jelentős a különbség a kettő különböző méretű okosóra között, hiszen a telepek nagyon különbözőek. 226 és 478 milliamperórás kapacitású akkumulátorok kerültek itt felhasználásra. A szerényebb karórát 9, a nagyobbat pedig csak 18 naponta kell tölteni normál használat esetén. Panaszra persze egyik esetben sem különösebben lehet ok, hiszen más óráknak az egy napos üzemidő elérése is okozhat gondokat.

A Vivo Watch Kínában kezdi a pályafutását még ebben a hónapban. Az eszköz globális rajtjáról egyelőre részleteket nem árult el a vállalat. A termék 1300 jüanról (60 ezer forint) indul, szóval egy fokkal többe fog kerülni, mint a napokban felbukkant Amazfit GTR 2, ami nagyon hasonló lett ehhez az eszközhöz, de így is korrekt ajánlatnak tekinthető.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap