Nem reagált időben a Logitech az Options szoftver sebezhetőségére

A vállalatnak 90 napja volt a javításra, ám mégis csak akkor kaptak észbe, mikor a sérülékenységet a határidő letelte után publikálták.

Nem reagált időben a Logitech az Options szoftver sebezhetőségére

A Google Project Zero csoportjának egyik szakembere, Tavis Ormandy egy érdekes sebezhetőséget talált a Logitech Options névre hallgató szoftverben, ami a különböző Logitech termékekhez készült. A bug miatt a felhasználók veszélybe kerülhetnek internetezés közben, ugyanis a szoftver egy helyi Websocket portot nyit, ami nem kér felhasználói azonosítást a külső parancsok teljesítése előtt. A hibát ismerő támadók kihasználhatják ezt a biztonsági rést, méghozzá úgy, hogy szimulált billentyűlenyomásokat küldenek bármilyen weboldal felől, így szinte bármit elindíthatnak az érintett rendszereken (Keystroke Injection Attack).

Galéria megnyitásaA szakértő már idén szeptemberben jelezte a Logitech szakembereinek, hogy probléma van az említett szoftverrel, ám a gyártó – annak ellenére, hogy tudomást szerzett a hibáról – nem javította a biztonsági rést a legutóbb kiadott Logitech Options verzióban. Mivel a Logitech 90 napot kapott, hogy kényelmesen javíthassa a hibát, ám a határidő letelte után sem tettek semmit a probléma kiküszöbölésének érdekében, a sérülékenység napvilágot látott. A hibát számtalan hacker használhatta ki, ám arról nem esett szó, hogy tényleg ért-e támadás bárkit a szoftver sérülékenysége miatt. Éppen ezért néhány órája még arról szóltak a hírek, hogy az Options szoftvert mihamarabb törölni kell, míg meg nem érkezik hozzá a frissítés, ennek sokan eleget is tehettek.

A Logitech csak akkor reagált, mikor a hibát már publikálták: az utolsó utáni pillanatot követően kiadtak egy friss Options verziót, ami már védett a korábbi sérülékenységgel szemben. Aki rendelkezik Options szoftverrel, innen töltse le a legfrissebb változatot, ha biztonságban akar internetezni.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap