Nem minden GDDR6-os GeForce GTX 1650 egyforma...

Az Nvidia videokártyája a TU117-es mellett már TU106-os és TU116-os GPU-val is elérhető – utóbbi kettő fejlettebb NVENC kódoló és dekódoló motort kapott, ami előny lehet.

Nem minden GDDR6-os GeForce GTX 1650 egyforma...

A GeForce GTX 1650 eredeti változata, amely GDDR5-ös fedélzeti memóriával és TU117-es GPU-val rendelkezik, tavaly mutatkozott be, ám nemrégiben átesett egy frissítésen a termék, így a TU117-es GPU mellé GDDR6-os fedélzeti memória került, ami segített a teljesítmény növelésében, a memória-adatsín azonban 128-bites maradt. A TU117-es GPU NVENC részlege még Volta alapokra épült, amit alighanem a költséghatékonyság indokolt, más válasz ugyanis nincs a döntésre. A Volta lényegében a Pascal sorozatú NVENC teljesítményét hozza, a Turing azonban ehhez képest feladattól függően akár 15%-kal jobb hatásfok mellett üzemel, valamint egyéb újításokat is hoz, amelyek a képminőség javulásáért dolgoznak.

Úgy tűnik, az Nvidia a háttérben végzett némi módosítást a GDDR6-os GeForce GTX 1650-es videokártyáknál, ugyanis a jelek arra mutatnak, ezeknél a termékeknél TU106-os, illetve TU116-os grafikus processzorokat is használni kezdtek annak érdekében, hogy a más termékekhez nem elég jó grafikus processzorokat értékesíteni lehessen. A TU106-os és TU116-os GPU természetesen ugyanolyan konfigurációban érkezik, mint a TU117-es, vagyis mind órajelek, mind CUDA magok száma, mind pedig memória-adatsín terén egységes a kép, viszont az NVENC motor fejlődött, ezeken a grafikus processzorokon ugyanis már nem volta, hanem a modernebb Turing variáns dolgozik.

A videokártyák gyártói rendszerint nem szokták elárulni, pontosan mely GPU-t alkalmazzák az adott modell esetében, de azért vannak kivételek: a Gigabyte GeForce GTX 1650 D6 WindForce OC 4G (rev 2.0) adattábláján megemlítik, hogy ez a modell már fejlettebb NVENC motort használhat. Aki tehát szeretne biztosra menni és mindenképpen Turing sorozatú NVENC motorral ellátott videokártyára vágyik, a döntés meghozatala előtt nézzen utána, az adott modell mely GPU köré épül. Ezt egyrészt a gyártótól, másrészt a szakfórumokról lehet megtudni.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap