Nem fejlődik tovább az AMD Gaming Evolved alkalmazása

A Raptr szoftver átalakított változata sokáig járt a Catalyst szoftvercsomaghoz, ám szeptember óta már nem tartozék – az is kiderült, miért.

Nem fejlődik tovább az AMD Gaming Evolved alkalmazása

Az AMD még 2013 folyamán, a Radeon 200-as sorozatú videokártyák rajtjakor mutatta be a Gaming Evolved alkalmazást, amely a Raptr népszerű kliensére támaszkodott, viszont az AMD fejlesztői is dolgoztak rajta, hogy a Radeon tulajdonosoknak remek felhasználói élményben lehessen részük.

A szoftver lényege az volt, hogy egy óriási, felhasználóktól származó adatokból összeállított adatbázis alapján rengeteg játékhoz optimális beállításokat biztosított. A Gaming Evolved alkalmazás az első megjelenést követően többször is frissült, legutóbb például idén márciusban látták el új funkciókkal, amelyeknek köszönhetően videó felvételére és szerkesztésére is alkalmas lett a szoftver.

Idén szeptemberben viszont váratlanul kikerült a Gaming Evolved app a Radeon videokártyákhoz készített eszközillesztő-szoftvercsomagból, igaz, önálló letöltés formájában továbbra is elérhető maradt, így aki akarta, az elmúlt hetek során is letölthette. Ez fura lépésnek tűnt, a WCCFtech munkatársai pedig rá is kérdeztek az AMD-nél, pontosan mi lesz a sorsa a továbbiakban a Gaming Evolved alkalmazásnak – az illetékesek pedig válaszoltak.

Az AMD hivatalos álláspontja szerint az alkalmazás a továbbiakban már nem képezi részét a Radeon Software Crimson Edition csomagnak, fejlesztése pedig idén szeptember 12-én leállt, így a későbbiekben már csak az akkor elérhető változat letöltésére lesz mód. Az AMD a továbbiakban nem végez több kompatibilitás-tesztet, valamint általános technikai támogatást sem nyújt az alkalmazáshoz, azaz lényegében kihátrál mögüle.

Arról egyelőre nem esett szó, hogy a Gaming Evolved app helyét később átveszi-e másik alkalmazás, vagy tervezik-e a Radeon Software Crimson Edition csomag kiegészítését egy új, Raptr adatbázisra épülő modullal, és videós funkciókkal. Utóbbi logikus lépés lenne, hiszen a szoftvercsomagra korábban, megjelenésekor „külön kis operációs rendszerként” hivatkozott az AMD, ami minden szükséges szoftverkomponenst tartalmaz, így nem lenne meglepő, ha a közeljövőben a Raptr-éhoz hasonló funkcionalitással bővülne az eszközillesztő-szoftvercsomag repertoárja. Így ismét az Nvidia GeForce Experience szoftveréhez hasonló szolgáltatást kínálhatna a cég, mint ahogy azt a Gaming Evolved alkalmazással tette – igaz, hivatalosan soha nem hangzott el, hogy a Gaming Evolved appot a GeForce Experience megjelenésére adott válasznak szánták volna, de a funkcionalitás alapján mindenképpen erről volt szó.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward