Nem ad teljesen zöld utat a Huawei-nek az Egyesült Államok

Egyelőre még eléggé ködös a vállalat helyzete, de talán hamarosan tisztázni fogja dolgokat a Fehér Ház.

Nem ad teljesen zöld utat a Huawei-nek az Egyesült Államok

A G20-csúcstalálkozó keretében Donald Trump arról beszélt, hogy a Huawei számára újra engedélyezett lesz az amerikai kereskedelem, de most úgy fest, hogy nem olyan egyszerű a helyzet, mint ahogyan az elsőre tűnt. Larry Kudlow, az Nemzeti Gazdasági Tanács elnöke igyekezett pontosabban vázolni a helyzetet, de részleteket még nem lehet tudni.

A Fox News számára adott interjújában arról beszélt Kudlow, hogy a Huawei nem férhet hozzá mindenféle amerikai fejlesztéshez korlátozás nélkül. A szakember elmondása alapján a kínai vállalat továbbra is feketelistán van, nem került le a neve a nemzetbiztonsági kockázatot jelentő entitások lajstromáról, amire május végén kerül fel. És elvileg csak olyan javakhoz férhet majd hozzá a Huawei, amelyek széles körben elérhetőek, ezzel együtt pedig világszerte hozzáférhetőek.

Bár Kudlow célja az volt, hogy pontosítsa az elnök váratlan bejelentését, de túl sok konkrétum a gazdasági főtanácsadó nyilatkozatából sem derült ki. Az biztosnak tűnik, hogy a Huawei-t továbbra is szorongatni próbálja az Egyesült Államok vezetése, és most meglehetősen ködös az, hogy mégis milyen termékekhez lesz hozzáférése. Nem lehet egyelőre tudni, hogy pontosan mire kell számítani. A szakember külön kiemelte, hogy nem kapott amnesztiát ennyivel a kínai alakulat, továbbra is fennállnak a nemzetbiztonsági aggályok vele szemben.

Galéria megnyitása

Olyan amerikai fejlesztésekhez szerezhet majd hozzáférést a Huawei, amik kevésbé jelenthetnek fenyegetést az Egyesült Államok biztonságára nézve. De, hogy ezek pontosan mik, arról nem nyilatkozott egyelőre Larry Kudlow. A szakember leszögezte, hogy a hétvégén elhangzottak nem az utolsó szavak az ügyben, nagyon sok egyeztetés lesz még a Huawei-ügy kapcsán a különböző érintettekkel. És a következő hetekben újabb részletekről számolhat majd be az Egyesült Államok a tiltásra vonatkozóan.

Fontos, hogy az Egyesült Államok és Kína között továbbra sem született kereskedelmi megállapodás, erről is szó esett a G20-csúcson. A tárgyalások még folynak, illetve egészen pontosan hamarosan újra indulnak majd, és minden bizonnyal a Huawei sorsára is nagy hatása lesz annak, hogy az eredmények mennyire fognak kedvezni Amerikának. A Huawei egyébként azt már jelezte, hogy üdvözli az elnök döntését, de érdekes módon nem adott ki a fontos fejlemény kapcsán semmilyen hivatalos közleményt, valószínűleg megvárja, hogy kitisztuljon a kép.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap