Shop menü

NEKED MELYIK A LEGES-LEGKEDVESEBB JÁTÉKOD? – GEEKOK PODCAST (S2E22)

A héten nagyom masszív gaming adást tartottunk, és bízunk abban, hogy sikerül bennetek is némi örömteli nosztalgiát ébreszteni.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Neked melyik a leges-legkedvesebb játékod? – GeekOK Podcast (S2E22)

A GeekOK heti podcast adásunk most is a megszokott időpontban, csütörtökön 13:00-kor került felvételre élőben, hallgatóinkkal együtt, akik egyre népesebb tábort alkotnak. Discordunk szoktuk rögzíteni a podcastot, ahol menet közben felteltehetitek a kérdéseiteket, és szerkeszthetitek is az adást, hiszen témákat is bedobhatok bármikor.

A követkető időszakban lesz pár érdekes megjelenés, szóval ezekkel kezdtük a hetet, de túl sok aktualitást egyébként az elmúlt napok nem hoztak. Éppen ezért arról beszéltünk az aktuális podcast elején, hogy megjártuk a PodcastFestivalt, ami egy remek esemény volt a beszélgetős műsorokkal a középpontban, és ennek kapcsán megoszthattunk veletek néhány érdekességet. Az is világossá vált számunkra, hogy a GeekOK lényegében egy rövidnek titulálható kulturális podcast.

Sok hasznos információval gazdagodtunk, amiket a jövőben kamatoztatni is tudunk majd, és nektek is adunk most némi betekintést a podcastok világába, egyebek mellett ezeknek az üzleti oldalát is figyelembe véve. Néhány nagyon érdekes statisztikát is megtudtunk annak kapcsán, hogy mennyire lerövidült az emberek figyelme az utóbbi időben. Döbbenetes számokról beszélhetünk például a YouTube esetében. A blokk lezárásaképpen még néhány furcsa reklámot is elhelyeztünk, vagy nem?

Minden bizonnyal az összes olvasónk megkapta már az élete során azt a kérdést, hogy „melyik a kedvenc játékod?”. Ha nem is mostanában – hiszen sokaknak már nem jut ideje arra, hogy játszanak –, de korábban kellett arról gondolkodni, hogy mivel is játszott az ember a legtöbbet, a legszívesebben. Ha most fel kellene sorolni a legkedvesebb triót, akkor mik lennének azok? Írjátok meg vagy itt, vagy a Discord szerverünk, kíváncsiak vagyunk, hogy mi mozgatta meg leginkább a hallgatóinkata, olvasóinkat.  

A heti adásban azt rágtuk át, hogy számunka mi jelentette a top 3-at, és nem volt egyszerű a feladatunk. Érdekes módon mindhárman kicsit más módon értékeltük át magunkban azt, hogy számunkra mik voltak a legjobb játékok; szóval már ebből kiderült az, hogy igazából erre a kérdésre válaszolni nagyon nehéz. 

Datte számára a legjobb játékok megkerülhetetlenül összefonódtak a címek által nyújtott közösségi élményekkel, és azok jellemformáló hatásával, szóval ilyen címeket emelt ki. Roni esetében a legjobb játékoknál nagyon fontos volt az, hogy a sztori ütős és magával ragadó legyen, új élményt adjon a maga a működése. Balázsnál pedig a favorit címek az agytekervényeket is alaposan megmozgató alkotások lettek, amik főleg a távoli múltból kerültek elő, és a maguk idején valódi sikerélményt adtak a számára.

Ezt követően áttértünk arra, hogy mi változott meg az elmúlt években ebben az ágazatban. És itt bármennyire is szeretnénk, a változásról nem olyan szinten kell beszélnünk, hogy milyen irányt vettek a fejlesztések a lehetőségek szempontjából, hanem abból a szempontból téma a változás, hogy a milyen irányba ment el a minőség.

Régen a játékokról tényleg átéléssel beszélhettünk, ma viszont már akkor is elégedettnek kell lennünk, ha az adott cím nem hemzseg a bugoktól, megfelelően működik – attól pedig tekintsünk is el, hogy béták, sőt, alfák kerülnek publikálásra néhány esetben, hogy az üzlet minél gyorsabban felfuthasson. Nagyon érdekes trendeket látunk mostanában, és ezekkel a gondolatokkal zártuk ezt az adást.

Ha elmulasztottad volna a korábbi adásokat, akkor a fent begyázott három felület mindegyikén megteheted, hogy visszahallgatod a részeket, illetve a Magazin felületén is megjelent beszámolókat pedig ide klikkelve lehet elérni.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére