Natec Genesis 400BT és 700BT: hangfalszettek (nem csak) játékosoknak

Játékos stílus, vezeték nélküli csatlakozási lehetőség és visszafogott ár -- ezzel próbál hódítani a a Natec.

Natec Genesis 400BT és 700BT: hangfalszettek (nem csak) játékosoknak

81 %
{{ average }} %
Szerzői értékelés
Szerző
81
%
Olvasói értékelés
Olvasó
Olvasói értékelés
{{ average }}
%
{{ average }}
%

Nemrégiben a Technics Ottava S hangfallal a prémium kategóriában tehettünk élménydús látogatást, most azonban egy jóval kedvezőbb árfekvést célzó termék duóval ismerkedhetünk meg. Ezek dizájnt tekintve a játékosokat szeretnék megszólítani, de ez persze nem jelenti azt, hogy zenére, vagy filmnézésre ne lehetne használni őket. Vágjunk is bele!

NATEC Genesis Helium 400BT Gaming speakers

A kisebbik és egyben olcsóbb megoldással kezdeném, melynek neve egy 2.0 sztereó hangfalpárost takar. A doboz színvilága igazodik a termékéhez, mely fekete-piros játékot jelent, ami gamer fronton egy megszokott párosítás. Ahogy a dobozt kézbe vettem, örömmel konstatáltam, hogy van tömege, van benne anyag, ami biztató a tesztet tekintve, úgyhogy kíváncsian vártam, milyen hangok fognak felcsendülni belőle, de ne szaladjunk annyira előre!

Galéria megnyitása

A hangfal-páros korrekten be volt csomagolva, a védőfólián túl nikecell is védi. A körítés átlagos, a két hangkeltőn kívül egy AUX kábel (3,5 mm jack – RCA), hangfal audio kábel (a két oldal összekapcsolására), illetve egy használati útmutató került elő a pakkból.

Galéria megnyitása

A hangkeltők mérete egyforma, 25 × 20 × 14,5 cm, tömegük 4,15 kg. Az egyik hangfalon hátul csak két darab bemenetet találunk (csíptetős megoldással), a másik hátuljára kerültek az egyéb felületek, például a tápkábel, a vezetékes bemenet (AUX – két darab RCA) és a csíptetős kimenet, amivel a másik hangszóróba jut át a jel. Elhelyeztek ide egy billenőkapcsolót is, amivel teljesen áramtalaníthatjuk vagy éppen áram alá helyezhetjük az eszközt. A doboz oldalára kerültek a kezelőszervek, ami három darab tekerős potiból (hangerő, basszus, magas) és egy kör alakú nyomókapcsolóból áll, ezzel a bluetooth és az AUX mód között váltogathatunk.

Galéria megnyitása

Bár külön nem tesz róla említést a gyártó (elcsomagoláskor aztán megláttam, hogy a dobozon rajta van), a dobozok anyaga fa (vagy forgácslap), melyen a fekete fóliázás textúrája szórt hatású. Az előlap műanyag, festése matt. A magas hangokért felelős csipogó került felülre, aminek ugyancsak fekete a festése, a középső és mély tartományt szolgáltató hangszóró középen és a szélén szintén fekete, de a membrán középen egy piros fújást is kapott, ami kicsit feldobja a fekete egyhangúságát, plusz belevisz egy kis „gémer hatást” a dologba. Alul egy ezüst színű Genesis embléma díszíti a terméket.

Galéria megnyitása

Használat, hangzás

A rendszer összeépítése egyszerű és gyors. Egy konnektorra mindenképpen szükség lesz a közelben, ahonnan meg tudjuk táplálni a 400BT-t, de mivel a tápkábel hossza közel 1,5 méter, van elengedő mozgásterünk. A másik kábel, amire még mindenképpen szükség lesz, az a hangszórókábel, amivel a két hangfalat össze tudjuk kötni. Mivel csíptetős csatlakozókba illeszkedik, a végein nem találunk dugót, de a rézszál meg van cinezve, hogy ne szálasodjon ki. Az összekötő kábel hossza körülbelül 140 cm, tehát durván ekkora távolságot tehetünk a két hangfal közé.

Galéria megnyitása

A konnektorhoz való csatlakoztatást követően hátul a főkapcsolóval be kell kapcsolni a Genesis 400BT-t, majd a vezérlőpanelen a kis gombbal kiválasztani a használati módot. Én első körben a bluetoothon keresztüli kapcsolódást próbáltam ki. Ez akkor aktív, ha a gomb melletti apró értesítési LED kéken villog (sikeres kapcsolódást követően folyamatos kékre vált). A Natec 400BT-t mind a Honor 8 okostelefon, mind a Lenovo Thinkpad T530 notebook pillanatok alatt megtalálta és a párosítás zökkenőmentes volt.

A két darab hangfal 2 × 20 watt teljesítményt tud leadni, ami RMS érték, tehát ez 40 watt valódi teljesítmény, amit érezni is a kiáramló hang erejéből. Specifikáció (anyaghasználat, tömeg) alapján nem tűnt rossznak ez a szett, nem is kellett csalódnom benne. A magas tartomány kicsit visszafogottan van jelen, mély viszont van gazdagon, ha szeretnénk kicsit több kiegyensúlyozottságot, több részletet kihallani, akkor a basszus potméterét érdemes picit visszatekerni, de ha az kell, hogy dübörögjön a szoba, a 400BT azt is megoldja.

Galéria megnyitása

Nyilvánvalóan zenehallgatás terén önmagában nem alkot kiemelkedőt, de háttérzenére tökéletes, játék és film esetén pedig megfelelő dinamikát képes belevinni a szórakozásba. A bluetooth kapcsolat stabil volt. A jelerősség jó, egy darab 30 cm-es fallal az útjában 10 méter gond nélkül megvolt beltérben, 12-13 méter és 3 darab 12 cm-es fal után kezdett szakadozni.

Viszont magasabb hangerőnél volt egy elég halk, de azért mégis hallható sípolás a háttérben. Először azt hittem, a Honor 8-cal lehet gondja, de a ThinkPad T530-cal is tapasztaltam. Az is igaz, hogy nem minden alkalommal jelentkezett, ha igen, akkor az volt a megoldás, hogy a 400BT-n lejjebb tekertem a hangerőt és a forráseszközön vettem magasabbra, - ez mindenesetre nem a pozitívumok közé sorolandó, de simán elképzelhető, hogy egyedi problémáról van szó, ami az adott példány sajátja.

Galéria megnyitása

A szetthez kapott AUX kábelt használva az előbb említett halk sípoló hang abszolút nem volt tapasztalható. A kábeles módra váltáshoz meg kell nyomni a gombot a vezérlőn, ilyenkor az értesítési LED pirosra vált, és már mehet is az adatfolyam a kanócon. Ezt az összeköttetést használva a hang magasabb hangerőn is tisztán szólt, aki jobb hangzást szeretne, ezt az összekapcsolási módot érdemes preferálnia.

Specifikáció:

 • Típus: vezeték nélküli 2.0 hangszóró
 • Teljesítmény:: 40 W (2×20)
 • Hangcsatorna: 2
 • Zajszint: 70 dB
 • Frekvenciaátvitel: 40 Hz ~ 20000 Hz
 • Jack csatlakozó: igen
 • USB csatlakozó: nem
 • Bluetooth: igen

NATEC Genesis Helium 700BT Gaming speakers

Térjünk át a nagy testvérre! Mivel a 400BT-t is jó szájízzel pakoltam el a tesztasztalról, kíváncsian vártam, hogy a 700BT mennyire tud szintet lépni. A doboz némileg megnőtt, de stílusban ugyanaz, mint a kistesó, alapvetően fekete, némi pirossal megbolondítva, ez magára a Natec 700BT-re is igaz.

Galéria megnyitása

Mivel 2.1-es szettről beszélünk, ezért nyilván három hangfal került elő a csomagolásból egy használati útmutató, egy AUX összekötő kábel és egy távirányító társaságában. A két front (jobb és bal) egyenként 15 wattot tud, az elég nagy méretű mélynyomó RMS teljesítménye pedig 30 watt, tehát összesen 60 wattos a trió, ez 20 wattnyi plusz a 400BT-hez képest. A front ládák mérete csökkent (20 × 11,5 × 11,5 cm-esek), de erre lehetett számítani a kisebb teljesítmény miatt. A mélynyomó egy kisebb góliát közöttük, 17 cm széles, 31 cm magas és 32 cm hosszú. Anyaghasználatban nem fedeztem fel különbséget a 400BT-hez képest: fa dobozok fekete, szemcsés stílusú laminálással, az előlapok pedig matt műanyagok, de kaptak egy kis csillámos szórást is.

Galéria megnyitása

A front hangfalakon a csipogót egy elég nagy műanyag fedőkorong takarja, így a konkrét mérete nem derült ki, vélhetően kisebb, mint a 400BT-nél látott, hiszen a mély- és középhangot szolgáltató tányér mérete is csökkent, a dizájn viszont megmaradt a piros/vörös árnyalattal. A hangkeltők kábelei forrasztottak, másik végükön egy-egy RCA csatlakozó pihen, ezeket kell a mélynyomó hátoldalára pakolt bemenetekre csatlakoztatni. A kábelek hossza körülbelül 120 cm.

Galéria megnyitása

A mélynyomó tartogatja az izgalmasabb részeket, ha már előbb szóba került a hátulja, haladjunk tovább azon a vonalon! Mondjuk a bekezdés nem fog túl hosszúra nyúlni, mivel összesen négy darab RCA aljzatot találunk a hátoldalon. Ebből kettő kimenet, ide csatlakozik a két darab front hangfal, a maradék kettő pedig bemenet, ahová az AUX kábelt csatlakoztathatjuk, melynek másik végén egy 3,5 mm-es jack aljzat fityeg arra várva, hogy telefonba, PC-be, laptopba vagy egyéb eszközbe csúsztassuk. Alul csatlakozik be a tápkábel (hossza körülbelül 140 cm), illetve a 700BT-re is került egy billenő főkapcsoló, hogy pillanatok alatt áramtalanítani lehessen.

Galéria megnyitása

Az előlap uralkodó formája a kör. A felépítmény vízszintes tengelyes tükrözésű, mindkét terület egyaránt kapott szolid, piros megvilágítást. Alulra egy hatalmas tekerőt helyeztek, mely a hangerőt szabályozza, mozgatás közben viszonylag halk, ellenben eléggé imbolyog a tengelyén, ezt annyira nem munkálták ki a mérnökök. A felső kör alakú részbe – melyet egy fehér Genesis logó díszít – egy kijelző került, mely természetesen piros megvilágítással rendelkezik.

A panel a felső sorban a vezérlés állapotát (play, pause, stb) jelzi, alatta egy viszonylag nagy méretű időszámláló van, mellette jobbra pedig egy egyszerű kis grafikus equalizer. Az alsó sorban az aktív forrás van feltüntetve, mely lehet bluetooth kapcsolat, AUX kábel (RCA – 3,5 mm jack) vagy USB flash meghajtó/memóriakártya. Ezeknek a felületeknek a bemeneti nyílásait az előlap jobb szélső élén találjuk.

Galéria megnyitása

Használat, hangzás

A két kör alakú területet egy vékony „híd” köti össze, erre helyezték el a vezérlőgombokat, mely szekció négy tagot számlál. Felül az „input” gombbal tudunk váltani a bemenetek között (a néhány sorral feljebb leírtakból), alatta a „rewind” rövid megnyomásával visszafelé léptethetünk a zeneszámok között, hosszan nyomva pedig ugyanebbe az irányba tekerhetünk az adott tracken belül. A „play/pause” gomb funkciója gondolom egyértelmű, az utolsó billentyű pedig a „forward” ami ugyanúgy működik, mint a „rewind”, csak ellentétes irányban. A gombok használatáról elmondható, hogy rendben teszik a dolgukat, ugyanakkor a nyomáspontjuk elég mélyen van, és funkciójuk ellátásának elég hangos kattanással adnak nyomatékot.

Galéria megnyitása

A szetthez kapunk egy kompakt méretű távirányítót is elég gazdag funkciókínálattal. Az egyes források színekkel vannak jelölve, az „input” gombbal léptethetjük is őket. Beállítható a tracklista ismétlése végtelenre, illetve egyszer alkalomra, stb. A kör alakú vezérlő rész egyértelmű, paraméterezhető, illetve nullázható az equalizer, alul pedig egy számokból áll billentyűkészlet is munkára fogható.

Galéria megnyitása

A bemeneti forrásokat vizsgáló teszt során három felületet próbáltam ki. A két flash-alapú bemenet közül az USB-t kínáltam meg egy FAT32-re formázott Buffalo pendrive-val, melyről a 700BT pillanatok alatt beolvasta és már indította is az első tracket. A számokban történő tekerés, illetve a köztük lévő léptetés gyors és zökkenőmentes volt, a felület jól használható.

Második körben AUX kábellel kötöttem össze a Honor 8 okostelefont és a Natec Genesis 700BT szettet. Forrásként Spotify Premiumról lejátszott számokat használtam magas minőséggel (ahogy a 400BT esetén is). Ennél a kapcsolatnál tapasztaltam a legnagyobb tisztaságot és részletességet adott hangerő mellett, mondjuk ebben nincs semmi meglepetés. Ha zenei oldalról nézem a dolgot, véleményem szerint kevesebbet nyújt, mint a 400BT, ami a kisebb és gyengébb front hangfalak okán nyilván nem ért meglepetésként. Ugyanakkor tudni kell azt, hogy a 700BT esetében még inkább igaz, ami a 400BT-nél.

Galéria megnyitása

Ezek a szettek főként PC-s játékok, illetve filmek hangjainak (ezt néhány YotuTube-os mozitrailerrel csekkoltam) megszólaltatására lettek kitalálva, ahol a mély és a közepes tartományok nagyobb hangsúlyt kapnak. Nem mondom azt, hogy nem lehet rajta zenét hallgatni, mert háttérszólamnak teljesen megállja a helyét, kimondottan csak zenehallgatásra viszont nem javaslom, amit azért nem róhatok fel neki, mert egyrészt nem ez a célközönsége, másrészt árban sem az a kategória, ahol ez elvárható lenne.

Galéria megnyitása

A blueooth kapcsolat kábelmentes kényelméért cserébe egy picit be kell áldozunk a minőségből, de jelerősségben körülbelül ugyanazt a szintet hozta, mint a kistesó, a kapcsolat folyamatosságával nem lesz gondunk, ha csak nem ólomköpennyel vannak elválasztva a helységeink. A Genesis 400BT-nél időszakosan tapasztalt halk sípolásból szerencsére itt nem jelentkezett semmi. A mélynyomó magasabb hangerőtartományban elég fickóssá tud válni, egy kisebb, 15-20 nm-es nappalit tisztességgel meg tud tölteni „dübörgéssel”.

Specifikáció:

 • Típus: Vezeték nélküli 2.1 hangszóró
 • Teljesítmény:: 60 W (2×15 + 1×30)
 • Hangcsatorna: 2.1
 • Frekvenciaátvitel: 40 Hz ~ 20000 Hz
 • Jack csatlakozó: igen
 • USB csatlakozó: igen
 • Bluetooth: igen
 • Távirányító: igen

Összefoglalás, vélemény

A Natec Genesis Helium 400BT Gaming a páros egyszerűbb és olcsóbb megoldása, 2.0-s rendszer lévén csupán két front hangfalból áll, melyek egyenként 20 wattosak. Ha valakinek a termékek formavilága és stílusa elnyerte a tetszését, de inkább zenehallgatásra használná a produktumot, akkor arra inkább a 400BT-s javaslom. A szett ára jelenleg 15 790 Ft, ami az anyaghasználatért, a 40 watt RMS teljesítményért és a vezetékmentes kapcsolódási lehetőségért (bluetooth) szerintem egy korrekt ajánlat, pláne a 2 év garancia fényében.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

A Natec Genesis Helium 700BT Gamingen tetten érhető a szintugrás, itt már van USB csatlakozó és kártyaolvasó, de az AUX bemenet és a bluetooth kapcsolódás lehetősége is megmaradt. A front hangfalak kisebb mérete és teljesítménye tetten érhető a hangzásban, a mélynyomó viszont képes keményen odatenni magát, ami filmnézés és játékok kapcsán elég jó hatást tud felmutatni akár egy nagyobb helységben is. Ha figyelembe veszem, hogy a 700BT ára bruttó 20 190 Ft, tehát nincs 5000 forint a két szett között, akkor az azért örömteli, mert egyrészt mindenki eldöntheti, melyik felhasználási forma a fontosabb neki, másrészt ha tetszik a kijelző és szükségünk van a plusz felületekre, akkor ezt minimális felár fejében kaphatjuk meg.

Természetesen nem állítom, hogy a Natec e két megoldása tökéletes lenne, hiszen mindkét szett kapcsán akadtak kisebb idegesítő dolgok, a 400BT-nél bluetooth kapcsolatnál az időszakos halk sípolás (még ha az egyedi hiba is), a 700BT-nél pedig a vezérlőgombok kattogása, illetve a hangerőállító korong ténfergése a tengelyén. Ezek az apróságok emlékeztetnek arra, hogy a Natec a legjobb jóindulattal is maximum feltörekvő márkának tekinthető ezen a piacon, mintsem nagymúltú gyártónak, de amíg ezek a tüskék nem mennek érdemben a használhatóság rovására és az árban realizálódnak az olcsósítások, addig könnyen meg tudjuk bocsájtani.

Kapcsolódó termékek arrow_backward arrow_forward
Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Összefoglalás

Natec Genesis 400BT és 700BT: hangfalszettek (nem csak) játékosoknak

Natec Genesis 400BT és 700BT: hangfalszettek (nem csak) játékosoknak

Natec Genesis 400BT és 700BT: hangfalszettek (nem csak) játékosoknak
Szerzői értékelés
81
%
Két szett azoknak, akik a házimozi-játék-zene kérdését szeretnék olcsón megúszni, és szimpatizálnak a gémer stílusjegyekkel.
Fiatalos külső, egész jó anyaghasználat és baráti ár.
Mindkét szett kapcsán voltak idegesítő apróságok.
{{ totalLabel }}
%
{{ userRateLabel }}

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap