Nagyon erős negyedévet zárt az Nvidia

Ilyen erős első negyedévet csak a kriptovaluta-bányász időszakban tudott elérni a vállalat, ami igen nagy szó.

Nagyon erős negyedévet zárt az Nvidia

A teljes negyedévet nézve igen szép teljesítményt ért el a 2021-es pénzügyi év első negyedévében, amely a 2020-as pénzügyi év negyedik negyedévétől csak hajszálnyival maradt el teljes árbevétel terén. Ebben az időszakban 3,08 milliárd dollár folyt be az Nvidia kasszájába, ami éves szinten 39%-os növekedést jelent. A működésből befolyó bevétel átlépte az egymilliárd dolláros szintet, így itt 116%-os javulásra került sor az egy évvel ezelőttihez képest – és ezzel együtt a 2020-as pénzügyi év negyedik negyedévét is sikerült felülmúlni.

A profit az egy évvel ezelőttihez képest 106%-kal nőtt, hiszen 917 millió dollárra rúgott, negyedéves szinten azonban 4%-os csökkenés látszik, ami a szezonális hatásokat is szem előtt tartva szintén nagyon jó eredmény – ilyen erős első negyedévet csak egyszer zárt eddig az Nvidia, méghozzá a 2019-es pénzügyi év folyamán, amikor a kiriptovaluta-láz igencsak pörgette a videokártya-piacot, hiszen nagyon sokan kezdtek bányászni.

Galéria megnyitása

Hogy mégis mi okozza ezt a kivételesen szép pénzügyi eredményt? Ezúttal nem a Gaming, hanem a Datacenter részleg volt az igazi húzóágazat, amely most először lépte át az egymilliárd dolláros árbevételt negyedéves szinten – és ezt nem utoljára tette. Az Nvidia nemrégiben felvásárolta a Mellanox-ot, így a friss szerzemény adatai szintén ezt a divíziót erősítik majd, azaz igen komoly bevételekre lehet számítani a továbbiakban is. Ráadásul a nemrégiben bemutatott A100-as gyorsítókártyák szállítása is megkezdődött az első negyedév folyamán, amelyekhez szintén nagy reményeket fűz a vállalat. Ezek a gyorsítókártyák az aktuális negyedév folyamán szintén megdobhatják a teljes árbevételt, de hogy pontosan mennyivel, az majd három hónap múlva derül ki.

Persze a Gaming divíziót sem kell félteni, ugyanis az is erős negyedévet zárt, ugyanis 1,339 milliárd dolláros teljes árbevételre tett szert. A szezonális hatások miatt itt csökkenés látszik negyedéves szinten, de ez természetes; éves szinten azonban igen szép emelkedést hozott ez a negyedév. Egyes területeken gyengébb volt a forgalom, ám ezt ellensúlyozták az egyéb területek: az otthoni munka, illetve a több otthon töltött idő miatt egyes termékkategóriák iránt nőtt a kereslet, ami a forgalmat is növelte.

A harmadik legjobb teljesítményt a Professional Visualization részleg érte el, amely 307 millió dolláros teljes árbevételt könyvelhetett el. Ebben az esetben is szerepet játszott a home office helyzet a bevétel alakulásában, valamint a munkaállomás noteszgépek iránt is nőtt a kereslet.

Galéria megnyitása

Az Automotive üzletágban lassulást lehet látni, ugyanis az egy évvel ezelőttihez képest 7%-kal csökkent a teljes árbevétel. A szegmenset felrázhatja majd az új Drive platform, illetve az esetleges új megrendelések is növelni fogják a teljes árbevételt, ám igazi robbanásra az önvezető autók terjedésével lehet számítani.

Az OEM&IP részleg az első negyedév folyamán csak 138 millió dolláros teljes árbevételt könyvelt el, ami a fentebb említett divíziókéhoz képest aprópénznek tűnhet, ám ez a teljesítmény éves szinten 39%-os növekedést jelent, ami igen szépen mutat. Itt a fő hajtóerő az volt, hogy az OEM partnerek több belépőszintű GPU-t rendeltek, mint korábban.

Az aktuális pénzügyi negyedév várhatóan szintén meglehetősen erős lesz – főleg a Datacenter divízió esetében várható nagyobb növekedés.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap