MSI Wind U100: szénné tuningolva

Az ausztrál tuning mesterek egy meglehetősen furcsa prédát szemeltek ki legfrissebb akciójukhoz, nevezetesen egy MSI Wind U100-as noteszgépet szereztek, amelynek processzorát a lehető legnagyobb órajelre szerették volna feltuningolni. A választás azért esett pont erre a termékre, mert az MSI korábban elérhetővé tett egy különleges BIOS-t, amely lehetővé teszi, hogy a felhasználók szabadon tuningolják a rendszerben lapuló 1,6 GHz-es Intel Atom N270-es processzort, persze ha balul sül el a próbálkozás, akkor a garanciának lőttek.

MSI Wind U100: szénné tuningolva

Az ausztrál tuning mesterek egy meglehetősen furcsa prédát szemeltek ki legfrissebb akciójukhoz, nevezetesen egy MSI Wind U100-as noteszgépet szereztek, amelynek processzorát a lehető legnagyobb órajelre szerették volna feltuningolni. A választás azért esett pont erre a termékre, mert az MSI korábban elérhetővé tett egy különleges BIOS-t, amely lehetővé teszi, hogy a felhasználók szabadon tuningolják a rendszerben lapuló 1,6 GHz-es Intel Atom N270-es processzort. Persze ha balul sül el a próbálkozás, akkor a garanciának lőttek.

A Team AU csapatának tagjai a garanciával mit sem törődve szedték szét a kis szerkezetet, amelynek processzorát aztán folyékony nitrogénnel hűtőtték. Az extrém hűtési módból már gyaníthatjuk, hogy komoly eredményeket értek el, bizony nem is járunk messze az igazságtól. A noteszgépben egyetlen Kingston 2 GB-os DDR2-667 MHz-es memória modul foglalt helyet, a művelethez az MSI által kiadott v1.09-es BIOS-t használták a srácok.

A próbálkozások alkalmával egészen 2385 MHz-ig jutottak, amely a 12x-es szorzó és a 198,8 MHz-es FSB, valamint az extrém hűtés eredménye. A teljesítmény annak fényében, hogy a processzor egy mezei netbook CPU, amely 1,6 GHz-es sebességgel üzemel, rendkívül figyelemre méltó (bár ha azt vesszük alapul, hogy mivel sikerült 50% közeli tuningot kisajtolni a gépből akkor látható, hogy az N270 már gyári beállításokon is csúcsra van járatva). A sikeres tuningról egyébként a fenti képen látható CPU-Z ablak árulkodik. A srácok szerint az akciónak a lehető legmagasabb órajel elérésén kívül nem volt egyéb célja, persze ez mindig így van. Aki kíváncsi a fórumtémára, ahol a képek először megjelentek, az látogasson el az XtremeSystems weboldalára, amely itt található.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward