MSI GeForce RTX 2080 Ti GAMING Z TRIO – 16 GHz-es VRAM-mal

Ilyen gyors VRAM eddig egyetlen GeForce RTX 2080 Ti videokártyára sem került.

MSI GeForce RTX 2080 Ti GAMING Z TRIO – 16 GHz-es VRAM-mal

Az MSI elkészítette az iparág eddigi leggyorsabb GeForce RTX 2080 Ti videokártyáját, amely nem csak a GPU, hanem a VRAM esetében is alkalmaz némi tuningot. A GeForce RTX 2080 Ti Gaming Z Trio lényegében a már régóta kapható GeForce RTX 2080 Ti Gaming X Trio alapjaira épül, ám egy lényeges területen különbözik is tőle: míg előbbi csak 14 GHz-es, addig utóbbi már 16 GHz-es GDDR6-os fedélzeti memóriát kapott. Az MSI szerint az új modell nagyjából 5%-kal lesz gyorsabb a Gaming X Triónál, hála a 16 GHz-es GDDR6-os VRAM-nak.

Galéria megnyitása

Az új videokártya természetesen a szokásos TU102-es GPU köré épül, amely 12 nm-es csíkszélességgel készül. A 4352 CUDA maggal, 272 textúrázóval, 88 renderelő egységgel, 544 Tensor maggal és 68 RT maggal ellátott GPU a referencia modelleknél 1350 MHz-es magórajelen, illetve 1545 MHz-es GPU Boost 3.0-s átlag-órajelen ketyeg, ezzel szemben a Gaming Z Trio már 1755 MHz-es GPU Boost 3.0-s átlag-órajelet alkalmaz, vagyis tekintélyes tuningon esett át.

Érdekesség, hogy ez az érték már a Gaming X Trio esetében is érvényen volt. A GPU mellé 11 GB-nyi GDDR6-os fedélzeti memóriát helyeztek, ami 14 GHz-es helyett 16 GHz-es effektív órajelen ketyeg, így a korábbi 616 GB/s-os memória-sávszélesség helyett már 704 GB/s-os értékre számíthatunk.

Galéria megnyitása

Az MSI újdonsága 328 milliméter hosszú, 140 milliméter széles és 57 milliméter magas, azaz lényegében három slotnyi helyet foglal az adott számítógépházban. Az 1545 grammos videokártyára természetesen a szokásos Tri-FROZR hűtés került, amely három darab ventilátorral dolgozik, ezek mindannyian dupla golyóscsapágyazást kaptak, így hosszú élettartammal bírnak, lapát-kialakításuk miatt pedig halkak is.

Galéria megnyitása

A hűtésről nem maradt le a szokásos RGB LED alapú világítás, az RGB Mystic Light sem. Az új videokártya stabil működéséhez két darab nyolctűs, illetve egy hattűs tápcsatlakozóra lesz szükség, tápegységből viszont legalább 650 W-os példányra lesz szükség, attól függően, a rendszerben található egyéb komponensek mennyit fogyasztanak terhelés mellett.

Galéria megnyitása

A három darab DisplayPort 1.4-es, egy HDMI 2.0b, illetve egy USB-C porttal ellátott videokártya rövidesen elérhető lesz kereskedelmi forgalomban, listaárát azonban egyelőre nem árulta el a vállalat.

Az Egyesült Királyságban már fel is bukkant az új videokártya, ahol 1307,32 angol fontot kérnek el érte, vagyis nagyjából 6,5%-kal drágább az újdonság, mint a Gaming X Trio.

Galéria megnyitása

Kínálatunkban a Gaming X Trio éppen 544 000 forintba kerül, vagyis a Gaming Z Trio ára valahol 580 000 forint magasságában helyezkedhet majd el.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap