MS: Nem hiba a hiba

A Microsoft állítása szerint a Win7 nemrégiben felfedezett sebezhetősége igazából nem is sebezhetőség, nem is hiba, és mint ilyen, nincs is mit javítani rajta. Meglepő álláspont, de lássuk csak, szó szerint idézve, mik is az érveik:

MS: Nem hiba a hiba

A Microsoft állítása szerint a Win7 nemrégiben felfedezett sebezhetősége (amelyet kiaknázva pikkpakk kiiktatható az UAC, és egy támadó program teljes admin-jogosultsággal azt tehet az ember gépével, amit akar) igazából nem is sebezhetőség, nem is hiba, és mint ilyen, nincs is mit javítani rajta. Meglepő álláspont, de lássuk csak, szó szerint idézve, mik is az érveik:

* "Ez nem egy sebezhetőség. Az UAC alapbeállításai azért olyanok, amilyenek, hogy a felhasználóknak ne kelljen minden egyes beállítás-változtatást még külön megerősíteniük. Ide tartozik az UAC megerősítés-kérés szintjeinek beállítása is."

* "Cégünk a felhasználóktól számos visszajelzést kapott az UAC megerősítés-kérését és annak használhatóságát illetően; a változtatásokat e visszajelzések figyelembe vételével léptettük érvénybe."

* "Az UAC-t arra terveztük, hogy a felhasználók valóban "Standard Felhasználói" (nem pedig admin-)üzemmódban futtathassanak programokat. Ez nagyban fokozza a rendszer biztonságát."

* "A felhasználó tudta nélkül ez a beállítás csak akkor változhat meg, ha már működik a gépen egy ártalmas program - ami pedig csak úgy kerülhet oda, ha már előzőleg áttörte a védelem valamely másik elemét, vagy ha a felhasználó engedte be."

Van itt logika, szó se róla, ám a tények attól még nem változnak; a Win7 végleges változatáig persze van még időnk, ám némileg zavaró, hogy a Microsoft kereken tagadja egy bizonyítottan fennálló hiba létezését. Annál is inkább, hogy a Windows 7 mindeddig egy valóban remek rendszernek bizonyult, amit gyakorlatilag csak dicsérni lehetett.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward