Mobilokra érkezik a Cryengine

Mobilokra érkezik a Cryengine

Annak idején a Crysis játékkal együtt fejlesztette a Crytek a CRYENGINE-t, ám a sorozat végetértével viszonylag visszaszorult a motor. Ennek az egyik oka az, hogy az Epic Games hasonló tudású Unreal Engine 4 motorja hamarabb követte az akkoriban főleg mobil platformokon elterjedt Unity Engine ingyenes példáját és vált teljesen szabaddá a fejlesztők számára.

Természetesen idővel a CRYENGINE is az ingyenes modellre állt át, ám addigra sok indie és AAA stúdió már letette a voksát a „blueprint” rendszerével igazán felhasználóbarát UE4 mellett. Ennek köszönhetően nagyobb közösség alakult ki a Unity és a UE4 körül, ami nagyon fontos egy fejlesztő számára, amikor éppen elakad egy munkában és oktató anyagot keres.

Ha lehet még követni a sok „cry” és „engine” dolgot, akkor a lényeg az, hogy egy ideje tehát a CRYENGINE 5%-os bevétel részesedés fényében, teljes forráskódot kínál a fejlesztőknek, magyarul már nem kell megvenni milliókért a motort, de a kevés felhasználó miatt nehezen terjed. Éppen ezért annak is nagyon örülnek, ha eladások születnek a vele készült játékokból.

Pedig a motor maga nem rossz, mindig is magas minőségű látványáról volt híres, amit a remek fény és árnyékezelésének köszönhet, ráadásul a kezdetekhez képest igencsak optimalizált élményt tud nyújtani.

Éppen ezért most a Crytek úgy döntött, hogy mobilokra is elhozza a motort és ennek bétájára már lehet is jelentkezni ezen a linken.

A prezentációhoz használt videót egy Samsung S20+-on rögzítették és tényleg látványos megoldásnak ígérkezik.

Mobilra tehát most fog érkezni a platform, de mobil VR szemüvegre már kihozták korábban a Climb című játékot, ahol megmutatták, hogy a CRYENGINE elképesztő látványvilágot képes kipréselni az Oculus Questből.

Aki kedvet érez a CRYENGINE-nel való munkára, annak érdemes megnéznie az ingyenes Assets csomagokat, amiket fel lehet használni a fejlesztéshez.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap